Gå til innhold

Oransje lys (kun ett) på modem


Anbefalte innlegg

Hei, har nettopp skiftet til Get her hjemme (telefon, tv og internet), men har opplevd litt startproblemer. For det første er det ikke mulig å leie film via Get og får bare opp at det ikke er tilgjengelig (mest sannsynlig fordi internettet inni boksen ikke fungerer?). Kan heller ikke bruke "Tjenester".

 

Men til det viktigste, som da vil være internet. Vi bestilte superbredbånd xl70, eller hva det nå enn heter, men har et litt merkelig problem. Dersom jeg kobler modemet direkte til pcen vha. av ethernet kabelen som fulgte med (en grå en) så vil jeg få internet og det lyser da grønt på alle. Og om jeg har forstått det riktig så må man bruke ethernet kabelen og koble den til ruteren for å få trådløst. Det har jeg nå gjort (koblet den til porten ved navnet "internet", som også var den vi brukte til vårt gamle internet). Når jeg gjør dette så lyser det oransje på "Link" lyset.

 

I tillegg så har vi forsatt vårt gamle nett enda og om jeg da koblet det nettet til internet porten på ruteren så fungerer det normalt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har trolig med låsing mot macadresse å gjøre. GET gir deg en ipadresse som leases ut til det første nettverkskortet du kobler til. I dette tilfellet var det sikkert din PC. Det vil derfor fungere mot den og ikke neste kort (router) du kobler til. Du kan prøve å klone macadressen i routeren (klone adressen som din PC har). Alternativt kan du slå av modem noen minutter for å frigjøre lease eller helst resette det. Husk å koble nettverkskabel i routeren, så ikke lease blir til feil enhet :-)

Lenke til kommentar

Trur også at det er en ip mot mac adresse sak, men du skal ikke trenge å clone mac. Koble nettverkskabelen i routeren i internett porten. Deretter starter du modemet på nytt, la det være koblet fra en stund. Eller så kan det hende det er en knapp på modemet fysisk du kan trykke på for å få delt ut ipn til en ny mac

Lenke til kommentar

Har koblet opp modemet vha. av nettverkskabelen inn i internet porten, som jeg også gjorde før. Modemet har vært av siden i går kveld så jeg koblet bare rett opp igjen. Klikket på "reset" knappen bak på modemet og nå har jeg hvertfall nett. Nettetverket har samme navn som mitt forrige, men det er vel slik det skal være? MEN det blinker forsatt oransje på "link" lyset? Skal ikke det lyse grønt da?

Lenke til kommentar

Viste seg at det var Get som hadde gjort noe feil. Min mor hadde snakket med dem og hun nevnte noe om at modemet skulle være trådløst, noe som det ikke var, og i tillegg til at vi skulle få en ruter av dem som vi heller ikke hadde fått. Ordnet seg greit, modemet ble levert tilbake og vi fikk et trådløst modem og en ruter med oss hjem. Alt er nå koblet opp og nettet er helt fantastisk!

 

Får dog "bare" 60 mbps på download speed, men får faktisk 10 mbps upload (egentlig skulle det vel bare være 5? http://www.get.no/produkter/superbredband/l-70). Bruker ethernet kable, men lurer på om det kan være at kabelen ikke er top notch da?

 

Alt i alt veldig fornøyd med nettet mitt, da jeg faktisk får bedre download speed på trådløst nå enn det jeg fikk med kabel på mitt forrige nettverk (fikk rundt 30-35 mbps på mitt forrige og 40 mbps nå med trådløst)

Lenke til kommentar

Det skal være 70/10. Tviler på at det er nettverkskabel som er problemet. Hva er det du måler mot f.eks?

http://Nettfart.no er en god side som greier 100Mbit+.

 

Brukte speedtest.net. Men på Get sine sider så sier dem at man får 70/5. Så det skal egentlig være 70/10 da?

 

Skal teste med siden du linket til i morgen, da jeg ikke har kabel tilgjengelig nå.

 

Takk for svar :)

Lenke til kommentar

Du har rett i at det står 70/5. Vet ikke om de har endret dette i det siste. De jeg har sett her har alltid skrevet 70/10 om jeg husker rett :-) Canal Digital har hvertfall 70/10.

 

Har ikke vært mye inne på Get sine sider, men kan sikkert stemme at det har stått 70/10 for å matche Canal Digital sitt.

 

Kan dog være at min mor bestillte ekstra upload da? Hvor mye mer vil man få da? Får nå ca. 10-11 upload.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...