Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Lurt å sykemelde seg?


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har i en lengre periode slitt en del med både depresjon, mat, og selvskading relatert til dette. For ca 3 uker siden kom jeg hjem fra ferie, og gikk da rett ut i jobb igjen. Føler jeg ikke greier å prestere på langt samme måte som før, og føler jeg sliter meg helt ut, både fysisk og psykisk. I den siste tiden har jeg lurt på om jeg skal sykemelde meg for en periode. Men jeg er usikker på om dette kan hjelpe, eller ikke. Er redd for at dersom jeg gjør det, kommer jeg til å isolere meg totalt, og bare være inne. Samtidig har jeg en servicerelatert jobb, noe som både er positivt og negativt. Er jo blant folk da, men er slitsomt å putte på et falskt smil og være hyggelig når jeg gråter på innsiden. Har dere noen innspill eller tips til hva jeg bør gjøre? Alt mottas med takk :-)

 

Anonym poster: e0a4645b543b34c0f8a9c476fbb7751c

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Få fastlegen til å hjelpe deg med å komme i behandling for dine plager,den oppgaven skal han/hun klare.

Hjelper nok ikke å bare sykemelde seg og gå hjemme med slike problemer,det kan jo bli verre som du selv skriver.

 

Søk hjelp,det er ingen skam i det.

 

*Snakk ut om alt som plager deg til leger,psykologer etc.,er ingen som dømmer deg/ser ned på deg innenfor helsevesenet.

 

Anonym poster: a142dba70d0b9d5122f527e66f7e4a55

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei,

 

Ut ifra informasjonen du lister opp her, vil sannsynligvis fastlegen din foreslå gradert sykemelding. Et velkjent problem med 100% sykemelding er, som du selv er inne på, at man blir isolert og har problemer med å komme seg tilbake på jobb. Imidlertid høres du for sliten ut grunnet sykdommen din til å kunne prestere optimalt på jobb. Første steg omfatter dermed eventuelle tilpasninger arbeidsgiveren kan sette i verk. Dette er noe legen kan hjelpe med. Andre steg er gradert sykemelding.

 

Ellers, selv når man ikke tenker på jobbsituasjonen, virker det også som du behøver hjelp for å bli frisk. Får du dette? Fastlegen kan hjelpe, enten selv eller gjennom henvisning til psykiater eller psykolog hvis du trenger noen å snakke med. God bedring!

Lenke til kommentar

Du burde også snakke med sjefen din, h*n kan også være behjelpelig med situasjonen din. Det er faktisk viktig med åpenhet på arbeidsplassen som angår din effektivitet og arbeidssiutasjon. Når h*n også vet om problemene du har, kan dere sette opp et arbeidsplan, i samarbeid med fastlegen din. Da kan du få aktiv sykemelding og jobbe en viss tid i uka.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...