Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er ganske ny i programering, har sett litt på HTML, men ikke mye. Vil lære meg og programere da dette virker ganske spennende, jeg liker og "mekke" på datan, altså bytte RAM, skjermkort og teste sånne ting.

 

Målet mitt er vel og lære meg C++ tilslutt og det er noe jeg har veldig lyst til. Om noen har noen bra sider, videoer, linker hvor jeg kan lære meg litt dette, vil ikke begynne rett på C++ da jeg såvidt kan noe HTML fra før. Har vært borti Visual Basic og Visual Basic C++ før.

 

Når jeg tenker programere, tenker jeg på spill, servere og den pakken der. Jeg kun 14 så vil gjøre noe sånt som det først. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Når jeg tenker programere, tenker jeg på spill, servere og den pakken der. Jeg kun 14 så vil gjøre noe sånt som det først. :)
Ja riktig, det vanskeligste først. Lykke til.

Det er ikke noe vanskeligere enn andre ting, men det krever mer disiplin enn kalkukatorer, Hello World og Sudoku løsninger.

 

Men programmering er mer pågangsmot enn noe annet. Valg av språk er viktig dog, men jeg tro C# vil passe i 99.9% av alle tilfeller. C++ vil være en bør.

Lenke til kommentar

Tenkte og lære meg det basiske først også velge skrift språk liksom, lære meg hvordan ting henger sammen og sånt. Ser nå på thenewboston på youtube med XHTML, en kompis av meg sa at jeg skulle se på hans videoer og iførste videon sa han da at vis du er helt noob bør du se på det først. :)

 

Men hva bør jeg starte med, har gjort litt før men ikke mye mer enn Copy paste .. Hvilket skriftspråk er det smartese valget for en "noob"? :)

 

F.eks noen programmer, jeg lasted ned Visual C++ 2010 Express og Notepad++, lærer og tester ut XHTML i Notepad++ og har kun laged noe som hello world I Visual C++.. :)

 

- LittleWarrior/Brokili.

Endret av LittleWarrior
Lenke til kommentar

Dersom du er interessert i å lage spill så er C# et godt språk å begynne med. Når du har forstått det grunnleggende så kan du laste ned XNA rammeverket, som gjør det veldig enkelt å komme i gang med å lage spill. Her får du en ferdig game loop, samt enkle løsninger for tegning og input m.m.

 

Lykke til uansett hva du velger ;)

Lenke til kommentar

Ikke copy paste, skriv heller selv av. Da får du språket i fingrene og det blir lettere å lære.

Jeg startet med C++ når jeg var litt yngre enn deg, har ikke angret ett sekund. Det er litt vanskeligere til å begynne med, og det tar lengre tid å lage spill, men vanene du tilegner deg er gode når det kommer til å gå videre med andre språk.

 

Hvis du kan C++ og er god i det vil de fleste andre språk komme naturlig

 

Går nå på universitetet og lærer java der, er utrolig glad jeg valgte c++ til å begynne med. Når man er ung er det mye lettere å lære ting

 

Det viktigste er å ha det gøy med det man lager!

 

Mvh

Meg :)

Lenke til kommentar

Hei!

 

At du er 14 år og vil lære deg C++ er kjempebra! Jeg husker selv back in the days når jeg var på din alder å ville lære å programmere. C++ er et veldig fint språk å lære seg, og når du kan C++, så er det svært lett å lære seg andre programmeringsspråk. C++ er det første naturlige steget mot å lære seg skikkelig spillprogrammering.

 

C++ er et av de beste programmeringsspråkene som finnes, og er ikke så vanskelig å lære seg som man skal ha det til :) Det kan godt være mulig å starte å lære seg C++. Hvis du føler det blir for mye, og hvis konseptet med programmering er vanskelig å forstå, så vil jeg anbefale at du prøver deg på Python, og så prøver deg på C++ etterpå. Men altså, C++ har fått rykte på seg til å være vanskeligere enn det er.

 

Steget etter å ha lært seg C++ vil være å lære seg om algoritmer og datastrukturer!

 

For C++ så er dette den beste C++ boken jeg har lest (Det er mulig å laste den ned et sted :) ) :

http://www.akademika.no/absolute-c%20%20/walter-j-savitch/9780273769323

 

Her er en link til en person som har lagt ut øvingsoppgaver og forelesningsfoiler fra NTNU. (Som følger boka nevnt ovenfor) :

http://www.larmel.net/?page=blog&method=entry&id=43

 

Hvis du greier å følge disse foilene, se litt i boka og gjøre disse øvingsoppgavene, så kommer du til å bli kjempeflink i C++ :) Hvis du skal lese boka og se på foilene, så vil jeg anbefale deg å prøve å programmere og gjøre så mange oppgaver som mulig, og bruk boka mer som et slags "oppslagsverk". (Det er ikke noe vits i å lese igjennom hele boka og så sette seg ned å programmere :) ). Jeg tok det faget der selv, og dette er den mest effektive måten å lære seg C++ på som jeg kan komme på. (Det er jo lagt opp slik på NTNU for studenter som skal lære seg C++). Du kan jo se på tutorialer og videoer i tillegg for å utvide / se på andre kilder. Google er et utrolig bra verktøy også. Hvis man lurer på noe når man sitte og koder -> google ;)

 

Lykke til!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alt avhengig av hva du har lyst til å lage med programmeringsferdighetene dine.

 

w3schools er nydelige på html.

 

Dersom du derimot vil ha en introduksjon til det meste vil jeg anbefale python.

Via utvidelsen django vil du ikke ha noen særlige begrensninger når det gjelder web. Du vil få et enkelt språk som ikke har altfor mange strenge gramatiske regler, men som fremdeles har objekter (i likhet med c++). Python har en modul for alt, så du slipper å bry deg med å lage avanserte funksjoner. Dersom du vil gå dypere i objektorientert programmering vil du stort sett ha blitt innført i det grunnleggende.

 

Ellers ønsker jeg deg lykke til ;D

Lenke til kommentar

Jeg synes generelt web-programmering er et ganske uinspirerende fagfelt (jeg jobber innenfor det selv). Skal en lære seg programmering, kan det være lurt å begynne med vanlige desktopapplikasjoner.

Det er som regel bare ett programmeringsspråk du må forholde deg til, det er enklere å lage avanserte programmer, og det er ingen begrensninger for hva du kan gjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...