Gå til innhold

Hvordan slutte i korps ?


TheOscana

Anbefalte innlegg

Hei ! Jeg har lenge lengtet etter å slutte i korps, men får ikke lov til å slutte av mine foreldre. Tro meg, jeg har prøvd. Jeg har byttet instrument, men jeg syntes det fortsatt er kjedelig, det spiser opp mye tid, jeg får ikke tid til venner og det går utover skole. Jeg syntes også det er flaut å spille i korps. Uansett utvikler jeg meg musikalsk gjennom gitar, så jeg føler ikke jeg får noe stort musikalsk utbytte gjennom korpset.

 

 

Mine foreldres argument er at jeg skal gi tilbake glede til de som starter, men jeg har aldri blitt særlig godt ivaretatt selv, så jeg føler ikke noe for det. Dessuten er de eldre opptatt av å drikke på korpsturer; bør jeg fortelle mine foreldre dette, og evt. bruke det som et argument for å slutte?

 

Har mine foreldre rettigheter til å tvinge meg til å gå i korps ?

 

Kom med meninger og svar. Hva syntes dere om korps ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg spilte selv mange år i korps, og syntes at det var en fin hobby. Det er en kjent sak at mange korps i dag sliter med rekrutteringen, noe som er litt synd, men om du ikke ønsker å fortsette så synes jeg det blir feil av dine foreldre å presse deg til det. Selv om de (avhengig av alder) bestemmer over deg, så bør de ta hensyn til dine ønsker og interesser.

 

Angående drikking, så er det kanskje litt uheldig om folk blir overstadig beruset dersom de er sammen med unge barn/ungdommer. Et par-tre øl synes jeg er uproblematisk så sant de er myndige.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er synd, hvis du blir presset til å fortsette i korpset! Men ditt argument om at du utvikler deg, via gitarspilling og ikke har noe utbytte av å delta, i en organisert opplæring er tull. De fleste av våre musikere over 35 - 40 år, har sin bakgrunn fra skolekorps. Og det enten de senere begynte med klasisk, eller i band, rocke grupper, m.m. Kan nevne Arve Telefsen, Edvard Antonsen, A-ha, og de fleste kjente norske band og visesangere.

 

Tidligere var det ikke andre alternativ, for å få en vei "inn" i muskken. Få lykkes med å drive for seg selv, eller i en uorganisert opplæring. I dag er det andre alternativ, bl.a. vis musikklinje på Vidregående. Og hvis du utmerker deg, kan du komme inn på høyere musikkutdanning. Få passerer det "nåløyet", så skolekorps har fremdeles sin misjon. Jeg vet ikke hvor gammel du er og hvor lenge du har deltatt i korpset. Men da foreldrene din fremdeles kan presse deg, antar jeg at du ikke er så gammel og har deltatt så lenge. Etter å ha lært basic, som noter og få til rene toner (som tar år), lærer en gradvis presis takt og ikke minst harmoni. En blir utfordret med nye marsjer, div. brassband stykker, hymner, m.m. Du lærer samhold og at regelmessig trening/ øvelse, gir resultater. Og jeg vil da anta, at du får noen venner der også, hvis du ikke er så negativ. Mange av dagens selvlærte ungdommsband, klarer ikke å spille i takt, synger falskt og det er tragisk å høre på. Ikke alle kan bli gode musikere, selv om interessen er aldri så stor. Og verdensberømelse, er sjeldenheter. Å lære å spille et instrument, i et skolekorps, er en god basis for alt senere musikkliv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er 15 år nå (spilt i korps mer eller mindre 8 år), og spiller gitar hos en av norges beste komponister og gitarister. Noter og rytmer har jeg allerede lært, og jeg lærer mye mer om akkorder og progresjoner der hvor jeg går nå på gitar privat. Korpset driver meg ikke noe mer fremover musikalsk, enn hva jeg lærer hos gitar-pedagogen hvor jeg går.

 

Om et år er planen å starte på Foss VGS (musikklinje).

 

Greia er at korpset hindrer det sosiale livet, og at jeg kun får det sosiale fra korpset. Og det sosiale er ikke bra nok når de eldre kun drikker rusbrus om kveldene (på turer), slik at jeg ikke er særlig inkludert. I tillegg er folka på min alder- ja, svært spesille for å si det mildt :) Sikkert hyggelige, men ikke mine typer. Overlever fint på skolen, når det gjelder det sosiale, og har bra venner fra før av.

 

Her er en eldre innspilling av meg (arrangert av meg, all rights reserved):

 

http://soundcloud.com/oscar-valland-lund/forumjam-3-med-gitarsoloer

 

Og litt youtube:

 

http://www.youtube.com/user/NorskGitarist?feature=mhee

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZoxQ4gouJE8&feature=channel&list=UL

 

http://www.youtube.com/watch?v=ClQ-qxNOchc&list=UU9HUfE95l59PNld8j4Q5aAw&feature=plcp

 

Takk for svar så langt ! :)

Lenke til kommentar

Vanskelig og si hva du kan gjøre, men det jeg tenker er:

- Prat med foreldrene dine om hvorfor du ikke vil, og det med alkohol kan være et fint argument.

- Prat med korpslærern din, kanskje h*n forstår deg og tar en prat med foreldrene dine.

- Bare la vær og møt opp?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

- Bare la vær og møt opp?

Han vil jo ikke møte opp...

Nei, jeg skjønte det. Derfor var forslaget mitt og først snakke med foreldre/lærer, og om det ikke nytter så bare begynn og skulke.. De er sikkert ikke interessert i og betale korpsavgiften når han ikke er der.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Foreldrene dine vil sikkert bare ha deg ut av huset sånn at de får litt tid for seg selv. Eller så har de et ønske om at du skal holde på med en eller annen form for organisert fritidsaktivitet. Du kan jo forsøke å overtale dem med at du heller ønske å bjynne på noe annet enn korps?

 

Uansett så kjøper jeg ikke helt argumentene dine om at det spiser for mye tid. Helgeturer skjer vel ikke SÅ ofte, en gang pr 1-2 mnd eller noe slikt? Og noen timer et par kvelder i uka. Hvis det er nok til at du ikke klarer å ha et sosialt liv utenom, og at det går ut over skolen, så lurer jeg på hva i all verden du bruker resten av døgnet til? 8 timer søvn, 8 timer skole, 2 timer med familien, så er det fortsatt igjen 6 timer hver eneste dag der du kan gjøre (nesten) hva som helst.

Lenke til kommentar

Tviler på, at du fikk instrument da du var 7 år og at du har spilt i korpset i 8 år. Du gjør også et stort nummer av de helgeturene. Det er mange år siden jeg spilte i korps, men det er da skolekorps rundt meg også og jeg kjenner mange foreldre og noen ungdummer, som spiller. Det er ikke så mange ganger i året, de er på stevner og andre utflukter. Og på disse utfluktene bruker da ungdommene å holde seg for seg selv, selv om det er voksne i nærheten. Så hvorfor henge med de som drikker og ikke med ungdomen! Jeg tar dette som unskyldninger.

 

Men jeg forstår likevel, at du ønsker å slutte i korpset. Hvis det ikke nytter å prate med dine foreldre, tror jeg likevel du bør fortsette. Vær litt sosial med de andre ungdommene i korpset, så blir det triveligere og du holder ut en stund til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...