Gå til innhold

Studere økonomi i Australia


Anbefalte innlegg

Heihei

 

Jeg planlegger å ta en bachelorgrad i økonomi/finans i Australia fra høsten 2013. Ser for meg en jobb innen bank eller forsikring her i Norge når jeg er ferdig.

 

Spørsmålet er da: Hvor enkelt vil det være å få seg en jobb i Norge? Særlig med tanke på at denne utdannelsen mest sannsynlig inneholder mye juss, og da opp mot australske lover (som kanskje ikke er så relevant i Norge...?)

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor i all verden i bakvannet Australia? (hvor det dog finnes ett godt universitet som heter ANUS(!).......)

Jeg har også blitt anbefalt å dra til Australia for å studere økonomi/finans. Min svigerkusine studerte master innen økonomi/finans i Australia, og at jeg har en fetter som anbefaler meg dette.

Er det virkelig ikke så mange gode økonomistudier i Australia?

Lenke til kommentar

Finnes også mye bra i Norge, her er jo en liten historie om en som studerte i Frankrike: http://www.dn.no/tal...icle2323456.ece

 

Men han gikk jo på en ganske marginal skole i Frankrike. Det finnes ca 4 virkelig bra steder for business der. I Norge er det vel gjerne slik at de lokale kreftene blir enda surere hvis noen gikk på en virkelig eliteskole i et annet land..... Norge er svært provinsielt (og uforskyldt rikt). Jeg tror ikke det er så mye det personlige nettverket som teller i Norge, men at man har studert lokalt og dermed passer inn i den samme komfortable formen. Hadde Norge lagt ned BI og NHH ville landet sikkert fått mange reelle impulser i forretningslivet gjennom norske utenlandsstudenter. Jeg ville lagt ved opptaksbevisene fra Norge sammen med diplomet fra utlandet ved jobbsøknad! Men da blir de kanskje aller surest?

Endret av PeterB
Lenke til kommentar

For all del, det finnes gode universiteter i Australia. Men det finnes en del dårlige som bare er en unnskyldning for å surfe eller ligge på stranda i noen år også. En arbeidsgiver må da gjøre en innsats for å finne ut om det universitetet du har gått på er bra eller dårlig og det gidder h*n ikke hvis h*n har søkere fra utdanningsinstitusjoner han kjenner.

 

Dette er forøvrig en variant av det som på "økonomsk" kalles "Market for lemons".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...