Gå til innhold

Hvordan lære hunden å ikke dra i båndet?


Anbefalte innlegg

Bruk sele og halsbånd.

Når du trener på å gå pent i bånd bruk kobbelet på halsbåndet. Når dere bare er ute på luftings, bruk sele (den må få lov å være vimsete valp mesteparten av tiden).

 

Du kan ikke forvente av en valp at den skal kunne gå pent i bånd med det første, som nevnt her tidligere. I motsetning til "sitt", "ligg" og "gi labb" er ikke å gå pent i bånd noe man trener inn på en formiddag. Valpen har ikke konsentrasjonsevnen, rett og slett (akkurat som et lite barn).

 

En hund som går pent i bånd ved siden av sin eier er imponerende også for folk som har hund selv, fordi det viser en eier som har "skjønt det". Man vet at det er investert massevis av tid (ofte et par år) på konsekvent trening på få det inn, selv om det ser helt nydelig og uanstrengt ut. Litt som å kjøre bil egentlig.... Tar tid å bli dreven:-)

 

Begynn med treningen innendørs (ingen forstyrrelser). 5 minutter, 5 minutter pauser og 5 minutter repetisjon. Bruk godbiter og "godstemme". Da synes hunden det er gøy, og den vil greie å konsentrere seg gjennom hele øvelsen. Den vil bli flinkere dag for dag og glede seg til treningen. Når dette går bra, flytter du øvelsen ut - et sted uten forstyrrelser (uten andre hunder, mennesker, biler eller lukt/lyd av disse). Når også dette går bra øk på med forstyrrelser, helst i form av lyder og lukter. Skulle det dukke opp en hund eller noe annet superinteressant midt under treningen, avblås og sett kobbelet på selen. Du er dømt til å mislykkes. En valp greier ikke å ignorere en annen hund for å konsentrere seg om gå-pent-i-bånd-trening. No chance.....

 

Med denne metoden vil du trene inn at hunden skal følge med på deg når den har kobbelet i halsbåndet, mens den slipper det når du kobler på selen. Mange bruker også sele når de vil at hunden skal drive sporsøk i skogen, eller trekke på ski, så det er lurt å trene inn forskjellen.

 

Har du behov for å trene noe som gir raske resultater, tren gjerne sirkustriks. Gøy for både deg og hunden:-) -Men båndtrening tar altså gjerne et år eller to (avhengig av rase og hvor raskt den blir mentalt voksen og fokusert på deg og teamarbeidet deres)

 

Sist, men ikke minst: IKKE bruk flexibånd/rullebånd. Da lærer hunden at den kommer framover når den trekker. Og det hjelper IKKE å låse det mesteparten av tiden. Hunder er nemlig evige optimister (omtrent som de fleste som tipper Lotto....), de tenker at "neste gang, da!".

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Han må gjerne gå hvor han vil for min del, gjerne foran meg, bare ikke dra i båndet til noen av sidene eller bli hengende etter. Problemet er bare at de gangene han drar forstår han ikke hva han skal gjøre. Han blir bare stående og vil fremover.

Der er poenget med å IKKE gå forran deg. Da er han sjefen, og går på tur med deg, på sine egne premisser.

Tull, hundens plassering har ikke noe og si for 'rang'. Hunder er heller ikke ute etter og ta over huset, de gjør bare det som lønner seg, skkurat som unger. Lærer de at det lønner seg og gjøre sånn og slik så gjør de det, uansett om de gikk forran eller bak, om de lå i senga eller gangen, og er man konsekvent og lærer de at det lønner seg og høre etter så gjør de det på tross av at de får ligge i senga, gå først ut døra og hoppe på deg ;)

 

Båndtrening er kjedelig og en stor tolmodighetsprøve, men deres hund er bare ung enda og det er ikke sikkert den forstår helt hva du vil. Jeg ville fortsatt med og snu retning og om den vil andre veien så får du bare få den med deg, enten om du lokker med godbit eller 'drar den med deg' på en snill måte. Og det som er gull værdt mens man bedriver båndtrening er sele og frikomando. Da trener du så lenge du gidder og når du ikke gidder mer så flytter du båndet fra halsbånd til sele og sier fri/versågod etc :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...