Gå til innhold

Hvilken Mac skal jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Satt spent og fulgte med i går da Apple lanserte de nye Mac'ene.

Jeg bestilte meg en Macbook Air 13" med beste cpu og 8gb ram i sta, men ble plutselig i tvil om jeg har valgt rett..

valget i går sto mellom Pro 13" med beste cpu og 8gb ram + ssd disk, eller Nye Pro 15" med retina skjerm helt stock, og da Air 13" som jeg har bestilt.

 

Da jeg bestilte i går tenkte jeg at 15" blir for stort, men nå tenker jeg at 13" kanskje blir for lite?

 

Maskinen vil i hovedsak bli brukt til surfing og film titting (via appletv eller DP) og spill som FM og muligens diablo3 og wow..

 

Hadde satt pris på deres tanker og erfaringer rundt dette, da dette er min første Mac og min første bærbare datamaskin. På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Personlig foretrekker jeg 15" da jeg merker at jeg bøyer hodet mer frem med 13" grunnet den mindre skjerm-str. og da dermed får litt vondt i nakken etter en times bruk.

 

Utenom det er igrunn den viktigste forskjellen at Retina-Macbook'en har et kraftig nVidia skjermkort i tillegg til den integrerte grafikken. Den integrerte Intel-HD 4000 grafikken har problemer med å spille eldre spill og gamle klassikere. Men den takler fint dagens småspill og lettere spill om man skrur ned grafikken i spillet.

 

Med enkle ord så er nok en Pro tingen om du brenner av endel tid på gaming. Men skjer det en gang i blandt vil nok Air'en duge greit, med mindre du kjører mye retro-gaming som nevnt over.

Håper det hjalp :)

Endret av morten-89
Lenke til kommentar

er ikke noe ekspert på Mac, men har hørt litt selv

 

hvis du bare skal surfe og gjøre småting så er air bra, men om du skal begynne med store program, hardcore gaming osv, så er pro bedre. og størrelsen kommer an på. hadde du brukt den til skole/jobb og måtte bære den frem og tilbake så kan 15" være ganske tung, mens 13" er ikke lite i min mening. har flere i klassen som har 13", og syns ikke det ser så lite ut, men skal du bare ha det hjemme er nok 15 greit! hadde nok valgt det selv til høsten om det ikke var for skole (og pris selvfølgelig)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...