Gå til innhold

Roma-tur (Førstegangstur)


Anbefalte innlegg

Heihei! :)

 

Jeg og kjæresten min skal ta en tur til Roma i 8 netter.

I den forbindelse lurte jeg på et par ting og om noen da har noen tips :)

 

Hva vi se? Colluseum, spansketrappa, vatikanet (og alt inni der), og?

Er det noe vi ha med oss? Kamera, pass og alt annet er med :p men noe som kunne vært kult/smart? Feks. det er vel samma veggkontakter der?

Vi skal spise pizza, pasta og drikke masse vin hvertfall :tease:

Fant ikkeno vektgrense-info, så aner ikke hvor mye bagasjen kan veie, er det noen som vet?

 

 

~Håkon

Endret av Argoniel
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spansketrappa, Colluseum, vatikanet, peterskirken, Plaza de Nova (torg) og Pantheon bør ihvertfall ses, i tillegg anbefaler jeg å spørre på hotellet etter et kart, hvor det antakeligvis er merket hvor du kan finne flere liknende severdigheter. Og jeg anbefaler på det sterkeste å bare gå litt rundt i gågatene, for plutselig finner du utrolig koselige og romantiske små-strøk med restauranter og butikker.

 

Angående kontakter så bruker de fleste sånne teite Engelske(?) kontakter, så ta med en konverter om mulig, har sett konvertere solgt på markedet til tider også. Med mindre dere har planer om å sitte på taket av en dobbeldekker i en relativt overtraffikert by burde dere ta med gode sko også, blir noen km å gå.

 

Og gled deg til pizzaen, det er det beste som har hendt meg.

Lenke til kommentar

Roma i 8 netter hørtes mye ut, så jeg ville sett på muligheten for å ta en utflukt til andre plasser et par netter. Spør du meg, så holder 4 netter (5 dager) i Roma i massevis! Vil tro dere opplever et mer "ekte" Italia litt utenfor storbyen. Forøvrig kan jo Fontana di Trevi nevnes, hvis man ser på de typiske turistattraksjonene. Husk å følg kleskodene når du skal inn i St. PeterskirkenMen som han andre sa: gå rundt i smågatene, bruk føttene. Å spise på uterestaurant i sommervarmen i Roma er utrolig koselig, gled deg :)

Lenke til kommentar

Jeg var i Roma i mars for første gang og noe av det som anbefales er å ta heisen til toppen av Vittorio Emanuelle, stort hvitt bygg, heisen koster 8 euro, reist av Mussolini i enden av via del corso (roma's hovedgate), derfra har man god utsikt mot Colosseum og Palatinohøyden. Man får veldig god utsikt andre veien fra toppen av St. peters kirken, mange trapper, men går helt fint. Ovenfor Colosseum ligger det to fine parker, se skrått opp-høyre på google earth, som passer fint til lunsj og avslapning. San Clemente kirken er veldig stilig, ikke en stor eller overdådig kirke, men det er bygd 3 kirker oppå hverandre gjennom 2000 år der man kan gå ned til bakkenivå for 2000 år siden, med forskjellige rom. Gammelt og støvete, men kult hvis man kjenner historien. I tillegg er det anbefalt å spise i Trastevere, bydel på andre siden av elva med små gater og enda mindre restauranter der man får den skikkelige italienske følelsen. også perfekt å spise gelato på piazza'ene der. Fikk selv 3-retters middag med drikke til 10 euro, men dette var jo ikke i turistsesongen så vet ikke hvordan det er der resten av året.

 

Edit: Husk klær som dekker knærne de dagene dere skal besøke kirker, noen kirker er strengere enn andre, men det er ikke bare St. Peter's kirken som er strenge der, det gjelder blant annet også San Giovanni.

Endret av ChristianL
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...