Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] Dressmerker?


Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om noen av dere har noe erfaring med forskjellige merker eller kjøredresser? Jeg kjøpte alt kjøreutstyre samtidig som den første sykkelen, og hadde ikke mye å gå på. Jakka og buksa jeg har nå kom i pakke, og jakka puster veldig dårlig, og når det er veldig varmt svetter jeg selv når jeg kjører!

 

Jeg kommer nok ikke til å kjøpe med det første, men det er fint og vite. :)

Post gjerne linker til tester.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt er Halvarsson og Lindstrands gode merker. Delvis også Jofama (Jofama er billigversjon av Halvarsson, og bærer litt preg av å være billig). Ikke billig, men likevel rimelig i forhold til funksjon og kvalitet. BMW og Rukka lager mye lekkert, og ligger i litt høyere prisklasse. Rukka sin nyeste kjøredress, som har fått mye skryt, koster rundt 10.000,- per del...

Finnes mye annet på markedet, jeg nevner bare det jeg har erfaring med.

Lenke til kommentar

Jeg er en av veldig mange som er enig i at Dainese er definitivt det beste, koster da også deretter.

 

Linker til Yamaha Vinterbro, når vi snakker om solen, 3 av 4 artikler på hovedsiden handler faktisk om Dainese.

 

http://www.yamahamc....4C06B383789E6BB

 

At Dainese er bra, betviler jeg ikke. Det har vært på det norske markedet i mange år, og mange bruker det og er fornøyd. For min del har jeg bare prøvd et par modeller fra Dainese, men ingen passet min kropp. Det gjør det ikke til noe dårlig merke, bare at det ikke passet meg.

Men at det er "det beste"? Tull&Tøys. Ingen kjøredresser er "de beste" på alle egenskaper. Alle merker og modeller har forskjellige kvaliteter.

Det kommer helt an på hvilke egenskaper en er ute etter.

Har du f.eks et spesielt behov for skreddersøm, er kanskje Halvarsson "det beste", innenfor rimelighetens grenser. Fordi de har egen skredder i Norge, som syr etter mål til en ganske så OK pris.

Trenger du f.eks en absolutt vanntett dress, så tviler jeg på det finnes noen som matcher Rukka. Rukka har noen fantastiske dresser i så måte, og en garanti som "ingen" matcher. Dainese har nok også sine spesialiteter, som få eller ingen gjør bedre. De har f.eks noen nyvinninger innen airbags som virker lovende. Så da er de kanskje best på sikkerhet?

Lenke til kommentar

Klim matcher Rukka, dette har de nå fått inn på Vinterbro, og er ganske så snasent.

En kompis av meg har fullt Rukka-sett som han kjøpte for et par år siden, og han var overrasket da han prøvde Klim-dressene, ekstremt god passform, i tillegg til komplett vanntette. En annnen fordel er at de er kun "ytterskall" så du selv kan bestemme hva du skal ha under, det øker bruksperioden, for da slipper du at det enten er for varmt eller for kaldt.

Jeg har store planer om å kjøpe meg et Klim-sett i løpet av sommeren, men for tiden så bruker jeg en tekstilbukse fra LIndstrands, og en Dainese Rebel Estivo-jakke når det er varmt og pent vær. En fordel med Dainesene er at de jakkene som har Estivo i navnet er perforert for bedre kjøling, og det hjelper visstnok ganske mye i forhold til helt lukket skinn.

 

Jeg har ikke grunnlag for å si at verken det ene eller andre er det beste, men jeg er svært fornøyd med Dainese-jakka, og kvaliteten virker upåklagelig.

 

Vil anbefale deg å sjekke ut 24mx.no, de har ofte ganske greie pakketilbud, og gode leveringsbetingelser. Jeg har personlig aldri bestilt noe derfra, men det er flere på diverse fora som har benyttet de og vært fornøyd, både med "prøv hjemme"-ordningen og retur/angrerett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja. Ingen har vel fasiten på stoff kontra skinn, men sånn grovt sett:

Det sies at skinn har noe bedre beskyttelse mot fall og knall, mens stoff har bedre fleksibilitet, lettere, og bedre mot vær og vind.

Jeg har begge deler (4 dresser totalt), og foretrekker definitivt skinn, selv om det innebærer at jeg må ha regndress i tillegg på de kalde og våte dagene.. Skinndressen er mye tyngre, og har en litt mer "tydelig" passform. Kanskje jeg kan si at jeg føler meg tryggere med skinndressen på.

Til syvende og sist tenker jeg at det blir smak og behag. Der er jo mange dresser idag som er kombinert skinn og stoff.

 

Jeg kjørte forøvrig med skinn helt fra lett-MC-tiden :) Ser ikke helt problemet med det :green: På 80-tallet var det ikke så mye annet enn skinn som var godt nok. Såvidt jeg husker var det knapt stoffdresser å få tak i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...