Gå til innhold

Galaxy S3 vs One X


Anbefalte innlegg

Har seg slik at jeg klarte å knuse skjermen på min fantastiske Sensation i går.

Må derfor ha en ny tlf alt for tidlig, og jeg kan så klart ikke kjøpe noe dårligere enn det jeg har hatt.

 

Stakk rett til butikkene og fant ut at One X er kommet, mens S3 kommer om et par dager. I den ene butikken anbefalte de Htc og i den andre anbefalte de å vente på S3.

Jeg må uansett vente noen dager pga abonnementet mitt går ikke ut før 12. juni, og Netcom skal ha 1000,- for å løse det ut en halv måned for tidlig... :nei:

 

 

Sist jeg kjøpte tlf valgte jeg Sensation foran S2, rett og slett fordi jeg likte design og byggekvalitet bedre.

Jeg kjører drosje og derfor trenger jeg en tlf med god skjerm, bra lagringsplass og batteri som varer i 14-15 timer med moderat bruk.

 

Jeg har ikke anelse på hva som er best for meg, og jeg liker designet på OneX, men jeg har ikke sett på S3 enda. S3 har vel også mulighet for minnekort.

Kan også nevne at jeg liker Sense mye bedre enn Touchwiz, men om S3 er en mye bedre tlf så kan jeg sikkert bli vant til Touchwiz.

 

 

Uff, ikke lett å forplikte seg til ny tlf :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

1. Om du tegnet ditt abbonement 12.06.2011 kan du vidreføre uten kostnad 12.05.2012 når du binder deg på nytt:)

 

2. S3 er et bedre valg pga batteritiden er vesentlig bedre og den har plass til minnekort samt utbyttbart batteri

 

3. Kntrasten på. Skjermen er mye høyere en htcen

 

4. Mange smarte funksjoner som du kan lese om her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1436118

 

5. Htc vs gs3: http://www.samsung-galaxys3.net/no/information/samsung-galaxy-vs-s3-htc-one-x/

Endret av Christoffero89
Lenke til kommentar

Nå vet vel ikke du noen ting om batteritiden på s3 kontra 1x, så å påstå at batteritiden er vesentlig bedre, er vel bare bløff? Hvor ofte bytter du batteri på dine telefoner? Har hatt en modell med to batterier til, en gang, men opplevde det å bytte fra det ene tel det andre som en dårlig løsning, så det ble aldri praktisert. Fordelen med integrert batteri er en mer kompakt telefon med færre deksel som knirker ;)

Skjermen på s3 er pen tile og ikke en ekte 1280*720 skjerm. 1x har derimot ekte 1280*720 skjerm som også er både skarpere og mer lyssterk enn s3 skjermen. S3 har bedre sortnivå, så skal du bruke telefonen primært til å se film på, vil nok det spille inn.

Sammenligningen du linker til er full av faktafeil, og er til alt overmål presentert på en dedikert fanboyside.

 

Mitt råd er at du venter til s3 et klar i butkkene, drar ned og sammenligner. Ytelsemessig vil jeg tro de er tilnærmet identiske. Der den ene er litt bedre, tar den andre det igjenn på en annen funksjon. Personlig foretrekker jeg sense, og har ikke angrett ett sekund på mitt valg.

Lenke til kommentar

Batteriet er bedre...

 

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_vs_htc_one_x-review-759.php

 

gsmarena_002.jpg

 

gsmarena_003.jpg

 

 

Det te er faktiake tester.

 

Skjermen er pentile men det vil ikke synes pga høye oppløsningen

 

 

Ellers er kameraet noe bedre en htc sitt og filmer bedre. Dog har htc noe bedre på mørke bilder.

 

 

Men samsungen har disse smarte funskjonene:

1. Når du leser på websider ser kameraet at du enda leser og dimmer da ikke skjermen

2. Når du har på lydløs og vil sjekke om noen har send deg sms hever du telefonen litt og hvis den rister er det noen varsler der

3. S beam er genialt, rask overføring mellom samsungtelefoner

4. Hvis du sender sms og vil heller ringe løfter du bare telefonen til øret og den ringer

5. Ser du film men får en sms eller vil se noe på nettet men ikke vil gå ut av filmen kan du få filmen til å overlappe alt annet med 1 knapp. Da kan du se film mens du surfer:)

 

Er mer en dette men husker ikke alt.

Ingen av disse funksjonene er tilgjengelig hos htc

Endret av Christoffero89
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Unibody på One X, kvalitetsfølelse. Så mener jeg også at One X's design er mye penere enn SIII. Med mindre du skal ha noe vanvittig med filmer/serier/musikk på telefonen så holder vel 32GB lagring i massevis. I tillegg får man 25GB ekstra på dropbox. (Det er ikke SD-kort slot i One X)

 

Ja, batteriet er litt mindre på One X enn på SIII, men jeg lader hver natt, så for meg spiller det ingen trille. Som en liten notis så har jeg fått batteriet på min One X til å vare i over to dager, med lite bruk dog. Og man kan heller ikke skifte ut batteri på One X.

 

Skjermen skal visst være bedre på One X enn SIII også, selv om PenTile-skjermen til SIII bruker mindre strøm. Blant annet bedre fargegjengivelse på One X. One X har forøvrig IPS-LCD panel, samme som på iPhone.

 

SIII kom vel rundt 15% bedre ut enn One X i de benchmarkene vi har sett til nå. Tviler på at man legger merke til den 15% forskjellen i daglig bruk. Verdt å nevne at de benchmarkene ikke er utført av programmer som tar høyde for quad core! Det ser man når f.eks One S ligger over One X i ytelse...

 

HTC One X har Tegra 3 prosessor, som lager mer varme vs. SIII sin prosessor (40nm - 32nm). Ikke noe man legger merke til med mindre man spiller spill som krever mye av CPU/GPU etter min erfaring. NVIDIA er med på å utvikle spill optimalisert for Tegra 3 som kommer i Play Store. (tegrazone.com)

SIII kjører 1.4GHz på alle fire kjerner under load, mens Tegra 3 balanserer det slik:

1 kjerne: 1.5GHz

2 kjerner: 1.4GHz

3 kjerner: 1.3 GHz

4 kjerner: 1.2 Ghz

 

One X har i tillegg en "hjelpekjerne" på 500MHz som skal kjøre lette operasjoner, slik at batteriet skånes.

 

Kamera - motstridende rapporter som jeg har lest. Enkelte mener at kameraet er bedre på One X, mens andre mener det er bedre på SIII. Begge er 8MP. PS! Kameraglasset på One X sitter utsatt til. 1.3MP frontkamera på One X, 1.8MP frontkamera på SIII.

 

Så kan du jo vurdere det som tilbys av gimmicks. Samsung tilbyr jo en hel del av dette. Så du får se om noe appellerer til deg. Selv tror jeg at mye kommer til å bli portet over av developers, men da må du roote.

 

Så til sist Sense vs. TouchWiz. Personlige preferanser. Er du den typen som skal roote telefonen? Hvis ikke så kan du vurdere dette, det er forholdsvis enkelt å skifte mesteparten av utseendet selv (launchere på Play Store) men det fjerner ikke hele UI'et, da må du roote. Selv mener jeg at TouchWiz er ganske stygt. JA, TouchWiz bruker mindre ressurser enn Sense, men med quadcore og what not så er ikke noe jeg bekymrer meg over.

 

Som du sikkert skjønner så har jeg en One X, har prøvd å forholde meg forholdsvis objektiv. Jeg er i alle fall fornøyd med min telefon! Lykke til med valget ditt :)

Endret av jdmik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...