Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Aldri kjøp Lexmoto!


Anbefalte innlegg

En liten advarsel til de som vurderer å kjøpe billig...

 

Fikk min første sykkel for ca 10 måneder siden. Det har vært 10 måneder med feil etter feil etter feil.

Jeg kjøpte en Lexmoto Vixen, eller kinesisk skrapmetall som jeg kaller den. Har had alle servicene til riktig tid, vært parkert inne om været var dårlig og alltid under dekken om parkert ute.

 

post-272987-0-05038900-1336411736_thumb.jpg

 

Etter 2 måneder feila elektronikken. Det tok 3 runder på verkstedet og 3 måneder å fikse.

2 måneder deretter røyk klutchkabelen. Ja jeg vet det er en del som til slutt ryker, men etter totalt 3 måneders bruk? Tror ikke det nei. Den røyk forøvrig mens jeg krysset over gata med biler kommende mot meg. Kunne fort blitt farlig.

Nå i April, mens jeg kjørte på jobb om morgenen, midt på motorveien falt eksosanlegget bokstavelig talt av sykkelen. Det var et under at jeg ikke ble meid ned av noen mens jeg kravla meg ut av veien!

Fikk en mekaniker til å komme å se på sykkelen, fortalte meg at bolten som skal holde eksosanlegget til motoren hadde brukket i to og den delen nærmest motoren hadde rett å slett falt inn i sylinderet. Han synts det var et mirakel at ikke sykkelen hadde bråstoppet og slengt meg avgårde.

 

Lei? JA! Livsfarlig sykkel som lett kunne fått meg drept ved minst to anledninger. Upålitelig, starter når den vil å feiler når du minst trenger det.

 

Har krangla meg til å få det meste av pengene mine tilbake samt avslag på en Honda. Aldri aldri aldri mer noe kinesisk med motor. Japan for the win...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La det være sagt: Merkevare (i dette tilfelle regner jeg Honda, Yamaha, KTM, BMW og en god slump mer som merkevare) kan også bomme relativt grundig på enkelte modeller, men sjansen er langt større for å finne noe som ligner kvalitet hos disse, enn ymse ukjente fabrikater..

Har selv nylig hatt "fornøyelsen" av å ha en motorsykkel av kjent europeisk fabrikat. Dette merket er kjent for å være litt dyrere, men med generelt over snittet god kvalitet. Det viste seg at den modellen jeg kjøpte var produsert i India. Det var rett og slett en skuffelse. Om ikke ting bokstavelig datt av den, så hadde jeg mye rart av trøbbel med den sykkelen.

Så å kjøpe nytt er et sjansespill uansett merke (eller ikke merke ;-) ) Heldigvis har vi ekstremt sterke forbrukerrettigheter her, men uansett surt å bruke mye tid og krefter på å fikse opp i ting som burde virke.

 

Flott det løser seg for deg!

Lenke til kommentar

Etter mange timers krangling over telefon og x antall sinte email så fikk jeg det 'nesten' slik jeg ville. Det satt langt inne men de gikk til slutt med på å gi meg tre fjerdedeler av det jeg betalte for sykkelen tilbake.

Verken forhandleren eller merket får noen anbefaling fra meg, det er helt sikkert!

 

Den elektriske feilen var mistnok "fabrikk feil" på alle sykklene lagd i august 2011. min var laget i juni, så det tror jeg bare var et dårlig forsøk på å legge skylda på noen andre...

 

Men men... Honda'en kommer på onsdag så da blir alt rosenrødt (bank i bordet) :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...