Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hjelp med RAID, redding av data


Anbefalte innlegg

Hei, laptopen min har blitt helt loco, og jeg bestemte meg for å installere WIn7 på nytt. Installasjonen kommer langt, men rett før slutten får jeg følgende feilmelding:

 

"Installasjonsprogrammet kan ikke konfigurere Windows til å kjøre på maskinvaren på denne datamaskinen"

 

Etter litt googling ser det ut som dette er en feilmelding man får dersom man har RAID på, noe jeg har.

 

 

Problemet her er at jeg har 2x750gb disker i RAID0, som jeg så delte opp i 2 partisjoner: 1 på 500 gb, og 1 på 1000 gb. Alle dokumentene mine er nå over på 1000 gb partisjonen, da jeg tenkte å bare formattere partisjon 1 (C:) (500gb), og installere Win7 på nytt der.

 

Så det jeg lurer på er, om jeg slår av RAID i BIOS, vil jeg da miste alle mine data på den 2. partisjonen (D:)? Noen som vet hva som vil skje?

 

 

Fikk tips om å kanskje kjøre Ubuntu... "fra cd"?, og få tilgang til dataene mine slik, for så å koble til ekstern-HDD og redde dataene mine. Noen som har andre forslag til redding av data, om RAID0 turnoffen sletter de?

Endret av bigbadVuk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg er ikke ekspert, men her er det jeg ville ha gjort:

 

Denne løsningen fungerer bare dersom du kjører hardware raid som du har gjort ( i bios).

 

Jeg ville startet maskinen fra en usbpenn elller cd med ubuntu. (Dette kalles live mode). Da kan du sjekke om du finner partisjonene dine og du kan kopiere det du ønsker ut på en bærbar harddisk.

 

Det finnes egne linuxversjoner som er laget bare for formatering og disse versjoner har en del nytteprogrammer som ikke finnes i ubuntu. Gparted er et grafisk og veldig bra formatteringsprogram til linux som også kan benytttes til å få grafisk overiskt over partisjoner. Dette kan enten installeres i Ubuntuversjonen (usikker på om dette går i live mode) eller du kan laste ned en egen linuxvariant (distro) som http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

 

Dersom du aldri har vært borti linux før, så er ikke dette rette tidspunktet å debutere. Da ville jeg fått hjelp av noen med litt mer skills.

Lenke til kommentar

Usj. Vel, først av alt, takk for svar.

 

Jeg har aldri vært borti LInux, og laptopen står på ved siden av meg her med Ubuntu cd-en i, uten at jeg vet hva jeg skal taste inn, eller gjøre, haha. Jeg får vel se om jeg kjenner noen som kan dette, og se om de kan hjelpe meg :)

Lenke til kommentar

Hmm, jeg fant en liten guide på nettet, men når jeg kjører denne "Try Ubuntu without installing", kommer jeg ikke til grafisk snitt, slik guiden sier jeg skal, men bare til en sort skjerm der det står skrevet ting, og der jeg kan skrive... og der står jeg stille.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...