Gå til innhold

AMD Radeon HD 7670m - dårlig ytelse


bellduck

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har nylig kjøpt meg ny laptop med dobbelgrafikk fra AMD hvor 7670M er den som (skal) brukes til tyngre oppgaver. CPU er A3420m.

 

Jeg har lest om denne på notebookcheck.net og her får den blant annet 6.6 poeng i WEI; hos meg får den 6.0... Den blir også regnet for å være litt raskere enn 540m og 630m fra NVIDIA, men det er den ikke for meg.

 

Jeg spiller ikke så mye, men det blir litt CSS og L4D2, og jeg er ikke spesielt imponert over frameraten. En kompis har en pc med GPU som regnes som betydelig dårligere, og han får bedre resultater.

 

Noen som vet hva dette kan skyldes? Har tenkt på om det kan være noe med CrossFireX-oppsett, men her får jeg bare til å deaktivere 7670m'en. Har også siste drivere installert.

 

-bellduck

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

da vet ikke jeg helt hva som kan være problemet. jeg vet at css kan være ganske prosessorkrevende, men man skulle da tro at en nyere amd prosessor skulle klare det.

 

jeg har en laptop på litt over 2 år som kjører en 2core 2.2ghz intel prosessor, skjermkortet er et gt240m som er godt nok for å drive css. den sliter med frameraten på css når det kommer mer enn 8 stk inn på en bane.

 

er det noe liknende problem du har?

Lenke til kommentar

Jeg husker jo at for mange år siden da jeg hadde en maskin med single-core Pentium M og 6600m grafikk, så klarte jo den også CSS, dog ikke like bra, men det burde være mye bedre på den nye.

 

Minnet mener jeg kjører i dual channel, skal sjekke når jeg er hjemme. Vet at det kjører i 1333MHz og får 7,3 poeng i WEI.

Lenke til kommentar

I følge notebookcheck er 7670M ganske veik:

http://www.notebookcheck.net/Review-Packard-Bell-EasyNote-LS11HR-167GE-Notebook.69676.0.html

GPU Performance

The synthetic graphics benchmarks attest to the Radeon HD 7670M's good 3D performance. With 11.9 fps, the graphics card sets itself in the Unigine Heaven 2.1 benchmark (1280 x 1024, high, normal tessellation), about 4% above the Radeon HD 6650M (11.9 fps @ Packard Bell EasyNote LS11HR-050GE) and only just below the Radeon HD 6730M (12.6 fps @ Nexoc E643). Since the Heaven benchmark is Nvidia territory, the mid-class competitor GeForce GT 630M can easily climb over the HD 7670M (13.3 fps @ Acer Aspire 5755G-2678G1TMtks).

The 3DMark 11, on the other hand, favors AMD graphics cards. Applying the performance presets (1280 x 720), the Radeon HD 7670M landed on a GPU score of 1055 points. With that the performance tends more in the direction of the HD 6650M (1013 points) than the direction of the HD 6730M (1141 points). Nvidia's popular GeForce GT 540M device with 889 points (Dell XPS 15) falls clearly behind. The results definitely suggest that AMD simply renamed the old models.

 

Spilla du nevner er DX9 spill og det er naturlig å se på 3DMark06 for den ytelsen.

7670M havner på 7800 pts.

 

Gamle kort som GeForce 8800GT og ATI 4850, klarer ca 11-12000 pts i samme testen.

(8800GT er vel fra 2006..)

Å se på hvor bra ytelsen er i DX11 på laptop grafikkort er egentlig bare tull, fordi når en bruker DX11 funksjoner som tesselation osv kneler de helt.

 

Det er litt synd, men midrange laptops i dag holder ikke følge med desktops fra 2006 når det kommer til spilling :(

Lenke til kommentar

Et problem er også at "7670M" og andre skjermkort for bærbare stort sett bare er markedsføringsnavn som ikke sier stort om maskinvaren. Ikke nok med at klokkefrekvensene kan svinge mellom to PC'er med "samme" skjermkort, men også antall shadere, bredden på minnebuss og tilogmed hvilken kjerne som er brukt. Vi er snart på et nivå hvor "HD 7670M" eller "GT 630M" ikke betyr noen verdens ting..

Lenke til kommentar

Er klar over dette dere sier, men likevel. Kortene du nevner, tjbr, er desktop-kort, og de kan ikke sammenlignes med laptop-kort nærmest uansett. Det jeg sier er blant annet at en kompis som har 6470m i sin maskin opplever betydelig bedre ytelse enn meg. Da føler jeg det er noe som ikke helt stemmer, ettersom 7670m skal være det samme som 6670m. Riktinok har han bittelitt kraftigere prosessor enn meg, men begge er jo mye raskere enn f.eks. min gamle Pentium M.

Lenke til kommentar

Et 6470M er ikke i stand til å kjøre CSS i nærheten av maksimale innstillinger

For meg høres det ut som du ikke bruker ditt 7670M, og bare kjører integrert.

Tja, da må det være noe magisk med hans PC... Riktignok er det jo snakk om 1366*768p og uten HDR og AA.

 

Har tenkt på det jeg også, er jo et 6520g som er integrert, og det virker jo kanskje sannsynlig at det får 6 poeng i WEI, eller?

 

Får vel prøve litt til i Vision Engine Center og se om jeg får stilt dette inn riktig.

Endret av bellduck
Lenke til kommentar

WEI er ubrukelig for å måle ytelse.

Source uten AA og HDR er simpelt lett å kjøre, selv Intel-integrert klarer det lett.

Er klar over at det er ubrukelig å måle noe nøyaktig, men forskjellen på 6 poeng og 6.6 er jo vesentlig vil jeg si.

 

Jeg prøvde nå L4D2 i 1920*1080p, fortsatt med lave instillinger, og fikk nesten samme framerate som ved 1366*768p. Sjekket også med system monitor, og det så ut som 7670M ble belastet, men ikke fullt, kanskje 40-60%.

Lenke til kommentar

Denne "dobbelgrafikken" er foreløpig litt av et minefelt. Nvidia's Optimus ser ut til å fungere bedre (les: oftere) enn AMD's versjon, men så lenge man kun har automatikk og ikke kan overstyre den selv, er det bare å krysse fingrene og håpe at riktig skjermkort blir valgt.

For meg ser det også ut som om det er den integrerte chip'en som blir brukt, og ikke 7670m. Eller at det står noen annen jæ*** powersaving greier på. Spiller du med strøm tilkoblet, eller på batteri? Så fort strømmen blir frakoblet vil skjermkortet klokkes ned, uansett. Og ofte prosessoren også. Det kommer an på merke og modell.

Endret av thomit
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ok, men da er WEI ute av saken..

 

Så nå at jeg har noe som heter ASUS Power4Gear som styrer strøminstillinger, og denne sto på "Entertainment" i stedet for "High performance", så skal sjekke igjen nå. Strengt tatt trenger jeg vel ikke dette tredjepartsprogrammet fra ASUS?

 

Har alltid strømmen i når jeg spiller, vet at den klokkes ned når den kjører på batteri. :)

Lenke til kommentar

Nei, noen annen strømstyring enn den innebygde i Win7 er helt overflødig. Men samtidig er det ikke alltid bare bare å fjerne slik bloatware - du kan fort få mer problemer. Det beste man kan gjøre med maskiner som kommer med installert bloat- og crapware, er å formatere og legge inn en ren Win installasjon. Med "ren" mener jeg en man har kjøpt selv, og ikke kommer fra Acer, Asus eller hvem det nå er. Bloat- og crapware'n er som regel innebygd i disse. Eller kjøpe en Multicom-maskin - de eneste på det norske markedet som kommer helt fri for denslags.

Lenke til kommentar

Tror jammen jeg fant feilen!

 

Power4Gear ser ut til å være flaskehalsen. Satte den nemlig på vanlig "Høy ytelse" uten P4G, og nå kjørte jeg L4D2 i 1080p med 2xMSAA og alt på High og fikk 65-75fps stabilt! :D

 

Forøvrig er ikke Multicom eneste uten bloatware/crapware. HP's EliteBook modeller leveres forholdsvis clean, men de er jo i en litt annen prisklasse da... Skal ha meg SSD snart, og da blir det nok clean Win-installasjon. :)

Endret av bellduck
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...