Gå til innhold

Konvertere elektrisk utstyr fra 120v til 240v


Anbefalte innlegg

Hei folk!

Jeg har for tiden fått en kjempe interesse for å fikse elektriske duppeditter og blir bare mer og mer interessert i elektronikk som hobby. jeg pleier som regel å få til det meste jeg setter meg inn i og jeg er også ganske gjerrig av meg:P

 

samtidig har jeg blandt annet blitt veldig interessert i bilpleie og ville kjøpe meg en skikkelig DA poleringsmaskin. fant en interessant for 2500kr i norge, men kunne fått den for 1200kr på ebay fra usa. og da dukka det opp en idé fra min side.

 

jeg tok litt research og fant ut at strømmen i veggen her hjemme er 240v og 50hz. i england er det samme greine så da burde det gå an å bare bytte stikk kontakten til vår type. (C eller F mener jeg å huske)

men i usa så er strømmen i veggen 120v og 60hz.

 

jeg ville tro at den poleringsmaskinen var bygd på samme måte både i norge og usa, at forskjellen lå ved strømforsyninga inni maskinen ettersom hva slags strøm som kommer in der. burde det ikke være en enkel sak å konvertere dette så den kan funke rett i støpselet her hjemme?

 

for meg, høres det logisk ut at "alt" jeg trenger å gjøre er å øke 10hz fra kontakta, og halvvere volten. åssen detta funker, vet jeg ikke. men det må da være mulig?:p

 

jeg er ikke redd for å åpne maskina, klippe, lodde osv. bryr meg ikke stort om garantien, spesielt ikke hvis maskina blir kjøpt fra usa.

 

interessen for detta gjelder også alt annet av elektronisk verktøy osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingenting bare ved å øke frekvensen i nettutstyr på den måten. Å halvere volten derimot er rimelig simpelt.

 

Dog, for å få dette sikkert og pålitelig, og med nok effekt til å dekke dine behov, så vil det koste mer enn å bare kjøpe verktøyene i norge.

Skal du lage noe med så høy efekt som går i stikkontakten så bør du uansett ha gått elektro på vgs et par år.

Lenke til kommentar

Fra 50Hz til 60Hz er vanskelig. Det må en enten fikse med en 60Hz elektrisk motor, som igjen driver en 50Hz generator, eller med en likeretter fulgt av en vekselretter. Begge løsningene er relativt vanskelig å få tak i som privatperson og det er dyrt for store effekter.

 

Heldigvis fungerer det meste utstyr både på 50Hz og 60Hz.

 

For å gå fra 120V til 240V derimot trenger du bare en transformator. Disse er relativt enkle å få tak i for lav effekt, men for høy effekt blir de store, klumpete og dyre. Her er link til en som klarer 500W

http://www.amazon.co...sxp_grid_pt_2_2

Og en som klarer 1500W

http://www.amazon.co.uk/MEE-113-1500-Voltage-Converter-Versa/dp/B007BMXVGU/ref=pd_sim_sbs_ce_3

 

Du har rett i at mye utstyr er laget for å virke både på USA og Europa strømnett og at det bare er små interne endringer som må til. Dessverre er det ingen "one fix all" løsning, og en må vite eksakt hvordan kretsen til enheten er bygget opp. Mye utstyr som selges har ikke denne muligheten da en på den måten kan kutte i produksjonskostnader. Deler som skal virke på 120V er typisk billigere.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...