Gå til innhold

Fuktig mobil har tatt kvelden. Garanti?


Anbefalte innlegg

Mobilen min ligger til tørking nå etter at den begynte å skurre litt så jeg tenkte kanskje det skyldtes fuktighet. Mobilen har ikke blitt mistet i væske, men jeg bor i Trondheim så den har blitt fuktig av å ligge i sekk, jakkelomme eller bukselomme, og kanskje spesielt fuktig de siste dagene, men jeg er på ingen måte sikker på at dette er problemet.

 

Den har ikke tatt kvelden helt, men den har hengt seg opp og når jeg prøvde å skru på istad så det ut som om det var fuktflekker bak skjermen. Den er ikke helt død, men den henger seg opp under booting.

 

Mobilen er litt over 1 år gammel og ble kjøpt hos telekiosken.

 

Hvilke rettigheter har jeg? Jeg vil påstå at det å ha mobil med seg i regnvær går under normal bruk så jeg vil prøve å få gratis reparasjon, men hvilke erfaringer har folk med slike skader og Telekiosken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg så litt gjennom vedtakene fra FTU, og det ser ut som at feil som skyldes fuktskader ikke vil dekkes av produsent/selger. Det er imidlertid et skille her på hvor bevisbyrden skal ligge. Dersom skaden/feilen skjer innen 6 mnder fra du kjøpte telefonen, så må verkstedet/selger bevise at feilen skyldes kjøper. Oppstår feilen imidlertid etter seks måneder, og selger kan dokumentere at det er fuktskader (ut ifra vedtektene må de gjøre en grundig jobb), så ligger dette på kunden.

 

Link til en del vedteker hvor folk har fått medhold på klagene sine (de fleste, om ikke alle er problemer som er innklaget innen 6 mnder):

http://www.forbruker...1/66915_1_P.pdf

http://www.forbruker...1/53055_2_P.pdf

http://www.forbruker...1/54872_2_P.pdf

http://www.forbruker...8/61350_1_P.pdf

 

Ikke medhold:

http://www.forbruker...1/53749_2_P.pdf

http://www.forbruker...3/64852_1_P.pdf

 

Du kan prøve å bla deg gjennom her for å se litt mer på andre saker:

http://www.forbruker...?q=mobiltelefon

 

 

Jeg er ikke enig med din påstand om at elektroniske apparater skal forventes å tåle vann, men noe regndråper har vanligvis ikke skadet en mobiltelefon. Har den imidlertid fått en del væske i seg, så sier det seg selv at telefonen vil ta skade av det.

 

Enkelte produsenter, Apple blant annet, tilbyr av og til ny telefon dersom du har sendt den gamle telefonen inn til reparasjon og de ikke kan fikse de gamle. Nevner du fuktskade i samtale med de derimot, vil de nok nekte å ta imot den.

 

EDIT:

Du kan kanskje prøve forsikring om du har dette? Der må du kanskje les gjennom vilkårene for å se om den dekker fuktskader.

 

Lykke til :)

Endret av Calondriel
Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar. Nå fungerer mobilen nesten som den skal, men skjermen har fortsatt disse merkene som jeg mistenkte var fuktmerker og den klarer tydeligvis ikke å finne SIM-kortet mitt. Får prøve litt til, hvis ikke må jeg ta en tur innom Telekiosken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...