Gå til innhold

Utdanning i forsvaret


oxox

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det Thomas her sier er en sannhet med modifikasjoner. I dag er det mange som tar befalskurs, og dette er noe du må igjennom før du eventuelt får startet utdanning ved en krigsskole. Under befalskurset / befalskolen (Litt avhengig av hva du selv ønsker) har du ca 5500kr måneden eller 168,50kr dagen i den perioden du går som befalselev / praksistid. Dette er ca 18,50kr mer enn en vanlig rekrutt / menig så forskjellen er ikke stor.

 

Etter at du har fullført førstegangstjenesten kan du søke stilling som grenader / matros, og det er det stor variasjon i feltene du kan søke. Da vil man få betaling etter hvor man jobber, men man ligger omtrent på vanlig tabell lønn, pluss at man får en god del i tillegg hvis man for eksempel jobber på fartøy.

 

Hvis man velger å gå befalskurset vil man etter endt kurs ha muligheten til å søke jobber i forsvaret, og her gjelder da de samme betingelsene som for grenaderene / matrosene når det kommer til lønn. (Ihvertfall sånn omtrent).

 

Forskjellen er at etter endt befalskurs vil man kunne søke opptak til krigsskole, og under utdanning på krigsskolen blir man betalt fenrik lønn mens man er under utdanning, og det tilsvarer røflig 320.000kr i året.

 

Utdanningstilbudene er ganske vide, og jeg anbefaler deg heller selv å se på forsvarets nettsider for å se hva du eventuelt kunne være interessert i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...