Gå til innhold

Noen kniver jeg vil ha Meninger om =)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

kanskje det kanskje , men de ligger på over 600 kr stort sett.

 

Jeg kjøpte begge(3 inkludert den som følger med i bilde nr2) for 455,50 men det er den totale prisen med frakt på 110 kr og 75 kr`s gebyr , Knivene betaler jeg bare 272 kr for.

 

Glemte og nevene at "samekniven" er 39 Cm total lengde og de to andre

 

Kniv 1:

- Blad 25x4 cm

- Tykkelse 0,4cm

- Skaft 10 cm

- Vekt 260g + slire (65g)

- Slire i god kvalitet

- Blad: rustfritt stål

- Slire med festeanordning

 

Kniv 2:

- Blad 16x3,5 cm

- Tykkelse 0,4cm

- Skaft 9 cm

- Vekt 230g + slire (65g)

- Slire i god kvalitet

- Blad: rustfritt stål

- Slire i skinn

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Jeg var hos Strømeng i Karasjok og kjøpte denne typen same-kniv. Fikk han også til å gravere navnet mitt inn i bladet og slira. Kom på 1400kr totalt. Fantastisk god kniv!

 

Edit: Ikke se på prisen, en god kniv koster litt. Da får man ekte kvalitet som varer hele livet. Fader'n har selv en strømeng-kniv som han fikk av bestefar for 30-40 år siden. Den er fortsatt krute god.

Endret av kmatis
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja jeg skal etterhvert som friluftlivs interessen og kontoen øker. begge er på vei opp men jeg er generelt glad i knvier og siden det ikke er ulovelig og eie det så synes jeg det er greit og samle på + at det kan brukes :)

 

 

Jeg så på en sånn type Army kniv, Karbonstål til rett over 1000 lappen og i den så var knivbladet gjennom skaftet dvs en bra kniv til hugging.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Kjøp det du ønsker, da de likevel er å betrakte, som en "samlig". Jeg kjøpte også mye rart i guttedagene.

 

Men søker du råd og gode brukskniver, blir det noe annet. Og skal du "absolutt" ha store kniver og noe i samme stilen (som du startet tråden med), ville jeg spart penger og kjøpt av de størrste Strømeng, eller Helle sine samekniver. Begge er gode kniver og med godt stål, men ser kanskje ikke så tøffe ut.

 

Skal dere hugge ved, er det mer effektivt med en liten turøks og eventuellt en sammenleggbar tursag. Og så ha en liten slirekiv på hofta, som ikke henger på bakken, når en av forskjellige grunner sitter på huk.

 

Angående "rustfrie", så finner du alle hardheter. Så da er det ditt bruk av kniven, som bestemmer hvilken hardhet du ønsker. Og de gode rustfrie knivene koster penger. Har flere. Men et par stykker av dem, er så harde, at de er for harde for diamantbryne. Og det tar veldig lang tid å sette dem opp med div. stein/støpte bryner. Så det mest effektve på dem, er kjeramikk bryner. Uten gravering og annet fiksfakseri, kostet (bare) bladet til den ene, 860 kr. på messe. Så, rustfritt får du i alle hardheter og i alle prisklasser, som andre kniver.

 

Edit: Så nå, at dette var en gammel tråd.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...