Gå til innhold

Dimmer som suser og og lys blinker


Anbefalte innlegg

Har kjøpt en lampe som jeg monterte dimmer på. Lampa er en slik med tre spottere og en omformer til 12 v.

Dimmeren er fra elko 400 gli. Og når jeg slo på lampa så lyste det ikke så veldig sterkt, så suser/durer det i dimmeren. Samtidig som lyset blinker litt svakt når jeg setter dimmeren på svak styrke.

Har dere noen ide om hva som er galt?

 

Ps. Har prøvd og bytte dimmer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg ikke leser monteringsanvisningen feil, så skal en 400 GLI brukes med 230v lyskilder eller magnetisk trafo, ikke mot en 12v elektronisk trafo. Hvis du har en elektronisk trafo, trenger du nok en 450 GLE/I, eller tilsvarende. Det finnes også dimmere med innebygd trafo.

 

Eller, selvfølgelig, du bør bruke en elektriker. Du er ganske innlysende ikke elektriker, så du har egentlig ikke lov til å gjøre dette selv.

 

PS. Er ikke elektriker, så det er ikke derfor jeg er kritiserer.

Endret av sofTest
Lenke til kommentar

Høres veldig fornuftig ut det du sier her. Prøvde og få tak i en dimmer av den typen du sa. Men fant ikke den noe sted.

Men jeg så en 315GLE, går det med denne?

 

Riktig at jeg ikke er elektrikker men, jeg ifølge norske lover har jeg en utdanning som gjør at jeg kan montere dette i eget hjem.

Lenke til kommentar

315GLE ser ut som en dimmer for elektronisk trafo, ja. Om den passer lasten din, vet jeg ikke.

 

Uansett utdanning (automatiker, el.ingeniør e.l.?), så skal man ha kompetanse på det utstyret man jobber med for å være kvalifisert, selv på egen bolig. Kvalifikasjonen avgjøres av både utdanning og erfaring. Jeg leier inn mye elektrikere i min jobb, så jeg vet at selv elektrikere ikke er kvalifisert til alle typer installasjoner og utstyr. Var du kvalifisert for å montere en dimmer, så hadde du visst hvilken du skulle velge. Velger du feil, så er resultatet i beste fall tilsvarende din førte post, i værste fall en brann. DSB har faktisk fokus på akkurat feil type og feil montering av nettopp dimmere, grunnet flere branner og tilløp til brann. Alle slike tilfeller skal nå rapporteres til DSB.

 

"Alle" har også f.eks. ifølge loven lov til å skifte to-polede støpsler på ledninger opp til 25A, men man plikter likevel å være kompetent til å velge riktig type og utføre riktig montering. Hvordan du skal kunne utføre risikovurdering, sluttkontroll og samsvarseklæring, etter at du nå har dokumentert at du ikke kjenner utstyret du arbeider med, skjønner ikke jeg. Selv jeg, som ikke har noen elektrofagutdannelse, ser ut til å ha bedre kompetanse på dette utstyret enn deg (og nei, jeg monterer ikke selv).

 

http://trainor.no/servlet/nettsted.forum?function=showmessage&start=0&forid=7902

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...