Gå til innhold

[Løst] Fotografering med stjernekikkert


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har et Nikon D5100 Dx-kamera, og er en ganske fersk amatør innen digital fotografering.

Det jeg lurer på er:

 

1. Teleskop/stjernekikkerter. Jeg har lyst til å kjøpe meg en stjernekikkert som jeg kan bruke til å fotografere f.eks. kratere/fjell på månen, de nærmeste planetene og kanskje meteorregn om mulig.

Er det noen som har erfaring med dette og kan gi meg noen råd og tips?

Maxpris 4-5000... Har sett på Meade Teleskop ETX-80AT, kan det være et godt nybegynnerteleskop?

 

2. Jeg antar at et slikt teleskop/en slik stjernekikkert kan brukes til landskapsfotografering, er det noen som har erfaring med eller tanker rundt det?

 

3. Hos www.dinkikkert.no så jeg et Celestron Neximage digitalkamera for teleskop, som er et spesial laget digitalkamera for stjernekikkert. Pris kr. 1499,- Link til Celestron Neximage

Noen tanker rundt å bruke noe slikt istedet for et speilreflekskamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv fester jeg kamera på et teleskop som er hjemmelaget, så kan nok ikke gi deg noen tips når det gjelder nybegynnerteleskop, men prisområdet du er inne på er greit. Kanskje denne her gir deg litt info om Meade.

 

 

Når det gjelder det Celestron kameraet, så har vi et slikt også, men pass på at du må være koblet til en bærbar/PC for å ta bilder/filme. Det har også en ganske lav oppløsning, så det å ta bilde av ting langt vekke og lyse & svake objekter (deep-space imaging) blir ikke så bra. Ellers så tar dette kameraet utrolig gode bilder.

 

Så jeg vil nok anbefale å feste speilreflekskamera på et teleskop/stjernekikkert. Det fungerer utrolig bra og er ganske så stilig. :thumbup:

Lenke til kommentar

Tror det kalles et T-adapter, man bytter ut okulæret med T-adapter påmontert kamera.

Jeg skal ikke påstå noe helt sikkert, men jeg vil anta at det kamera til 1500,- er noe skikkelig dritt sammenliknet med ditt D5100!

Du kan sjekke med f.eks Teno Astro, de hadde for et par år siden teleskoper med T-adapter, antagelig har de det forsatt.

 

Edit: Sjekket akkurat, og ser at de forsatt selger T adapter og ringer for div kameramerker, så du kan jo se litt nærmere på siden dems, evt ringe de, var veldig behjelpelige når jeg var i kontakt med dem før.

Endret av Actibus
Lenke til kommentar

Det teleskopet du linker til har en brennvidde på bare 400 mm, det gir deg ikke noe betydelig ekstra over et vanlig objektiv hvis du ikke investerer i ekstra optikk for å øke forstørrelsen. Se etter 1200 mm og lengre brennvidder.

 

For meteorer så trenger du et vanlig objektiv, et teleskop vil vise en så liten del av himmelen at det vil ta årevis å få et bilde av en meteor.

 

Stjernekikkerter gir vanligvis veldig lav kontrast ved bruk i dagslys og er mest for spesielt interesserte.

 

Det du trenger et teleskop for er planeter og nærbilder av månen. Andre ting kan gjøres bedre med et godt objektiv og et stativ som følger motivet over himmelen ved lange eksponeringer.

 

Jeg vil anbefale deg å starte med det utstyret du har og øve deg til du vet hva du trenger og hvor interessert du er. Mange stjernekikkerter havner ubrukte i kjelleren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...