Gå til innhold

Vann eller luft? Hva bråker minst?


Anbefalte innlegg

Jeg vil ha et maskin som bråker minst mulig. Hva bør jeg velge? Vann eller luft? Systemet må gå ann og bruke flere ganger (Skal sikkert ha ny maskin/hardware i framtia) og det skal vere mulig og ta det med på LAN uten problemer. Jeg har ikke tenkt og overklokke systemet. Noen som har forsalg til ribber, vifter, blokker, pumper o.s.v? Har tenkt og anskaffe meg en ny HD og DVD spiller, noen forslag?

 

[ Denne Melding var redigert av: Bøgge Bakken på 2002-02-08 14:41 ]

 

[ Denne Melding var redigert av: Bøgge Bakken på 2002-02-08 14:43 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du ikke skal overklokke systemet kan du like godt kjøre med luftkjøling.

 

P4 - Kjøp boxed utgave, og bruk den medfølgende vifta. Den er tilnærmet lydløs.

 

AMD - F.eks Alpha PAL 8045 med en støysvak 80mm vifte. Eventuelt en 80mm vifte som du kjører på 7V. Koster litt, men er meget bra.

Lenke til kommentar

Det absolutt kuleste er jo vannavkjøling.

Med tanke på støy er jeg ikke så sikker, jeg vet i hvertfall at vannavkjøling er stille. Men om det er stillere enn de stilleste Papst viftene er jeg ikke så sikker på... Men jeg vil tro det. Skjær hull i siden på kabinettet, drus på ei plexiplate, hiv inn ei kald katode (eller fler)installer vannkjøling, da er det garantert at folk vil stirre på pc'n din under neste lan..

Lenke til kommentar

Quote:


Kenny000 skrev (2002-02-08 17:31):

Jeg har alltid trodd at vannkjøling er minst bråk! Er ikke dette tilfelle? I så fall er det jo ingen vits i å betale mange tusen kroner for dette!?


Vannkjøling er veldig stille. Før var min duron 600 på 50 grader og lydløs. Nå er den klokket til 950MHz, ligger på 35 grader og er fortsatt lydløs. Da bruker jeg 2*120mm vifter på 5volt på radiatoren. Før brukte jeg en 5 volt 50mm vifte på prosessoren.

 

Hovedgrunnen til at folk kjøper vannkjøling er nok evnen til å overklokke, samtidig som man har et stille system. For et system som man ikke overklokker er det ikke så mye å hente, men det er mulig å få et lydløst system med vannkjøling, det vet jeg ikke om man klarer med luft. (på nyere prosessorer)

Lenke til kommentar

Hør her,

Dersom du ikke skal overklokke systemet, er det ikke nødvendig med vannkjøling for at systemet skal være støysvakt. Dette er sløsing med penger (Men det har selvfølgelig en skrytefaktor)

 

Som sagt på P4 bruker du originalviften. Den bråker mindre enn både strømforsyning og de fleste harddisker. Så er er det overhode ikke poeng i vannkjøling.

 

På et AMD system kan du handle en skikkelig kjøleribbe som egner seg til overklokking (altså en effektiv kjøleribbe), og så setter du ned hastigheten på viften. Alpha PAL 8045 vet jeg egner seg kjempebra til dette. I dette tilfellet vil ikke CPU temperaturen bli kritisk uansett hvilken AMD prosessor du handler idag. Og støyen fra viften er igjenn lavere enn strømforsyningen og de fleste harddisker.

 

Har du vannkjøling, er du tross alt avhengig av vifte på radiatoren. Denne kan selvfølgeig være stor og tilnærmet lydløs, men det er fortsatt lyd fra strømforsyning og harddisk. Så hva er vitsen? Om prosessoren har 50°C eller 35°C betyr overhode ingenting når den kjører på original hastighet. Det er mulig at den varer 25år med vannkjøling og bare 20år med luftkjøling. Igjenn hvem bryr seg?

 

Bruk heller pengene du sparer på kjøpe luftkjøling til f.eks. mer minne, større prosessor eller bedre skjermkort.

 

 

_________________

 

Byggeren

 

 

[ Denne Melding var redigert av: byggeren på 2002-02-09 23:52 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-09 13:57, byggeren skrev:

Bruk heller pengene du sparer på kjøpe luftkjøling til f.eks. mer minne, større prosessor eller bedre skjermkort.



 

Minne kan jeg kanskje kjøpe mer av (har 256MB), men gidder ikke oppgradere mit GeForce3 kort og Xp1700+ med det første! :lol:

 

Ellers syntes jeg at du skrev et godt innlegg. Takk for hjelpen.

 

Men hva hvid jeg bare kjøpte støydempingsmatter og kanskje en støydempingsramme for HDD?

Lenke til kommentar

Støydempingsramme kan gjøres billig også, selv festet jeg strikker mellom alle kontaktflatene som finnes mellom hardiskramme og kabinett, dette dempet faktisk veldig effektivt. Festet også støydempingsmatter fra biltema rundt hardiskrammen, kan nesten ikke høre harddiskene mine lenger :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...