Gå til innhold

Ny testtråd


mads

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

 

Prekenen søndag 18.02.2012

 

La oss igjen begynne med en bønn!

 

Fader vår du som er i himmelen, la ditt navn holdes hellig. La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden så som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød. Tilgi oss vår skyld som vi og tilgit våre skyldnere. Led oss ikke inn i fristelse men frels oss fra det onde. For riket er ditt, makten, æren og evigheten. Amen i Jesu navn!

_____________________________________________________________________________

Og dagens prekentekst står skrevet i: Matteus 25 1-13 og Matteus 22 1-11

Matteus 25 1-13

Da kan himmelriket sammenlignes med ti brudepiker som tok oljelampene sine og gikk ut for å møte brudgommen. 2 Fem av dem var uforstandige, og fem var kloke. 3 De uforstandige tok med seg lampene sine, men ikke olje. 4 Men de kloke tok med seg kanner med olje sammen med lampene. 5 Da det trakk ut før brudgommen kom, ble de alle trette og sovnet.

6 Men ved midnatt lød et rop: ‘Brudgommen kommer! Gå og møt ham!’ 7 Da våknet alle brudepikene og gjorde lampene i stand. 8 Men de uforstandige sa til de kloke: ‘Gi oss litt av oljen deres, for lampene våre slukner.’ 9 ‘Nei’, svarte de kloke, ‘det blir ikke nok til både oss og dere, gå heller til kjøpmannen og kjøp selv!’

10 Mens de var borte for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var forberedt, gikk sammen med ham inn til bryllupet, og døren ble stengt. 11 Senere kom også de andre brudepikene og sa: ‘Herre, herre, lukk opp for oss!’ 12 Men han svarte: ‘Sannelig, jeg sier dere: Jeg kjenner dere ikke.’

13 Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen.

 

Matteus 22 1-11

Igjen talte Jesus til dem i lignelser: 2 «Himmelriket kan sammenlignes med en konge som skulle holde bryllup for sønnen sin. 3 Han sendte tjenerne sine til de innbudte og ba dem komme til bryllupet. Men de ville ikke komme. 4 Da sendte han andre tjenere ut som skulle si til de innbudte: ‘Festmåltidet har jeg gjort i stand, oksene og gjøkalvene er slaktet, og alt er ferdig. Kom til bryllupet!’ 5 Men de brydde seg ikke om det; en gikk til sin åker og en annen til sin forretning. 6 Resten av dem la hånd på tjenerne, mishandlet dem og slo dem i hjel. 7 Da ble kongen sint og sendte ut troppene sine, som drepte disse morderne og brente byen deres. 8 Så sa han til tjenerne: ‘Alt er ferdig til bryllupet, men de innbudte var ikke verdige. 9 Gå derfor ut på veikryssene og innby til bryllupet alle dere finner.’ 10 Og tjenerne gikk ut på veiene og samlet alle de kunne finne, både onde og gode, og bryllupssalen ble full av gjester.

 

_____________________________________________________________________________

 

Denne første teksten handler om 10 brudepiker som er invitert til guds bryllupp i himmelen, 5 av de hadde olje på lampen(altså kristne) og fem av de hadde ikke olje. Det som menes med lampen er invitasjonen til brylluppet. Så når jeg og birger skriver om gud og kristendommen til dere, så gir vi dere invitasjon til brylluppet i himmelen. det er deres valg om dere godtar invitasjonen(tar med olje) eller avslår.

 

Den andre ligningen handler om mye av det sammen. Kongen er gud og kongesønnen er jesus.

Han sendte tjenerne(profetene/misjonærer) for å be de innbudte(jødene) å komme til bryllupet. Men de ville ikke. da han for andre gang spurte, drepte de tjenerne. derfor ba ikke gud de innbudte inn til brylluppet lenger, han sa da til tjenerne at de skulle innby alle både onde og gode, som betyr oss som ikke er jøder og bryllupsalen ble full.

 

Derfor håper jeg så inderlig dere som nå har fått invitasjon at dere godtar den invitasjonen til guds brylup i himmelen.

 

Håper dere tar talen til dere, den ble ikke så lang men det er jo kvalitet og ikke kvantitet som gjelder :)

 

Ønsker dere en god søndag :)

 

Mvh: Tombomkom

 

Endret av medlem-230551
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...