Gå til innhold

Høye regninger. SE Xperia Mini Pro / Tele2


Ariston

Anbefalte innlegg

Hei hei.

 

En gang i November kjøpte jeg meg en SE Xperia Mini Pro hos Tele2 for 1 kr med Champion 189,- abonnement. Min gamle SE W810i var dessverre ikke brukenes lengre, og hadde lyst på touch og greier - men nå angrer jeg.

 

Verken jeg eller min mor har peiling på dette med dataroaming osv, så måtte bare håpe på det beste. Siden jeg kjøpte mobilen et godt stykke ut i Nov, hadde jeg ikke trodd at regningen skulle komme på over 1000 kr. I løpet av Desember har jeg brukt den mye mer, med blant annet Wordfeud, YouTube, internett og diverse. Tenker bare på hva regningen kommer på denne gangen, og at vi ikke engang har råd til den første regningen.

 

Mor får ikke penger før slutten av Januar, og vi har allerede en purring på første regningen. Og når hun "jobber" hos NAV, får man ikke mye penger.

 

(tl;dr) Hovedsaken er - hvordan kan jeg spare penger?

 

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal koste penger for å gjøre slike ting med mobilen, når det er "gratis" med f.eks iPod touch. Hadde jeg hatt råd, ville jeg kjøpt meg en gammel mobil + iPod Touch, som helt sikkert hadde vært billigere.

 

Håper dere kan hjelpe!

 

(Hvis det er feil forum, får dere bare beklage. Var noe usikker.)

Endret av Ariston
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

yeah det er ikke gratis teknisk sett med ipod touch, cluet der er at du kobler den opp mot et trådløsnett noe som du skulle ha gjort med mobilen din også.

Men tja har du sjekket detaljene rundt abonnementet ditt? som følger det med noen mb nett bruk i måneden? Har du lagt inn app som registrerer nettbruken du har hatt i løpet av desember? for desember kan bli en skummel måned om du har brukt nettet over 3G uten hemning, regner med sikkert en 8-12 kr/mb trafikk å di kan fort fly når du er på youtube.

 

 

Det jeg som standard gjør er å deaktivere data, dataroaming, mobildata og bakgrunnsdata.

Det du oppnår da er at 3G og databruk er helt stengt av å telefonen funker til det standarde (sms, ringing, mms), når du da trenger nett så om du har trådløst nett slå på det og aktiver bakgrunnsdata å surf i vei, eller om du har inkludert bruk så er det bare å slå alt på å gjøre det du trenger så slå det av igjen.

Sparer batteri og penger ved å gjøre det sånn.

Lenke til kommentar

Jeg hadde på WiFi en god del, men slo det av fordi jeg trodde det kosta penger... av en eller annen grunn.

Og det er vel ikke mer enn en uke ++ siden at jeg fant ut at 3G gikk på automatisk. Fikk ikke slått det av før i dag.

 

Men da slår jeg av data, dataroaming, mobildata (om jeg finner det) og bakgrunnsdata. Tok på wifi, og den står på 2G - tror jeg fikk slått av 3G med å velge "kun GSM"?

 

Får håpe på det beste.. I og med at 3G har stått på hele tiden, blir nok regningen helt ****** for å si det mildt. Men har jo wifi tilgjengelig hjemme og på skolen, så får håpe det trekker ned litt.

 

Og det jeg mente med iPod er at man ikke får regninger for det. Har nok brukt en god del penger på apps på iOS, så det koster jo. Sånnsett har jeg lyst på iPhone 5 (om den får større skjerm) for å slippe å kjøpe alle apps igjen. Har ikke kjøpt noe til nå på denne mobilen.

 

Takker for hjelpen.

Endret av Ariston
Lenke til kommentar

Ikke skru av 3G med mindre du vil spare strøm, det er ROAMING som koster penger.

Streaming, altså bruk av youtube, spotify o.l. er ting som drar penger.

 

Facebook, wordfeud og apps som ikke inneholder video eller musikk er ikke mye data så det koster lite, samt nettsider.

 

Du kan si det slik at skal du se video eller høre musikk så blir det dyrt om du ikke har bruk inkludert i abonnementet ditt.

Lenke til kommentar

På Tele2 Champion skal det være en maksbegrensing på 900 kr pr måned for datatrafikk. Dvs uansett databruk blir ikke regningen mer enn 900 kr for den delen. Med samtaler etc vil ca 1 000 kr pr mnd stemme. Du skal også ha noe som heter Mobilsurf Small inkludert i 6 måneder for 0,- (har vært et tilbud nå i høst, men vet ikke om det gjelder mobiler med abonnement). Men det dekker bare datatrafikk på 30 MB i en måned, dog skal det være en begrensing på kr 599,- pr mnd. Prisen pr MB over 30 MB er 99 øre hos.

 

Når vi da vet at en YouTube film i 360p er ca 3 - 5 MB pr minutt, dvs ca 3 - 5 kr pr minutt - så ser man at pengene går fort over 3G.

 

Har du ikke Mobilsurf inkludert er dataprisen på 8 - 12 kr/MB - altså fort en 100 kr for et par YouTube filmer. Det er ikke mulig å se om dette er inkludert i prisen.

 

Ellers er rådet som gitt ovenfor at du slår av dataroaming (3G) og bruker telefonen på nettet kun koblet opp mot trådløse nett (WiFi). Surfe over mobilnettet er dyrt, og ennå verre om du drar utenlands.

 

Det er ellers mulig å ha rimelige telefonregninger selv med litt data. Har brukt One Call Faktura med datapakke, og da låg månedskostnaden på 50 - 100 kr pr måned.

 

Det er heller ikke grunn til å legge skjul på at du valgte feil abonnement etter min mening. Hadde du valgt Fastpris Xsmall til 90 kr mer pr måned i 12 mnd, så hadde du fått:

* 6 mnd fri data/75 MB fritt etter 6 mnd.

* 120 ringeminutter

* og 50 SMS i månedsprisen.

 

Som du ser vil du fort ha tjent inn den merprisen.

 

Etter bindingtida står du uansett fritt til å velge det abonnementet som passer deg best (også andre leverandører).

Lenke til kommentar

I følge prislisten til Tele 2, koster det med Champion 12 kroner per MB for de første 20 MB, og 8 kroner per MB etter at du har brukt de første 20.

 

Uansett om du store deler av dagen er tilkoblet WiFi, bør du vurdere å legge til en datapakke på abonnementet ditt, en tjeneste som hos Tele 2 heter Mobilsurf.

 

Den rimeligste pakken koster 19 kroner i måneden og inkluderer 30 MB. Dette er ikke mye inkludert bruk, men prisen er lavere enn å bruke _EN_ megabyte uten datapakke.

Hvis du i hovedsak bruker Wifi - og bare bittelitt mobildata f.eks. hvis du kjeder deg på bussen - senkes prisen per MB til 99 øre istedet for 12/8 kroner når de inkluderte megabytene er oppbrukt.

 

Det kan selvfølgelig hende at du ønsker en større datapakke. Det kan du enten gjøre med en gang, eller når du ser hvordan forbruket ditt egentlig er over tid når du er mer oppmerksom på hva som koster penger.

 

 

App'en 3G Watchdog kan hjelpe deg med å holde oversikt over hvor mye data du bruker over 3G-nettet, og den kan advare deg når du holder på å gå over det inkluderte forbruket.

 

Du kan også bruke Mine Sider på Tele2.no for å holde oversikt over forbruket ditt, slik at du slipper overraskelser når fakturaen dukker opp i postkassen.

 

 

Merk at å slå av 3G ved å velge "Kun GSM", ikke slår av mobildata. Dette valget tvinger bare telefonen til å holde seg på GSM-nettet, men dataoverføring vil likevel foregå - bare litt treigere enn om du var tilkoblet 3G.

 

 

Valgene du i såfall er ute etter for å begrense mobildatabruk er under Innstillinger -> Trådløs og nettverk -> Mobilnett -> Bruk pakkedata.

 

Slår du av krysset for Bruk pakkedata, vil telefonen ikke bruke noe data via mobilnettet.

Siden du har Tele2, må Roaming også stå på for at pakkedata skal fungere. Dette fordi de bruker svenske SIM-kort, og du roamer på Netcom eller Network Norway sitt nett.

 

Roaming koster ikke noe ekstra når du oppholder deg i Norge, men dette valget må du huske å slå av hvis du reiser utenlands.

 

 

PS. Husk å kontakte Tele2 hvis du ikke rekker å betale purringen før den forfaller. De kan sikkert finne en løsning slik at du slipper at abonnementet blir sperret. Tele 2 skal også ha betalt for å åpne opp igjen sperret abonnement - så det er det best å unngå :)

Lenke til kommentar

Uff. Wall of text x2 :p

Svarer bare til forskjellige ting jeg da, ikke i noen spesielle rekkefølger.

 

Lasta ned 3G Watchdog, men vet jo ikke hvor mye jeg har til å bruke i måneden.

 

Trådløs og nettverk -> Mobilnett -> Bruk pakkedata funker ikke. Finner ikke noe mobilnett osv.

 

Sjekka også tele2.no, og står at jeg har 443 kr i forbruk - og 443 kr i data :p Brukte 352 kr 22. Desember, og jeg tror det var når jeg så på YouTube i en time.

 

Velger nok et annet abonnement neste gang. Sender som regel aldri SMS, samme med ringing.

Lenke til kommentar

Uff. Wall of text x2 :p

Svarer bare til forskjellige ting jeg da, ikke i noen spesielle rekkefølger.

 

Lasta ned 3G Watchdog, men vet jo ikke hvor mye jeg har til å bruke i måneden.

 

Trådløs og nettverk -> Mobilnett -> Bruk pakkedata funker ikke. Finner ikke noe mobilnett osv.

 

Sjekka også tele2.no, og står at jeg har 443 kr i forbruk - og 443 kr i data :p Brukte 352 kr 22. Desember, og jeg tror det var når jeg så på YouTube i en time.

 

Velger nok et annet abonnement neste gang. Sender som regel aldri SMS, samme med ringing.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...