Gå til innhold

TEK - Norges samlingspunkt på nett, men mangler E-sport?


Anbefalte innlegg

Jeg satt og studerte tek sin oppbygning og at Mediehuset Tek er:

 

Akam.no

Amobil.no

Gamer.no

Hardware.no

Insidetelecom.no

Mobilen.no

Tek.no

Teknofil.no

 

Og siden norsk E-sport er som i mange andre land et kraftig økende interessefelt for folk mellom 15-40 år tenkte jeg: Hadde ikke en egen kategori for E-sport gjort det desidert største og aktive samlingspunktet i norge til den komplette pakken?

 

Vi ser allerede den store populariteten blandt våres 2 suksessfulle esport sider www.catch-gamer.no og www.arcticnova.org. Nå vet ikke jeg hvorvidt det hadde vært ressurser/kapasitet nok til å starte opp en ny konkurrent, men som gamer.no, teknofil.no og mobilen.no er det vel fullt mulig med et samarbeid her også?

 

Jeg liker å fikle med enkle visuelle paint endringer, og synet av en E-SPORT kategori her på mediehuset tek ga en godfølelse nedover ryggen. :p

 

1056649.jpeg

 

Tanken på et enda større og omfattende samlingspunkt virker for meg veldig fristende og jeg føler norsk E-sport kan bli utrolig mye bedre promotert. Bare se på f.eks sverrige og nederland som har innført egne TV kanaler for E-sport. Jeg skjønner jo at dette er et valg mediehuset tek må vurdere og finne ut av om blir gunstig eller ei, men tatt E-sportens økning de siste årene i betraktning ville jeg tro at dette fort kunne bli en suksè!

 

Va tycker ni?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-3t93k9

Helt enig, catch og ArticNova har så lav kvalitet på det meste, ifølge meg. Men det krever tid å sette seg inn i alle typer spill og følge med på lagbytter innen f.eks CS og LoL.

Hadde det kommet en slik side hadde jeg derimot lest den hver dag, og om den blir bra hadde den tatt plassen til CG lett.

Lenke til kommentar

Veldig spennende, men så er det dette mer ressurser. Jeg skal sørge for at vi tar opp temaet på første møte etter nyttår, så får vi se.

 

Takk for tips!

 

Er vel vanlig at ressursene vokser med størrelsen på nettverket?

 

I teorien skal dette stemme rimelig godt, og som tidligere skribent hos Catch-Gamer og ArcticNova så hadde vi flere tusen lesere (Les: Når jeg var skribent, har ikke dagens tall), men dessverre var det få ordentlige skribenter som tok i et ekstra tak. Vi hadde mange søkere, men kun et fåtall av dem nådde kriteriene man må stille, og typ ingen av dem igjen holdte ut lengre enn et par uker. Dette er en ganske trist situasjon, men nå tror jeg dog at lesere på Diskusjon.no (Altså, gamer.no o.l) er av mer voksen oppfatning enn lesere på ArcticNova og Catch-Gamer.

 

En av grunnene til at eSport i Norge ikke har vokst, er mangel på kunnskap hos den generelle spill-interesserte. Jeg er rimelig sikker på at det finnes flere titusener av gamers der ute som kunne tenkt seg å følge med på eSport, men har rett og slett ikke kjennskap til de nåværende sidene som skriver om eSport, av den grunn at de kun er ute etter nyheter, og ikke et sted der femtenåringer kan sitte å skape drama.

 

For at eSport i Norge skal vokse, noe jeg tror veldig mange er interesserte i (både deltakere og seere), så er det viktig at de som sitter på noe stort tar initiativ. Vi må skape litt mer positiv omtale om spill, enn den unødvendige negative omtalen nåværende riksaviser skaper. LAN-parties må invitere spilljournalister til sine arrangement - vis dem engasjementet og pågangsmotet til deltakerne.

 

Det skal nevnes at vi har hatt en liten vekst innen eSport i den siste perioden, samt Hype Expo som nylig ble arrangert. KUDOS til arrangørene der! Hørte de fikk 300 besøkende på sitt arrangement, men med enda mer markedsføring og reklamering tror jeg de neste år kan klare minst 1 000. Her må guttene invitere Nordisk Film, Activision, Funcom og mange andre til sitt event, samtidig invitere norsk presse. Arranger små turneringer via disse selskapene (f.eks CoD-turneringer, Fifa-turneringer o.l).

 

Kort sagt - de med mulighet må vise initiativ for at eSport i Norge skal vokse.

 

PS: Dette ble en rimelig rotete og dårlig forumlert post, men jeg har ikke sovet i natt, men jeg tror det skal være leselig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...