Gå til innhold

hjelp til kjøp av nye høyttalere


Anbefalte innlegg

Hei!

jeg har tenkt å kjøpe meg nye høyttalere. de skal mest brukes til pc, der jeg lytter til musikk, ser film og spiller spill. men skal også ta dem ut i stuen å spille musikk der.

jeg er usikker på hvordan høyttaler som passer best til dette bruket. har hørt at det kan være "plagsomt" med bassen tett innpå under skrivebordet når man sitter på pcen, og man heller burde gå på to høyttalere på skrivebordet.

 

jeg har sett på disse:

alt 1:

http://www.hifiklubben.no/produkter/hoyttalere/pc-hoyttalere/argon_7450a_hoyttalersystem_sort.htm

http://www.hifiklubben.no/produkter/hoyttalere/subwoofer/argon_sub10_subwoofer_sort.htm

 

alt 2:

http://www.hifiklubben.no/produkter/hoyttalere/pc-hoyttalere/bw_mm-1_hoyttalersystem.htm

 

 

jeg har et budsjett på 4000kr, og er ute etter det beste alternativet. evt om dere har et annet forslag. vil de bli mye svakere lyd i BW mm1 siden den ikke har bass?

 

-MoFFe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aktive høyttalere er egentlig bare høyttalere med forsterker innebygget.

Så fordelen med det blir jo at de er enkle å flytte og bruke forskjellige steder. Ulemper er vel at forsterkerene kanskje er litt små, og man må bytte alt hvis man ønsker flere muligheter f.eks.

 

Passive høyttalere er da høyttalere man må ha en seperat forsterker for å få lyd ut av.

 

Begge alternativene du har listet opp er aktive, så du slipper en seperat forsterker. Det var derfor jeg linket til en liten forsterker, slik at du også kan vurdere passive høyttalere, men fortsatt beholde litt av mobiliteten.

Lenke til kommentar

Det er bare tull at forsterkerne er for små i aktive høyttalere. Forsterkerne er nøye tilpasset de elementene de skal drive, og ofte er er de bygget opp med separat forsterkning for hvert element. En typisk hjemmekinoreciever er ofte spesifisert til å kunne levere bortimot 10 ganger den strømmen den maksimalt kan trekke fra lysnettet, så man kan finne ut mye mer ved å se på antall W i strømforsyningen enn i reklamen.

 

Jeg synes det argon-systemet ser ok ut. Hvis du vil kutte subwooferen, se på Aktimate mini, koster 4500kr. Ellers er Blue Sky Exo et bra alternativ, det koster under 4000.

Evt ta en tur på en musikkforretning og hør på et lite utvalg av monitorer der. Faren med å bruke monitorer, er at de ofte er laget for mest mulig nøytral lyd. Hvis du ikke nødvendigvis er ute etter det, kan det være bedre å se seg om etter noe mer hifi-orientert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...