Gå til innhold

Noen som har smakt mekrell i tomat med RIS?


rema100

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er godt, med opp kjært løk . Noen som har testa det ut?

Visst er makrell godt saman med ris. Han er god saman med spagetti og litt mosa (over)moden tomat og. Eller med poteter frå dagen før + ein del lauk stua i ein skvett mjølk og tilsett ei ts mjøl og ei ts smør.

 

Det eg derimot ikkje skjønar er kvifor ein skal kjøpa han hermetisk i småboksar. 1/2 kg makrellfilet frå fiskedisken trekt i "sjøvatn" (alså 1 ts salt til 1/2 liter vatn) tilsett nokre pepparkorn fire-fem minutt + helvta av ein liten boks tomater som ein mosar godt og evt tilset ei ts smør er endå betre - og gjev dobbelt så mykje mat for same pengesummen. Så slepp ein tomatsaus tilsett både salt, sukker og MSG og.... Og vert porsjonen for stor held han seg i dagevis i kjøleskap - og djupfrysaren er for lengst funnen opp.

 

Krafta ein får under trekkinga er sjølvsagt grunnlag for ei fiskesuppe seinare.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er godt, med opp kjært løk . Noen som har testa det ut?

Visst er makrell godt saman med ris. Han er god saman med spagetti og litt mosa (over)moden tomat og. Eller med poteter frå dagen før + ein del lauk stua i ein skvett mjølk og tilsett ei ts mjøl og ei ts smør.

 

Det eg derimot ikkje skjønar er kvifor ein skal kjøpa han hermetisk i småboksar. 1/2 kg makrellfilet frå fiskedisken trekt i "sjøvatn" (alså 1 ts salt til 1/2 liter vatn) tilsett nokre pepparkorn fire-fem minutt + helvta av ein liten boks tomater som ein mosar godt og evt tilset ei ts smør er endå betre - og gjev dobbelt så mykje mat for same pengesummen. Så slepp ein tomatsaus tilsett både salt, sukker og MSG og.... Og vert porsjonen for stor held han seg i dagevis i kjøleskap - og djupfrysaren er for lengst funnen opp.

 

Krafta ein får under trekkinga er sjølvsagt grunnlag for ei fiskesuppe seinare.

Det er mye lettere med hermetisk også smaket det godt også.men fersk makrell er altid best. Men er ikke altids man har tilgang til det.

Endret av rema100
Lenke til kommentar

Det er mye lettere med hermetisk også smaket det godt også.men fersk makrell er altid best. Men er ikke altids man har tilgang til det.

SMAKEN manglar lite på hermetisk vare, men at nokon er viljug til å gje dobbel pris pr kg for ei vare for å sleppa å koka ei fiskebit i salt vatn (som til og med gjer nytte seinare) og opna ein boks tomat og mosa helvta med ein gaffel er meg ei gåte. Då har folk MYKJE meir pengar enn dei veit kva dei skal nytta til!

 

Fersk vare er alltid best, men - som du seier - ikkje alltid å få. Derimot er det jamt over tilgjenge til frosen makrellfilet i ein butikk med fiskedisk.

 

Eit tips til: Kvifor skal den makrellen absolutt berre vera i tomatsaus? Kva med å prøva å putta han i fyldig karrysaus med litt agurk eller saus av sennep og rømme med litt fersken?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...