Gå til innhold

Forslag til utvekslingsskole i USA for Økonomi og Administrasjon


Arne

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg ønsker å utveksle 5. semester i bachelorgraden min på økonomi og administrasjon, og leter etter en skole jeg kan utveksle til. Skolepenger er ikke en issue så lenge det ikke er over ca 50-60k for semesteret.

 

Jeg har hørt at Upenn er en veldig god business-skole? Noen erfaringer eller råd til andre skoler? Har også sett litt på Cornell.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakket i dag med internasjonalt kontor, og de sa det var lurest å utveksle fra skolen og ikke søke seg inn på skole selv. Mye mer arbeid hvis du søker selv, det er dyrere, og det er veldig vanskelig å få fagene godkjent, visstnok. På opplegget vårt så får vi forhåndsgodkjent fagene, såvidt jeg forstår.

 

Blir nok masteren på skole i USA istedenfor da! Så får jeg søke meg inn på Cinicinnati eller Berkeley (som vi har avtaler med). :)

Lenke til kommentar

Det er sant! Har hørt den i Singapore skal være ganske bra. Også mulig med Australia, de er kanskje ikke så verst? Det er jo tross alt bare et semester på undergraduate, så det må jo være ganske greit å bo der da, ser for meg at prestisjeskole ikke er det viktigste i 5. semester utveksling. :)

 

Forslag?

Lenke til kommentar

Da søker jeg der!

 

Her er listen over skoler vi kan utveksle til:

http://nhh.no/no/studentsider/utveksling/før-du-reiser-ut/kvar/bachelor.aspx

 

Noen som utpeker seg som gode valg her? Det er jo en del skoler å velge mellom i Australia. Har tatt professional english 1 og tar 2 til våren, og planlegger ikke å ta andre språk. Så det må med andre ord være engelskspråklig. :)

 

Jeg vet jeg er litt tidlig ute, søknadsfristen er i juni. Better early than sorry... :)

Lenke til kommentar

Jeg har studert i Canada, og vet at Queen's har et rykte for å være et veldig bra universitet. Økonomilinjen står sterkt, og i tillegg er det en skikkelig college-by med bra skoleånd (litt som NHH).

 

Du kommer sikkert til å ha det gøy dersom du velger Berkeley, men det siden det er så mange nordmenn der, blir det vanskelig å virkelig bli kjent med amerikanere. Syns det er litt teit at man må for det meste velge fag i sosiologi-fakultetet også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes mange mer eller mindre prestisjetunge universiteter du kan utveksle til via NHH, og om jeg ikke husker feil er dette noen av dem som er rangert høyest. Det kommer jo selvsagt også an på hva du har lyst til hva gjelder land og opplevelse, men sånn på CV'en er vel dette noen av de bedre:

 

Berkeley

UCLA

Duke

Handelshøyskolen i Stockholm

HEC Paris

St. Gallen

London School of Economics

HKUST (Hong Kong)

NUS (Singapore)

 

Det er mulig jeg har glemt noen og det er mulig jeg har skrevet opp noen feil, så du får evt. unnskylde meg det. Tror derimot det skal være noen av de på papiret beste skolene. Ser noen av de er nevnt over også :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...