Gå til innhold

Erfaringer med Asus U46SV/U36SD?


Stulle

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har hatt u36sd (I7, gt520m) i en kort periode. Tastaturet er godt å skrive på, touchpad'en er god. Har dog ikke så god erfaring med viftestøyen. Den er konstant på, selv om demperaturen ligger på 40-45 grader. Må finne et program for å redusere viftehastigheten manuelt nå, men mener dette burde være unødvendig.

Har ikke testet batteritiden (8cel) nøye, men hittil virker den god, og opp mot foreskrevet.

Skjermen er god, lite problem med gjenskinn.

Den takler ikke spill som Battlefield BC2.

 

Det følger med et shitload med programmer. Noen virker dog nyttige og essensielle for bruken. Har ikke lagt inn ubuntu enda, men regner med at det eksterne skjermkortet og batteritiden ikke vil fungere 100%.

Lenke til kommentar

Hei! Jeg har ikke erfaringer med noen av disse PC-ene selv, men har du allerede dannet deg noe inntrykk av dette utifra anmeldelser eller prisguide-erfaringer? Jeg har samlet sammen litt informasjon og erfaringer jeg fant for deg ved å søke her i nettverket, i tillegg til erfaringer du kan få fra de som evt. har erfaring med en av maskinene selv, håper jeg det kan være til hjelp.

 

Hardware.no gjorde for eksempel en test av Asus U46SV tidligere i år:

http://www.hardware.no/artikler/asus_u46sv/101895

 

For å svare litt mer direkte på spørsmålene dine, her er noen utdrag fra testen:

 

Som vi var inne på over har hver tast sin egen åpning i platen under, noe som nå er vanlig på moderne bærbare. Tastaturet har litt svikt og er nokså behagelig å skrive på. Det har også lavt støynivå. Ingen overaskelser når det gjelder de forskjellige tastenes plassering – her følger Asus normen for bærbare datamaskiner.

 

U46SV har et skjermpanel på de nærmest tradisjonelle 1366 x 768 pikslene, og noen vil nok grine på nesa av dette. Men når sant skal sies er det nokså langt mellom 14-tommere med høyere oppløsning. Videre er skjermen av den blanke typen som gjør at den ikke egner seg spesielt godt utendørs eller i andre omgivelser med sterke lysskilder.

 

Under rolige perioder og lav belastning er det lite mas å høre fra denne laptopen. Vifta spinner sakte og uten sjenerende lyder, slik at det svake suset fort blir borte i bakgrunnsstøyen. Også ved høy prosessorbelastning slipper vi unna med et relativt rolig og jevnt sus fra denne Asusen.

 

U46SV kommer også med en "Quiet Office" strømstyringsplan, men for vanlig arbeid vil du nok ikke få bruk for den.

 

 

De fulgte opp denne - og en del andre tester - ved å sammenligne den med andre maskiner senere: http://www.hardware.no/artikler/syv_baerbare_sammenlignet/103555

 

På prisguide.no er det ingen som har kommet med erfaringer til den maskinen: https://prisguiden.no/sok?pg-q=Asus+U46SV&n=0

 

Den andre modellen, U36SD, har derimot fått tre: https://prisguiden.no/produkt/asus-u36sd-i5-2410m-500gb-150086/erfaringer

To av tre påpeker dårlig skjerm, men en av de to sier samtidig den ikke er dårligere enn andre skjermer i samme prisklasse. Tredjemann ramser opp skjermen som en av maskinens positive egenskaper sammen med tastaturet. Støyen virker det ikke å være noen som nevner, og det kan jo være positivt?

 

Den som har skrevet lengst, Pål, beskriver tastaturet som behagelig. Men han trekker frem høyttalerne på maskinen i U36SD i svært negativt ordelag. Det samme skrev Hardware.no om høyttalerne til maskinen U46SV:

De siste årene har vi av og til blitt direkte overrasket over hvor god lyd noen bærbare datamaskiner faktisk har. Med bakgrunn i Asus' erfaring på området ble vi derfor forundret over hvor elendig lyd som kommer ut av denne laptopen.

 

Dette virker dermed å være det største negative punktet til begge maskinene. I konklusjonen av U36SD skriver Pål følgende:

SLutt: Jeg er likevel fornøyd da jeg har ekstern mus, ekstra ekstern skjerm, eksterne høytalere. Men det er jo ikke som desktop denne maskine ble designet, så jeg er litt usikker på hvor bra den er for de den er tiltenkt.

Som ultraportabel med et headset er den bra da den har kraftig prosessor. Men som portabel mediamaskin er den bedrøvelig pga dårlig skjerm og lyd.

 

 

Fant ellers et svar på den sammenligningen Hardware.no skrev ved å gjøre et forumsøk: https://www.diskusjon.no/sok/?query=u36sd

Synes det er litt dumt at dere ikke valgte å ta med den nye U36SD fra Asus i stedet for U46en. Et veldig godt kompromiss mellom mobilitet, batterilevetid og ytelse.

 

Jeg legger ellers merke til at U46SV er den eneste av de to med DVD-spiller, så det kan være verdt å være obs på. Den har og en tomme større skjerm til den samme oppløsningen, disse to tingene gjør det den merkbart større enn det andre alternativet.

Lenke til kommentar

Sitter og vurderer de to selv, her er en review fra notebookreview.com på U36:

Omtale

 

Utfra det jeg skjønner er det vel hipp som happ hva man velger, men ville uansett gått for en med 7200rpm hdd noe som det er viktig å sjekke opp før kjøp(mail el ring hvis du kjøper på nett så du er helt sikker på hva du får, de fleste nettbutikker er litt sløve på utvidet produktinfo). Som TSP sier så får du optisk drev kun i 14" som jo er et poeng.

Skulle ønske Asus hadde kuttet ut skjermkort i U36 så det hadde vært mer ulike alternativ, men ser bra ut begge, og jeg har alltid vært veldig fornøyd med Asus produkter. (Men for all del, slett Asus-programmene når du evt kjøper en slik pc. Du har muligens bruk for et el to, resten tar bare opp plass)

Lenke til kommentar

Har nå hatt to eksemplarer av u36sd. Den første bytte jeg fordi jeg mente harddisken spant konstant og trodde den var defekt. Den neste jeg fikk hadde samme "støy" fra harddisken.

 

Jeg er ganske sikker på at det er hdd som spinner konstant og lager støy.

Siden dette er en typisk "kontor-pc" er det vesentlig at den er stillegående.

Jeg kommer til å returnere pcen på grunn av støyen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...