Gå til innhold

[Løst] Fikk ikke windows7 plate med ny ASUS. 2 Alternativ?


mamobr

Anbefalte innlegg

Jeg fikk meg en ny ASUS i går. Da jeg skulle bytte/oppgradere primær harddisk før jeg tok den i bruk hadde det vært svært enkelt å gjøre dette om fulgte med en egen windows-plate som det pleier. Heldigvis hadde Fruen akkurat kjøpt ny data med windowsplate og jeg fikk reddet meg med denne. Imidlertid bor vi ikke sammen hele året, og jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å bli selvhjulpen?

 

Kan jeg bare regelrett kopiere denne platen? Lagre den på en ekstern hardisk eller dvd og boote fra denne?

 

Eller

 

Kan jeg ta utgangspunkt i den medfølgende hardisken med windows forhåndsinstallert. Kan jeg her kopiere 'alt' på en annen disk(ev beholde på samme) eller må jeg ta ut noe spesielt om jeg skulle reinstallert windows?

 

Evt greiere løsninger? Helst ikke noe risikofullt som torrenter etc(selv om d vel blit dette i nødsfall)

 

EDIT: Originaldisken er foreløpig urørt, men jeg har tenkt å ha den til eksternHDD.

Endret av mamobr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er nok bare og lage egen kopi av windows plata ( er jo key du egenlig betaler for) men om du starter med orginal disken så ska du ha muligheten til og lage recovery plater. ( noen foretreker "ren" install så det ikke er så mange programer/bloatware på den)

når jeg oppgradert hd min så kopla jeg begge i en anna pc og brukte norton ghost eller epm og kopierte hele disken

Lenke til kommentar

Hmm. Kan jeg brenne windowsplaten på vanlig så er d vel d enkleste. Er d fritt frem for, eller sperrer windows for dette så jeg må ha et spesielt program?

 

Så er det kanskje like greit å lage en recovery plate nå som såpass lite er installert. Det er vel det asus vil at man gjør, men jeg liker best å begynne fra null som man gjorde med windowsdisken før i tiden:P

Endret av mamobr
Lenke til kommentar

Kan ikke huske helt, men har vært litt mas om recovery og sikkerhetskopiering og sånn ja. Det er snakk om å ta backup av en 'hidden partition', men det står også at den ikke eksisterer når jeg går inn på det. Lurer på om det ligger noe på den originale harddisken som kan brennes backup av? Er vel kanskje ikke så viktig å gjøre det sånn når jeg har windowsplaten?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...