Gå til innhold

mamobr

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mamobr sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det skjer ikke noe spesielt om jeg setter i AC-modus nå. AC-drift tror jeg fungerer normalt, har også brukt det for å tine pumpen raskere. Varmefunksjon fungerer også tilsynelatende normalt, bortsett fra at utedelen tettpakkes med rim etterhvert ved kulde og fuktighet. Den ulyden fra innedel har jeg hørt periodevis bare med varmefunksjon i kalde temperaturer, derfor jeg regner med der har vært relatert til avising ute. Når ulyden har vært så har heller ikke utedelen blitt dekket av rim. Men den lyden har ikke kommet når det er kaldt i forbindelse med at varmepumpen iser ned.
  2. Takk for tilbakemelding! Skjønner at det ikke er avriming på innedel, men jeg tror det ved avising kommer vibrasjon via slanger fra kompressor som gir resonans i selve kabinettet til innenhet(det gjelder bare den inneenheten som er nærmest uteenhet). Tror ikke jeg kan sjekke lekkasje og kuldemedie selv, men burde jeg ikke gå utifra montør har sjekket og etterfylt dette mtp. ganske nylig service ( service var umiddelbart før det ble kaldere og dette ble et problem).
  3. Har en Mitsubishi electric varmepumpe. En stor uteenhet (MXZ/Nordic multi?) med to inneenheter (kirigamine furo gulvenheter). Dette ble montert høsten 2019, så burde fortsatt være innenfor garanti. Jeg hadde også service høsten 2023. Hadde ikke noen problemer med varmepumpen de første årene. Problemene nå er som følger: 1. Uteenheten dekkes stadig fullstendig av is/rim/snø som tetter denne fullstendig Dette kommer vel fra kondens og skjer helst ved temp < 5 gr. C, samt akselreres kraftig av fuktig luft og nedbør. Det skjer også veldig fort om vi trenger begge inneenheter og større varmeeffekt (tettes helt på et par timer). 2. En av inneenhetene har over noe tid bråket kraftig (durelyd/resonans) under avising. Det har kanskje sluttet nå, men vet ikke om det fordi avisingfunksjon har tatt kvelden her. 3. Jeg har nevnt dette for montør både ved sist service og flere etterpå, men de har ikke klart å reparere eller egentlig finne noe sikkert galt. De forsøkte å bytte en føler etter service, men det gjorde ikke forskjell. Blir nå ignorert dersom jeg tar kontakt med dem. Har også tatt kontakt direkte kontakt med mitsubishi electric. De mener at det kan skyldes kystklima, men mener også montør bør vurdere å se på dette igjen, men hjelper lite om de ikke kommer. Er det noen kyndige her som tenker dette er normalt, evt noe som er åpenbart galt og bør påklages/utbedres? Jeg tror helst at noe må være galt siden det ikke var et problem før, f eks at innebygget avisingfunksjon ikke virker lenger. Jeg antar at dette ikke er gunstig for optimal funksjon/effekt og kanskje skadelig for pumpen, så tør nesten ikke bruke varmepumpen når det er kaldt. Lite gunstig mtp. Innetemperatur og strømregning... Legger ved noen bilder Takk for innspill. 20231130_195001.mp4
×
×
  • Opprett ny...