Jump to content

mamobr

Medlemmer
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Straks kommer nytt Flight simulator og da er det sikkert på tide med ny laptop også. Sikkert dette jeg vil spille mest de neste 5 årene. Ellers må brukes til litt andre spill(simulator, battlefield, cs, cod osv), word, litt foto, powerpoint etc. I går leste jeg en artikkel med info om bl.a. krav til maskinvare: https://www.dinside.no/data/helt-droyt-realistisk/72717304 Tenker jeg ihvertfall må gå for minst "ideelle" specs (se evt under) . Gjerne 14-15 tommer og kompakt og ikke for støyende. Minst 1 TB HDD. Setter budsjett 30 K, gjerne litt under, men ganske fleksibel. Takknemlig for tips til gode kjøp. Ideell maskinvare:Prosessor: Ryzen 7 Pro 2700X / Intel i7-9800XGrafikkort: Radeon VII / Nvidia RTXMinne: 32 GB RAM / 8 GB grafikkminne150 GB ledig SSD-diskplass50 Mbps nettlinje
 2. Står ganske fast her da. Har prøvd med drivere både fra medfølgende dvd og lastet ned på stick uten at noe skjer, disken oppdages ikke uansett. Vet ikke om det er noe annen måte feilsøke disken på når man ikke har kontakt med den? Denne pc'en er jo eneste utstyret jeg har jeg kan sette en sånn disk i.
 3. Skjønner, men da er det nok noe med at jeg ikke finner rett driver. ​Noen som klarer å finne driver? Selve SSD-kortet er Toshiba, se bildet, men finner ingen driver for dette hos Toshiba. Jeg trodde helst det var det med "intel rapid Storage" på linken under som jeg altså forsøkte på gjeldende installasjon uten at disken kom opp (Har prøvd noen andre på MSI-CDen uten resultat som sikkert er noe helt annet). ​Link til MSI for aktuelle PC: https://www.msi.com/Laptop/support/GS43VR-6RE-Phantom-Pro.html#down-driver Edit: Eller er det rett og slett feil innstillinger i "BIOS", skal det faktisk stå i RAID?
 4. Jepp det var ikke noe stress å mekke det, men ser ut som det er samme resultat med rufus som Microsoft sin egen (ut i fra research forstår jeg det som at det også gir uefisstøtte). I bios (eller det heter kanskje ikke bios på denne pcen) er ihvertfall 512gb ssden (som nå er primærdisk) kommet inn som uefi hard disk drive så tror jeg må ha installert Windows på den måten man skal. Uansett er det et problem for pc'en å finne Ssden på PCIE, og den må vel også dukke opp i Windows installere for at jeg skal kunne få lagt inn evt drivere?
 5. Den har nok stått i UEFI i bios hele tiden. Men jeg brukte bare media creation tool på Microsoft sine sider som var griseenkelt(men gikk jo helt av seg selv uten at jeg aktivt valgte noe uefistøtte). Men kan vel prøve å sette meg inn i rufus hvis det gjør forskjell. Burde jeg det?
 6. Nå ble altså status (etter nyinstallering av Windows og drivere som fulgte med på msi cd) at jeg har en fungerende maskin som først ble satt opp på originale 1 tb, deretter byttet til den gamle 512 gb ssd. Men egentlig kunne jeg tenkt meg å bruke 256 PCIe disken (ssd) som primær. Noen som vet om jeg kan få sistnevnte til å fungere? Edit tillegg; den er altså satt i på rett sted tilkoblet moderkortet, men dukker hverken opp i Windows eller bios (heller ikke list disk i ledetekst). Står fortsatt på storage information i bios at PCIe er empty.
 7. Ja prøvde det ganske tidlig uten hell (det er faktisk en egen manual i esken som heter "hot key f3 recovery function". Prøvde igjen i dag da, men eneste som skjer er at msi-skjernen fryser (forsøkte å vente 1 time). Trykker jeg en gang til f3 så hopper det rett i bios. Sikkert et eller annet som skjedde med harddiskene da jeg satt inn den gamle ssd første gang. Nå kjørte jeg da en Windows stick. På ledetekst i installasjonen der måtte jeg kjøre clean disk for i det hele å få installere noe. (Da er jo alt håp for original recovery ute) Foreløpig har jeg ihvertfall en MSI maskin som lever og funker med Windows på 1 tb disken. Den originale SATAen på PCIe har jeg foreløpig ikke kontakt med, får se om det hjelper å installere drivere. Evt får jeg bare installere på den gamle sdd. Ellers litt rart det står Lenovo i bakgrunnen på skrivebordet enda, men antar det er Microsoftkontoen som har med over etter jeg kom på nett.
 8. "Defaults i cmos" er det samme som "load setup defaults i bios" som jeg kaller det? Har prøvd både defaults og div andre innstillinger der uten å komme lengre. Har prøvd en del forskjellig nå. Ser ikke som jeg kommer noen vei med partisjonsinaktiveringsprosedyren her (nyttig å kjenne til det før senere bruk evt) Neste trinn blir da å installere windows fra scratch (prrøver å lage en usb pinne) og se hvor langt jeg kommer da.
 9. Sorry det ikke kom godt frem. Men dette var en helt annen PC jeg har til disposisjon (en ca 7 år gammel asus). 1 tb ssden fra MSI-pcen i eksternt kabinett på den.
 10. Jo du har rett der så var nok jeg som misforsto. Skjønte ikke helt hva gtp betydde, og trodde det var noe jeg måtte gå på diskbehandling for PCI-EXPRESS-ssd ?(som jeg ikke kommer til på) for å finne dette. Problemet bunner jo ut i at jeg hverken får bootet på den originale PCI-EXPRESS-SSD eller originale 1 tb hdd. Men den nye PC'en lar seg jo boote med en 2,5 ssd fra den gamle PC'en. Eksterne kabinett har jeg flere av (til sata)
 11. Akkurat slik som nå får jeg ikke sjekket 256 ssd på PCIe siden den aktuelle nye PC'en ikke finner denne og jeg har ikke noen annen pc jeg kan koble den til på noe vis .
 12. Takk for mange svar. Skal prøve litt forskjellig og kanskje skaffe en windows-stick for å være sikker på det går . Men blir tidligst til kvelden for nå er det 27°C og sol på Vestlandet. Er det forresten noen som vet hvilken key for å gå inn i bios under oppstart på en slik MSI? (Kommer bare rett i bios så lenge den ikke har noe å boote fra)
 13. Sett tilbake 1TB disken og ta et screenshot av diskbehandling .Jeg mistenker at efi boot partisjonen og recovery partisjonen er på 1TB harddisken. Det er en bra oppsett av MSI da det minimerer plassen på M.2 (PCI Express) drive til kun windows. Da vil ikke maskinen boote uten 1TB disken . Ser ut som du kan ha rett at det er en slik partisjon på 1 TB HDDen ​Jeg har jo tenkt på dette, men har ikke klart å boote fra denne når denne står i MSI-Pcen. Er vel kanskje bare en liten ting som skal til for å klare det? Edit: dette er altså med originale 1 hdd i eksternt kabinett på en helt annen pc.
 14. Dette høres jo veldig ut som noe veldig lurt, men hva et originalwindows her? Jeg får jo ikke brukt Windows på PC'en som fulgte med. Men kan jeg ta 512 ssden i eksternt kabinett på hvilken som helst annen Pc, kommer jeg lengre da?
×
×
 • Create New...