Gå til innhold

Lærlingplass, offshore


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har som sikkert mange andre blitt fristet av tanken på en jobb i nordsjøen.

 

Har undersøkt litt og sjekket at f.eks Statoil tar inn en del lærlinger hvert år. Men bare et fåtall av de får plass offshore.

 

Er det noen her som har noen erfaringer de vil dele som lærling/arbeider på en oljeplatform? Jeg tenker hovedsaklig på folk innen elektrofaget.

 

Går nå VG2 Elenergi og har et snitt må 4,2-4,4. Så jeg regner med at mine sjangser er ganske små. Fravær hittil er plettfritt.

 

Til sist, noen som vet om Aker Solutions har ansatte på oljeplatformer og lignende?

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aker Solutions har sikkert noen faste ansatte på plattformer. Da f.eks som serviceingeniører/teknikere som er på det som gjerne kalles Operasjon Support.

 

Operasjon Support er noe kunder kjøper av leverandøren når de får nytt utstyr på riggen, som Aker Solution blant annet leverer. Operatørene vil da gjerne ha eksperter om bord det første året i tilfellet noe går galt med utstyret.

 

Dette er en jobb som likegodt kan foregå internasjonalt som i Norge da leverandørene som f.eks Aker Solutions er mye ute i verden også. I tillegg reiser de da rundt på serviceoppdrag om noe går f.eks galt med noe av boreutstyret på en rigg i Afrika, Mexicogulfen, Russland, Dubai, Kuwait eller hvor nå enn de har rigger.

 

Du har også konkurrenter til Aker Solution som driver med mye av det samme. Som har samme type stillinger. Du kan da også jobbe på verft i Sør-Korea, Kina, Singapore og nå er jo også Brazil på vei opp! :)

 

Dette er da ikke faste stillinger på en bestemt rigg, men folk som reiser rundt der det er et problem, installasjon av nytt utstyr, eller re-klassifisering av gammelt utstyr osv. Så oljeservice er også en god mulighet for å komme seg ut litt. Men du har da ikke den kjente 2-4 turnusen som regel, men kan skje det også selvfølgelig.

 

Elektrofaget er en fin vei å gå om du sikter på noe slikt. Da blir du anteligvis sittende med noe elektrisk og da gjerne en PLS :)

Endret av Hyd
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei

 

Såvidt jeg har fortsått, er det KUN opplæringskontoret for oljerelaterte (OOF) fag som formidler lærlingplasser (Google det).

 

Så for å få lærligplass, må du sende søknad til dem, og så sender de det videre til oljeselskapene, som velger om de vil ansette deg som lærlig eller ikke.

 

Det er mulig at det går ann å søke lærligplass direkte hos selskapene, men OOF er såvidt jeg forstår eneste offentlige vei til lærligplass.

 

Vet rikke hvor mye elektrikere de har bruk for på rigger, trodde de hadde mer bruk for flere folk som har bakgrunn med VG1TIP, VG2 Brønnteknikk, men jeg vet ikke så mye om nøyaktig hvilke bakgrunner de ønsker mer og mindre av for tiden. Men det virker jo logisk at flesteparten av jobbene der ute dreier seg om boring, drilling osv, så at det er der det vil være størst behov. Men som sagt har jeg ikke veldig nøyaktig kjennskap til det.

Lenke til kommentar

Bare en tanke:

 

Hvis du virkelig er gira på dette med offshore jobbing, kunne du jo vurdere å ta ferdig den VG2 innen elktro som du holder på med nå, og så ta VG2 brønntekikk i tillegg. Såvidt jeg har fortsått spiller det ingen rolle for fagbrevet innen boring/brønn/drilling om du har VG1 TIP eller VG1 Elektro, som jeg antar du har.

 

Men best å undersøke det med en rådgiver som er mer sikker på det enn meg. Bare en tanke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...