Gå til innhold

Høyskole og Universitet?


carpsdi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Han mener at det er mer felles mellom en som studerer ingeniørfag på høgskole og en som studerer det samme på et universitet, enn f.eks en som studerer tverrfaglige kjønnsstudier på universitetet og en som studerer fysikk på universitetet. (Det er i alle fall det jeg tror han mente).

 

Spørsmålet er litt umulig å svare på med mindre du spesifiserer hva du er interessert i. Men, helt generelt er det vel mulig å si at det er større grad av selvstudie på universitetet. Det er kanskje mer "klassefølelse" på en høgskole.

Endret av Elgstuing
Lenke til kommentar

Etter og ha gått på begge deler så er jeg ganske sikker på at forskjellen er at Universiteter også har en forskingsavdeling. Det du sikkert lurer på er om det er forskjell på å være student ved høyskole/uni. Og å være student er det du gjør det til selv. Du er din egen sjef, det er ingen som ber deg stå opp om morgenen. Med mindre du får deg venner, og du liker å arbeide med andre :)

Endret av Eivdjo
Lenke til kommentar

Universiteter har større fokus på forskning enn høgskoler har, men også på høgskoler drives det forskning.

Jevnt over er det også mer undervisning, mer opbligatorisk oppmøte, mer fastsatte utdanningsløp med mindre valgfrihet og mindre klasser på høgskolene enn universitetene. En har mye frihet som student på høgskole, men enda mer på universitetet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...