Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvilken markedspris på tomt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er jeg sikkert ikke den rette, til å svare godt på. Men de rette fagfolkene er jo Takstmenn og dernest eiendomsmeglere.

 

Men markedspris er jo avhengig av markedet og hva tillegarealet kan brukes til. I dette tilfellet "et sted" på vestlandet og i et område med "spredt bebyggelse". Avhengig av kommunen, men normalt er dette arealet for lite, for å bebygge med et hus, i et slikt område og da er også markedsprisen lavere, enn normal tomtepris.

 

Uansett, du må ikke blande i sammen markedspriser, med lovbestemte ekspropriasjons taklster, som er en minimumspris kommune/stat, må betale for et areal. Det er langt under markespriser og reell verdi.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei,

 

Om du har en takst på huset ditt fra før, vil du se på denne at Markedsverdien på et hus består av to deler. En del teknisk verdi (på huset) og en del tomteverdi. Disse to delene angir altså Markedsverdien på boligen din.

Du kan jo da bruke tomteverdien (angitt i takst) og dele denne på antall m2 tomt du har, og gange opp med antall m2 du skal kjøpe, for å finne tomteverdien på delen du skal kjøpe. Ligger tomtedel som du skal kjøpe ugunstig til, vil det være mulig å redusere prisen noe for den nye tomtedelen du også.

 

Mh

 

Remi Lurud

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...