Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

ssh "sluttet å virke", men port-oppsett og alt ser ok ut


Anbefalte innlegg

Jeg har Viken/Altibox i Oslo og ting har stort sett funket siden starten. I midlertid kom jeg hjem fra en to ukers reise og når jeg fyrer opp maskinen så får jeg ikke lenger ssh'et inn på den fra jobben. Dette funket fint for to uker siden. Jeg har sjekket ruter-oppsettet og alt er som før, dvs. at port 22 forwardes som den skal. Ingen endring der. Fra innsiden ser jeg at ip'en er den samme som før (pussig nok, etter to uker med avslått maskin!) xx.yy.zz.ww.

 

Når jeg gjør "ssh xx.yy.zz.ww" fra jobben, eller fra mobilen også, så timer bare ting ut etter en stund:

 

maskin 12>ssh xx.yy.zz.ww

ssh: connect to host xx.yy.zz.ww port 22: Connection timed out

maskin 13>

 

Noen som har noen ide om hva som kan ha skjedd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å si, men sjekk at du har samme interne-IP (den som portforwardingen peker til).

Du kan også teste port med canyouseeme.org. Pass på at tjenesten på maskinen kjører når du tester.

 

Hmm... canyouseeme sier at både 22 og 80 er usynlige ("connection refused") selv om begge skulle være åpne.

 

Når jeg sjekker ruterinstillingene på "min side" ser jeg at "intern ip" er satt til 192.168.10.1, dhcp-range til 192.168.10.100 - 192.168.10.199 mens mine portviderekoblinger er til intern ip 192.168.10.101.

 

Jeg hadde ikke reflektert over dette før jeg så ditt svar, men det ser jo ut til å være en mis-match mellom intern ip og viderekoblingene. Jeg kan dessverre ikke si om dette har endret seg uten min medvirkning, dvs., jeg vet jo at jeg ikke selv har endret det...

 

Prøvde å endre "intern ip" til 192.168.10.101 for å matche viderekoblingene, men da får jeg en feilmelding "Intern IP-adresse kan ikke være i mellom første og siste DHCP IP-adresse."!

 

Skjønner ikke helt sammenhengene her, så jeg vet ikke helt hva jeg skal endre på, og hva jeg skal endre til. Tips?

 

(Jeg ville trodd at intern ip var nettopp det som ble generert av dhcp-serveren? Kjører jeg "ifconfig eth1" ser jeg linja "inet addr:192.168.10.103". Må jeg lage en restriksjon på dhcp-range som er så liten at jeg kan lage viderekoblings-ruter for alle mulige slike dhcp-adresser? Dvs. sette range f.eks. til 103-103 og så lagre viderekoblinger for 103 bare? Det irriterende er at dette har virket fint uten min medvirkning i over et år inntil nå.)

Lenke til kommentar

Tillegg til mitt forrige innlegg:

 

Siden ifconfig indikerte at 192.168.10.103 var en intern ip av et eller annet slag (aner ikke hva settingen "intern ip: 192.168.10.1" da gjør!) prøvde jeg å endre portviderekoblingene fra 192.168.10.101 til .103, og da virker ting.

 

Virker som en eller annen dhcp-server (i routeren?) nå har begynt å generere 103 i steden for 101, som det kanskje var før. Ser ut for meg som om den får beskjed om å lage noe mellom 100 og 199 siden denne rangen er spesifisert og valgbar.

 

En litt merkelig ting er at det ikke ser ut som man kan bruke wildcard i viderekoblingsreglene, s.a. man for en så stor range må ha en regel for alle mulige verdier dhcp-serveren får lov til å produsere. Regner med at jeg kan sette rangen til noe mindre, som indikert i forrige innlegg, kanskje til og med bare en eneste verdi. Da blir det jo forsåvidt enkelt å lage viderekoblingsregler...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...