Gå til innhold

Hjemmekinooppsett?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg eier for øyeblikket en stereoforsterker (veldig, veldig gammel Sony), Jamo S606 fronthøyttalere og Sony SS-EX75 kassehøytalere (kom med den gamle Sonyen, men spiller veldig bra)!

 

Problemet mitt er at denne forsterkeren ikke leverer nok kraft til de tungdrevne Jamoene mine, og jeg skal derfor gå til innkjøp av Onkyo TX-NR609, noe som gjør at jeg får brukt både kasse- og fronthøytalerne mine - hvor jeg da planlegger å bruke kassehøyttalerne som bakhøytalere i et 4.1 system, som altså skal inneholde en XTZ 99 W12.16 (er dette en godt kombo)?

 

Jeg vet at forsterkeren, jamoene og subben går godt sammen, men jeg lurer på om det faktisk vil være mulig for meg å bruke de gamle sony høyttalerne i praksis - mtp. at de har et max input på 100W ved 6 ohm.

 

Det jeg da tenker på, er om lyden i disse vil bli forvrengt ved et høyt lydnivå (de spiller uten forvrengning til kl 12 på forsterkeren jeg har nå som har output på 85 watt per kanal), eller om dette vil gå greit? Er den ovennevnte komboen god - eller bør jeg bare kjøre et 2.1 oppsett?

 

Som dere også har merket, har jeg ikke nevnt noen center-høyttaler, noe som er begrunnet med at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å bruke dette anlegget så mye til film, men mest til musikk og vanlig tv-titting (+ litt gaming). Er det da nødvendig med en center-høyttaler, og i så fall, hvilken anbefaler dere?

 

En siste liten ting jeg lurer på, er om det vil være mulig å bruke den gamle forsterkeren min til å gi den nye onkyoen mulighet til å levere enda mer W per kanal ved å koble dem sammen på en eller annen måte? Jeg tviler selv på det, ettersom at den gamle forsterkeren min er veldig utdatert, og ikke har pre-out eller noe slikt.

 

Setter stor pris på hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sørg for i oppsettet på Onkyo'en å sett alle høyttalerene til IKKE å være fullfrekvenshøyttalere. Hvis valget er mellom "small" og "large" f.eks. så setter du alle høyttalerene til "small". Da lar du sub'en ta seg av all den "tunge" driften. og det skal være mer enn nok kraft igjen i receiveren til å drive både front og surround høyttalerene.

 

Hvis du prøver å sette frontene til "large" og liker dette bedre, men ikke føler det er nok kraft til å drive bakhøyttalerene. Kan du forsøke å kople bakhøyttalerenes pre-out på Onkyo'en til sonyforsterkerens AUX inngang og drive bakhøyttalerene på den måten.

 

Til din bruk slik du beskriver det, ser jeg ikke helt behovet for en senterhøyttaler. Bare pass på å sette i oppsettet på Onkyo'en at du ikke har det, så vil den sette opp en "virtuell" senterhøyttaler vha. frontene ved behov. Men om du plutselig begynner å se masse film kan nok en dedikert senterhøyttaler bli et savn.

Lenke til kommentar

Takk for råd! Men jeg finner ikke pre-out for bakhøytalere på 609?

Beklager, men siden du sa Sonyen var utdatert som ikke en gang hadde pre-out, så antok jeg at den nye receiveren du kjøper ville ha det. Jeg kjenner ikke Onkyo så godt. Jeg antar uansett at receiveren vil klare å drive bakhøyttalerene uten problemer da det som regel ikke er mye jobb for bakhøyttalere i film ihvertfall.

 

Et alternativ som kanskje ikke er så aktuelt er om du bruker de analoge utgangene på PC/CD/DVD/Blu-Ray. Jeg vet jo ikke oppsettet ditt. Men det fins flere kilder som har analoge utganger til alle kanaler. Da kan du jo forsåvidt ta surround kanalene bak rett i AUX på Sonyen og bruke den til å drifte bakhøyttalerene, og kanalene til frontene i Onkyoen. Du vil nok da gå glipp av surround romkorrigering som eventuelt fins i Onkyoen, og det kan nok bli kluss med HDMI samtidig. Men det er ikke farlig å prøve seg frem. :)

Endret av Joey1313
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...