Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Fluanxol - Sosial Angst


screenman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

Jeg er ingen lege, men det står på Wikipedia at Fluanxol kan gi alvorlige bivirkninger ved langtidsbruk.

 

Det finnes andre medisiner uten alvorlige bivirkninger som hjelper mot sosial angst. Men ikke forvent å finne en som tar angsten helt bort. Legen din kan sikkert velge en for deg. Hvis ikke bør du til spesialist eller bytte til en bedre lege. (Eller be meg sende et forslag på PM.)

 

Her er en test jeg fant om sosial angst. Jeg vet ikke om du noengang har tatt en test for å måle angsten, men kan jo være interessant.

http://www.socialanxietysupport.com/disorder/liebowitz/

 

 

 

 

Postet av anonym: cb9b1b3bc4b02c49ab3547d0ba9dd66b

Lenke til kommentar

Om du føler deg ukomfertabel med disse tablettene så bare si du vil ha noen andre.

 

Har du forresten vurdert å klare det uten medisinering? Jeg har ikke særlig tro på medisinering for alt, men står det på livet og som den eneste løsning er jeg selvsagt for det, men sosial angst havner ikke innenfor det. Psykologer/leger omtrent kaster piller etter deg. Jeg klarte å komme dit jeg er i dag uten medisinering - tiltross for at flere psykologer prøvde å overtale meg til noe annet på hver eneste time og mente på at jeg aaaldri kom til å bli frisk uten.

Lenke til kommentar

Er det legen din som har foreslått dette? Jeg har aldri hørt at Fluanxol blir brukt mot sosial angst. Det er et anti-psykotiva. Jeg har lest anti-psykotiva kan hjelpe noen med sosial angst, men det er definitivt ikke den medisinen du starter med. Svært mange bivirkninger, og du har bedre sjanse med å følge det vanlige opplegget som har mye færre bivirkninger. Det vil si SSRI+CBT. Denne kombinasjonen hjelper de fleste.

Endret av Mynotir
Lenke til kommentar

Jeg er fasinert! Tenk at det finnes medikamenter som reduserer sosial angst. Det er virkelig helt utrolig!

 

Følelser har en god del med nevrotransmittere å gjøre, og når man manipulerer kjemien i hjernen kan man påvirke dette. GABA-reseptorene i hjernen er bl.a. nært knyttet til angst;

http://www.vcu-cme.org/gaba/overview.html

 

Kroppen er komplisert og hvis angsten har festet seg før man kunne intellektualisere og tenke igjennom ting logisk så kan det manifestere seg i generell angst. Er problemet kommet etter en viss alder har det ofte klare årsaker og da kan personer lett søke å unngå de situasjoner som fremkaller angsten. Alt som hjernen assosierer til den opplevde faren kan bli triggere. F.eks kan en nissefigur i godt voksen alder trigge angst hos noen som i lav alder ble skremt av en nisse på julaften, bare for å ta et eksempel på emosjonelt minne koblet til en hendelse.

 

Det er mange som stiller seg rimelig skeptisk til medikamentell behandling, siden dette kortslutter mer eller mindre en normal reguleringsmekanisme og sånn sett forstyrrer en delikat balanse på en veldig primitiv og overkjørende måte, og at det derfor er best å se på andre løsninger først, men man skal ikke undervurdere nyttigheten av medikamentene, men det er viktig å være klar over at det burde være en kickstart eller en midlertidig løsning for å komme seg i terpai med mindre man har fysiologiske defekter som vanskelig kan utbedres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...