Gå til innhold

[Løst] Vurderer å installere ubuntu, men lurer på et par ting


Eirrun

Anbefalte innlegg

Jeg har sett litt videoer av Ubuntu nå og vurderer å installere det på pc'en min. Tenkte først å installere den versjonen der du velger ved oppstart om du skal kjøre Ubuntu eller Windows. Men det er et par ting jeg lurer på.

 

1: Hvordan er det å installere Windows programmer i Ubuntu. Da tenker jeg programmer som microsoft office pakken (jeg vet om open office, men foretrekker m. office), photoshop, premiere, spotify og lignende. Hvordan er det å kjøre spill for Windows som football manager og andre spill.

 

2: Jeg har en acer timeline som bytter skjermkort når den går på batteri for å spare strøm. Hvordan vil dette fungere når den går på Ubuntu? Er dette noe som vil komme automatisk eller går an å fikse?

 

3: Er det andre linux baserte operativsystem dere vil anbefale fremfor Ubuntu? Jeg så en liten video av Zorin OS5 og synes det så ganske bra ut også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo bruke Wine til å kjøre Windows programmer men det er jo langt fra optimalt, men du kan jo sjekke ut www.winehq.org og søke i databasen for å se hvilke programmer det klarer å kjøre :)

 

Linux har som regel masse programmer som er gode alternativer til Windows sine. Jeg for min del angrer ikke ett sekund på at jeg begynte å bruke Linux og savnet etter dine kjære windows programmer vil sakte men sikkert forsvinne når du benytter deg av alternativene Linux tilbyr. Spotify har egen linux klient :)

 

Har fortsatt 1 pc som kjører Windows, den bruker jeg kun til spill.

 

Vil anbefale deg å prøve Linux Mint, det var der jeg startet og det virker som det er letteste vei fra Windows og inn i linux. Var ihvertfall det for min del. Linux mint bygger på ubuntu men ligner mer windows i layout og har i tilegg alle video og musikk codec osv inkludert fra starten av

Endret av MongoMan
Lenke til kommentar

1. Om du har den listen som krav til programmer som skal fungere i Linux hadde jeg droppet å bruke Linux.

 

2. nVidia har ikke støttet Optimus for Linux enda, og vet ikke om de kommer til å gjøre det, en åpen løsning er under utvikling fra Red Hat. Når det gjelder ATI har jeg hørt at de ikke har like god støtte for Linux som nVidia, så tviler på at det er støttet.

 

3. Linux Mint og Zorin OS er de som ser ut til å være enklest å bruke, begge er også basert på Ubuntu.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Bruker spotify premium så det er ikke noe stress.

 

Har installert den versjonen der man bestemmer ved oppstart om man skal kjøre Windows eller Ubuntu, men har et problem:

 

Jeg får ikke koblet til trådløst nettverk. Jeg har krysset av for at den skal slå det på, men det slår seg ikke på. Noen som vet hvordan man fikser dette?

Lenke til kommentar

Litt seint nå, men før du installerer på en PC så bør du sjekke om maskinvaren er godt støttet i Linux, dette kan gjøres via live-session. Hvilken PC er det du har?

 

Og om du kun skal teste Linux i en kort periode, bør du benytte den installasjonsmuligheten som lar deg installere og slette Ubuntu i Windows, og som bruker Windows sin boot-loader. Da er det enklere og fjerne distribusjonen i etterkant om du skulle bestemme deg for det uten å måtte knote med bootloader.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...