Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Moped vil ikke starte


Glader

Anbefalte innlegg

Hei, kjøpte en tms motard 50cc for en stund siden. (NY) Fra dag 1 var det problemer med den, men hva kan du forvente når du kjøper en moped importert fra kina. Uansett, verken el-starten eller kick starten funker. Men! Den starter hvis du triller den i gang. Det som er rart er hvis jeg har kjørt med mopeden fra 10 min og oppover og så lar den stå f.eks 15 - 30 min så starter instant ved bruk av kick start og el-start. (Trolig fordi motoren er varm?) Hvorfor skjer dette? Når jeg triller den i gang kan du også høre at det tar litt tid før den klarer å starte ordentlig, det kommer små hakk av den gasse lyden som kommer i det den starter. (Unnskyld for dårlig forklaring og detaljer)

 

Jeg har kommet fram til at det må være et eller annet problem med hvor mye bensin som kommer til forgasseren, altså at den blir drukna når den står stille for lenge. Har fortsatt prøvd å stenge av bensinen helt når jeg skrur den av, og skru på bensin krana igjen når jeg skal kjøre.

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At den starter lett og kjapt etter en kjøretur er veldig vanlig. Som du sier, motoren er varm, og du trenger da som oftest ikke mer en et tråkk på kicken, og peden er i gang.

Ang. det at du må trille er kanskje at motoren har surnet. Har ofte måtte gjøre det med min Gilera SMT, samt fattern's Honda CBR. Ofte surner motoren, og den starter da ikke stillestående, så rulling/trilling må til.

 

Den surner når den får for mye bensin, eller når den står for lenge, så det høres veldig sannsynlig ut at dette er problemet ditt.

 

Når du tenner, så vri gassen to ganger, og ikke mer. Så vrir du bare bittelitt på gassen, og begynner med kicken. Starter den ikke etter et par tråkk da, så kan det være greit å rulle den. Ofte er det også slik at motoren ikke starter fordi den er kald.

 

I dag f.eks hadde jeg vel en 15-20 tråkk på mopeden min før den startet. Grunn er nok at den er så kald.

 

EDIT:

Kjøpte min moped i år, og de første 0-20 milene på telleren, var den vanskelig å starte. Ofte så starten den, men så for og dø igjen. Så vær litt tålmodig, ettersom du har helt ny moped.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...