Gå til innhold

Ny PC: spill og tmpfs-OS


Anbefalte innlegg

Da var det på tide å bytte ut den stasjonære. Den nye satser jeg at skal holde 4-5 år (ut studietiden, yey!) og allikevel følge nogenlunde med på utviklingen.

 

Primært kommer maskinen til å brukes til tre ting:

 

#1 - Spill

#2 - Lek med hele OSet i tmpfs

#3 - Utvikling og kompilering

 

---

 

Selve listen: http://www.prisjakt.no/product_list.php?do=lista&k=11932

 

Litt utdyping:

 

Jeg tenkte å prøve ut Intels Smart Response Technology, som er grunnen til at jeg har tatt med Larson Creek-disken. Jeg har på den gamle stasjonære kjørt både Windows og Linux fra samme SSD, men på grunn av plassproblemer har jeg blitt nødt til å installere spill etc. på en tradisjonell snurredisk. SRT ville løst hele dette problemet og gitt meg SSDen dedikert til linux.

 

Mengden RAM er der fordi jeg har lyst til å pusle litt med å legge hele OSet i tmpfs. I tillegg er det en sær mulighet for at det blir behov for mer RAM fremover, og det er egentlig ingen særlig kostnad.

 

Videre sliter jeg litt med om jeg skal ta en eller to SSDer til OSet (software raid0 med mdadm). Ettersom tmpfs-booten uansett kommer til å være raskere mistenker jeg at det er like greit å spare kronene og bare kjøpe én. Innspill her?

 

De to siste 2TB hitachi-diskene er der for øvrig lagring og slikt. Kommer nok til nytte det og.

 

Jeg har lyst til å kjøre to grafikkort, og tipper jeg enten ender på Nvidia 540 eller HD6970 i SLI/Crossfire. Er det noen av variantene som yter særlig bedre der? Kjøleløsninger kan sees bort ifra, se punktet under.

 

Det blir nok vannkjøling. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve det, har aldri hatt råd og er ikke spesielt glad i støy. Punkt #2 løser seg, men på feltet er jeg helt blank. Leser og window-shopper over guiden til Wikipedersen, men tips mottas med takk.

 

Fractal Design Define R3 virker som et finfint kabinett og har fordelen at diskenes kabling ikke peker inn mot hovedkortet. Der blir det litt for raskt for mange kabler.

 

Videre, og dette er det kritiske - PSU. Jeg har slengt inn en MIST 1000W (en leverandør jeg har hatt svært gode erfaringer med) som jeg antar leverer mer enn godt nok. Allikevel er det greit å spørre da jeg kan ha regnet feil på komponentene.

 

Jeg har lagt ved to sett med RAM og to CPUer i listen per nå: XMS3 Vengeance og Vengeance low profile. Såvidt jeg kan se er den eneste virkelige forskjellen på disse to at low profile er, vel, low profile. Hakket lavere. Pros/cons utover dette jeg ikke ser?

 

Og til slutt, CPU. Nå ligger både en i5 og en i7 der, for jeg er litt usikker på hvilken jeg skal velge. Den største forskjellen på de er vel HyperThreading som virker som en svært morsom sak, men spørsmålet er hvorvidt jeg faktisk får utnyttet det.

 

Andre innspill? :) Setter svært stor pris på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...