Gå til innhold

Bråk i Define R3


Anbefalte innlegg

Har kjøpt Define R3 og fant ut at den bråker ganske mye. Tror det er den bakre vifta som er årsaken. Bråket er såpass høyt at jeg får hodepinne hvis jeg jobber på pcen lenge og ikke har på musikk. Har instalert viftestyringen som følger med, men da virket det som å bråket ble omdirigert til selve viftestyringen.

 

Har andre merket dette?

 

Mine komponenter er (de lager minimalt lyd):

 

SAMSUNG SPINPOINT F3

LITEON IHOS104 BLU-RAY READER

INTEL CORE I5 2500K

CORSAIR HX 750W

ASUS P8Z68-V PRO

HIS HD6950 IceQ X Turbo

 

 

Noe jeg kan gjøre eller må jeg kjøpe ny vifte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Viftene som medfølger R3 er vel på omlag 1000 rpm. og etter min erfaring lydløse opp mot 7-800rpm, dog litt avhengig av hvor de sitter.

 

Det er jo ikke verre enn å feilsøke litt ved å stoppe den bakerste viften med en tannpirker el. for å se om det bedrer seg. Mitt eget R3 med originalvifter var ihvertfall veldig støysvakt, men hva støy er oppleves jo ulikt fra person til person.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg er ikke noe overfølsom for lyder, men det kommer en del bråk fra pcen min. Som sagt, jeg hører lyden på 6-7 menters avstand. Når jeg da sitter ved pcen så blir det en del bråk. I lengden blir det ganske slitsomt og ubehagelig. Lyden kommer nå fra området rundt skjermkortet/viftestyringen.

 

Jeg hadde tidligere en Antec Nine Hundred ATX Mid Tower og den var mye mer stille en Define R3.

 

PS: Du mener å stikke en tannpirker i viften mens den kjører?

Endret av Dejan
Lenke til kommentar

Kan ikke akkurat si noe om den prosessoren, men har samme kabinett og trodde i starten at det var den bakre vifta som var problemet, men fant ut at det var vifta til prosessoren. Så du kan jo sjekke om det er der lyden kan komme ifra.

 

Håper det er til noe hjelp.

Lenke til kommentar

Takk til alle for svar. Etter en del testing fant jeg ut a bråket kommer fra skjermkortet og skyldes at jeg bruker 1 PCI ledning i strømmforsyningen. Når jeg kobler til 2 PCI ledninger til skjermkortet og starter opp maskinen så forsvinner bråket, men da får jeg ikke bilde på PC skjermen.

 

Det merkelige er at hvis jeg starter maskinen med 1 PCI ledning koblet til skjermkortet og strømforsyningen starter skjermen, men skjermkortet bråker (drar strømmen gjennom 1 kabel). Mens PCen kjører og skjermen er på, kobler jeg på 2. PCI ledning til skjermkort og strømmforsyningen og da forsvinner bråket og jeg har bilde på skjermen.

 

Dette er ikke bra måte å gjøre det på, men inntil jeg finner feilen så får jeg nøye meg med det.

Lenke til kommentar

HIS HD6950 IceQ X Turbo

 

Problemet er som sagt at med 2 PCI kabler i skjermkortet funker ikke skjermen, Jeg har testet skjermen mot min gamle pc som har også 2 PCI kabler inn i skjermokrtet og det funker som det skal. Har prøvd ut alle mulige tilkoblingsmuligheter uten å løse problemet.

 

Kan det vøre at jeg har instalert noen drivere på SSD og noen på HD?

 

PCen min fungerer ellers som det skal. Så hvis jeg skal starte PCen kobler jeg bare fra en PCI ledning fra skjermkortet, slår på PC, skjermen viser bilde, koble på den 2. PCI kabelen og alt funker. PCen er stille som en mus.

Lenke til kommentar

Litt creapy... men jeg drømte om dette i natt og fant løsningen i drømmene.

 

Jeg drømte om at jeg holdt på med kablene, kontakter og prøvde å finne løsningen. Jeg kom på plutselig at i den gamle PCen var skjermen koblet til skjermkortet, mens på den nye PCen koblet jeg skjermen til hovedkortet. Jeg skjønte at dette var feilen og jeg ble veldig glad i drømmen.

 

Og så fortsatte drømmen om at jeg var på et hotell i Thailand hvor også eksen og foreldrene hennes sjekket inn... :no:

 

Våknet senere lettet at jeg fant løsningen på pc problemet og at eksen ikke var på rommet. Sto opp, gikk bort til PCen og koblet skjermen til skjermkortet og nå fungerer alt som det skal. :new_woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...