Gå til innhold

Headset til musikkprodusering 2000 +/-


Scarn

Anbefalte innlegg

Nokon som har anbefalingar til headset til 2000kr +/- til lydproduksjon/musikkprodusering på PC? Finst det noko dugande i denne prisklassen? Tenkte å gå til investering av utstyr sidan musikkprodusering er blitt ein del av livet mitt. Treng nytt lydkort og, sidan det eg brukar no kun er frå hovudkortet.

 

Finst det ein eigen del her på forumet der eg kan spørre om slike ting? Eg kjem til å gå til innkjøp av nye høgtalarar etterkvart, midi-keyboard osb. Kor kan eg spørre?

Endret av Scarn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Audio-Technica ATH-M50s

På tilbod på pro lyd

 

Har sett rundt etter studio-headset/musikkprodusering-headset, og det ser ut til at eg går for desse.

Så vidt eg forstår det, så vil det vere hensiktsmessig med ein DAC (???), forsterkar eller noko for å få betre lydkvalitet i forhold til visst eg hadde plugga den rett inn i pc-en. Eller skal eg berre kjøpe meg eit lydkort, Creative SB X-Fi Titanium HD ?

Treng sårt input her!

Lenke til kommentar

Jepp, sett meg ut STX om det blir internt lydkort. Har berre ikkje oppdatert tråden her mtp kva status er no, sidan det har vore så laber respons.

 

Mitt problem no er: Skal eg kjøpe STX som er best lydkvalitet i forhold til pengar enn eit eksternt lydkort/interface i same prisklasse.

 

Då sit eg igjen med spørsmåla:

Korleis er mikrofonmoglegheit på STX? Dette er veldig interresant for meg, og eg er villig til å betale meir for eit skikkelig eksternt lydkort om det er det som er nødvendig.

 

Har sett på FastTrack pro som eit alternativ, men kom over denne testen, og ein veldig oppegåande kommentar:

 

Takk for en interessant test som tydelig belyser den traurige ytelsen og svært begrensede tilkoblingsmulighetene hos eksterne lydkort i denne prisklassen. Dette er absolutt ikke "semiproft" utstyr, her snakker vi amatørnivå.

Hvis man ikke trenger et eksternt kort får man et EMU 1212M for under 1500kr på procom.no, dette kortet knuser testobjektene på lydkvalitet og brukervennlighet.

Hvis man vil ha lydkort med ekstern tilkoblingsboks anbefaler jeg å utvide budsjettet til ca 3000 kr, da får man et EMU 1820 (PCI m/boks) til stasjonær PC eller et EMU 1616 (PCMCIA m/boks) til laptop. Alle disse kjører opp til 192kHz/24-bit med zero-latency (direct monitoring).

M-Audio, Terratec m.fl. har også bra alternativer hvis man går litt opp i pris.

 

Då er eg tilbake til starten. STX eller dyrare interface? Korleis er M-Audio Profire 610? Sjølv om den er veldig dyr, er moglegheiten for å kjøpe brukt der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...