Gå til innhold

problem med abit ic7-g og geil pc3500


veggiss

Anbefalte innlegg

jepp...har endelig fått varene nå, og var sååååå keen på å klokke cpuen glatt over 3GHz, er en 2,8 med 800 fsb. så fort jeg prøver å klokke så mye som 80mhz vil ikke maskinen boote. wtf lissom.

 

har satt volt på ram til 2,8. har ikke gjort noe med volt på cpu, hva bør jeg i såfall sette denne på? har nyeste bios også. ramen skal jo tåle 217MHz med cl 2, så jeg skjønner ikke helt hva som er galt. bruker standard kjøleren, men cpu er på 45 grader uklokket, så jeg trokke at temp er problemet. setter også agp/pci til fixed, dvs 66/33.

 

noen som har noen ideer eller? hadde satt stor pris på om noen hadde en anelse om hva jeg driter meg ut på, for jeg føler at jeg gjør det. kjipt å ikke greie å klokken en p4 cpu 100mhz engang lissom..hehe.

 

kos

veggiss

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skavvise...specs er følgende:

 

Kabinett: Cooler Master ATC-201C-SX2

PSU: ThermalTake 420Watt

Hovedkort: Abit IC7-G med BIOS 16

CPU: P4 2,8 GHz 800MHz FSB

RAM: 2x512 Geil Golden Dragon PC3500 (CL2 opptil 217MHz)

Skjermkort: Matrox Millenium P750

Lydkort: Creative Audigy Platinum Ex

Harddisk: Wester Digital Raptor 36,7GB S-ATA

CD-ROM: Plextor 40/12/40A

 

Det burde vel være alt. Bruker standard kjøleren nå, men skal kjøpe en slk-900 for å få ned støyen litt etterhvert, men regner med at det ikke er dette som er problemet her. Har tenkt på å sende pm til snekker'n, men vil ikke plage han med mine problemer. (selv om det var han som fikk meg til å kjøpe den ramen pga testen hans :p)

 

Skal teste litt mere nå, kommer tilbake med rapport om litt.

Lenke til kommentar

satte fsb til 220, og divideren på 5:4 nå, og bootet fint inn i windows. fikk til og med kjørt en test i sisoft sandra uten problemer. satte opp spenning på cpu til 1.6 volt. skal teste å få minne opp på denne hastigheten også, men jeg frykter at det er der problemet ligger...urk.

 

cpu temp er på 50 grader btw.

Lenke til kommentar

jeg kjører dem på 2,8..samme som snekker'n gjorde i sin test. han greide betydelig høyere hastigheter enn meg for å si det sånn. prøvde å kjøre 1:1 nå, med en fsb på 217MHz, ikke snakk om. booter ikke i det hele tatt. så fort jeg setter divideren til 5:4, så booter den med en gang. virker også som om den ikke helt får bestemt seg for hva som er riktig spd, den viser cl 2,5 noenganger i bios, og cl 2 andre ganger. begynner å tro at det er noe virkelig mystisk med denne ramen min jeg ass. helvete også.

 

*furte*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...