Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Brukbar bil til 50-70k


Anbefalte innlegg

Har fått klar beskjed fra min bedre halvdel om at jeg ikke får kjøpe noen flere billige bilprosjekt igjen, så jeg skal kjøpe meg en nyere bil som ikke trenger smårep hele tiden. (Jeg har selv lyst på nyere bil da, så det er ikke bare hun som bestemmer......)

 

Her er noen kriterier:

Ikke eldre en 1999

Må ha ABS, Airbag, Elvindu og AC

Vil ha en bil som går både godt og billig, 100-150hk helst med automat og diesel, men alt er interesant

Ting som også hadde vært greit, men ikke er et must er jo tonede ruter, skinn og xenon

VAG er ikke et alternativ

Pris mellom 50 og 70k

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Brukbar" er jo så mye forskjellig. Dersom du ser litt på salgssider for bruktbil, vil du kunne velge pris fra la oss si 40 til 60tusen, da vil du finne en masse biler.

 

Noen biler som Renault vil være der, min mening er at de har dårlige motorer og du får ikke mye igjen om du vil bytte igjen om noen år.

 

Chrysler Neon er også billig, men motorene ryker etter kort tid på mange av de.

 

Ford Focus har begynnt å havne i den prisklassen, kanskje bare de med mindre motorer, men jeg mener de er ganske gode å kjøre og motorene holder bra.

 

Mercedes vil det finnes noen av, vanskelig å finne noen som har gått under 200tusen, men deres motorer holder jo kjempelenge. Og de vil holde på verdien dersom du tar deg av bilen.

 

Nissan Almera og Primera er også i denne prisklassen, de med små motorer går billig og er kjedelige, men holder lenge. De med større motorer krever endel servise og har ofte gått langt.

 

Mitt forslag er at du sjekker ford og mercedes om du vil ha noe som går bra. Velg japansk dersom du vil ha noe som går billig.

Lenke til kommentar

Trur eg og TS snakker samme språk.

 

Automat gir - Mercedes, men igjen..

 

 

Trur du får meir bil utav noko i frå Japan her, du burde aldri kjøpe en Mercedes produsert bil i mellom 1996 - 2006, bilane i din prisklasse ligger her, så frarådes (w210)

 

Vag er ikkje aktuelt, det er eg heilt 100% enig med.

 

Men då må vi til Asia, ikkje at det er en dom ting, trur bmw blir litt dyrt.

 

Men Nissan? Toyota? Mazda?

 

- Primera

- Avensis

- Corolla

Lenke til kommentar

Jeg har kjørt mercedes 250D 89' mod i 2-3 år no, som eg overtok fra min far. Jeg vil si at dette er en super bil, men den var ikke så elegant av seg om vinteren. Siden det var en tung bil med bakhjulstrekk og bare 94 hk. Enig med flere her at det er god komfort og går i evigheter. jeg solgte den nettopp, og da hadde den gått 298000km. Men de ruster fort. Jeg ville ikke kjøpt en C klasse i perioden 1995+- , de har også store rustproblemer. Hvis eg skulle kjøpt en ny merce, hadde jeg gått for en som hadde blitt galvanisert. C-klassen ble dette ca rundt 2002++ årene. Men det må man forhøre seg med bilselger om den ble sendt inn igjen for å skifte ut skjermene rundt disse årstallene. det var en feil som mercedes gjorde, slik at skjermene rustet i hytt og pine..

 

Jeg kjøpte meg nettopp en Audi A4 2003, 2.0,sedan. Det er en bensiner da, men har helt greie 134 hk ca. Den trekker ganske bra syntes jeg, og det er plastik skjermer under hele bilen. Det er 0 rust på den og jeg gav bare 110.000,- Bilen har bare gått 90.000km.

 

Så hvis du absolutt vil ha en god bil for pengene, så ville eg steget litt i pris og heller kjøpe noe kvalitet, enn skruprosjekter. Men for all del, om du finner en nesten rustfri mercedes som ikke har gått så lang, ville eg slått til.

 

det er en fordel å kjøpe bil på østlandet og ut på små bygder, for de salter ikke så mye der som i storbyene. Da er det mindre rust på bilene :)

Lenke til kommentar

Biler som har gått på Østlandet er bedre enn biler som har gått i Trøndelag og Nord Norge. Det er en tendens til at brukte Taxier som er utslitt i Oslo sendes Nordover der de ikke er så godt vandt. Biler som har gått på Sørlandet, slike steder som Egersund og generelt ved havet er verst. Jeg har inntrykk at det er best i de sydlige delene av indre østfold, men enda bedre i Tyskland naturligvis, det er bare å sammenligne ting som eksosanlegg på en bruktimportert bil med en norsk en.

Lenke til kommentar

Vil også legge til at biler fra Tyskland ofte er preget av "store" steinsprutskader. Mistenker Autobahn osv..

 

Etter hva jeg har sett er det vanlig med mye steinsprut i fronten på de bilene som har gått utrolig langt, som 200 tusen kilometer i løpet av et par år, gjerne samtidig som interiøret er strøkent, altså bil brukt av en salgsrepresentant. $%28KGrHqYOKjIE4k,j9B6eBOU6GHLT5Q~~_27.JPG Dette er en bil som har gått 166 tusen kilometer på 16 mnd. $%28KGrHqR,!jYE4n7g%28C-VBOU6GHL,Zw~~_27.JPG

Endret av festen
Lenke til kommentar

Man kan diskutere rust og karosseriskader opp og i mente, men til syvende og sist har det alt å si hvordan eieren har behandlet bilen.

 

Blir bilen maskinvasket to ganger i måneden, vil det bli rust til slutt. Tar man derimot vare på bilen sin og vasker den to ganger i uka, vil det ta mye lenger tid før rusten kommer.

 

Men det er nok også sant at hvor bilen har gått, kan ha en viss innvirkning på hvor fort karosserislitasje viser seg.

 

Over til topic. Det finnes mye bra tysk i årgangen 2000-2005 til rundt 100.000,- Du vet sikkert hvilke merker du liker, så det er bare å lete på Finn. Det kan være veldig lurt å prøvekjøre bilen godt før du skriver under på en kontrakt.

Lenke til kommentar

Jeg har som regel fått lov og låne bilen noen timer når jeg har spurt om det. Det er jo essensielt å kunne se ordentlig over bilen. Det handler jo om å skape seg et helhetsinntrykk av den aktuelle bilen, og det klarer man generelt sett ikke på en time.

 

Det er jo litt forskjell på forhandler og privat, men forhandlere pleier ikke være vanskelige.

Lenke til kommentar

Var til en forhandler å så på en bil, måtte komme tilbake med bilen innen en time, fordi de skulle bruke den. Bilen hadde stått på samme plass i flere måneder før jeg ville se nærmere på den å prøve den. Synes det var rart at de absolutt skulle bruke den bilen akkurat den dagen og akkurat da jeg skulle prøve den. Synes det er lite seriøst av en bilselger. En jeg kjenner fikk låne bil over natta, det hadde vært det beste for meg, så har jeg fått prøvd bilen skikkelig på de veiene som jeg skal bruke den på om jeg kjøper den.

Har ikke hatt samme kravene hvis jeg skulle kjøpe et prosjekt til 10-15k, men når jeg skal bruke så mye penger forventer jeg at jeg skal klare å stille inn speil og sete å bli litt kjennt med bilen før jeg må lever den igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...