Gå til innhold

Hjelp til kjøp av tv til spill, pc, film og vanlig tvtitting. 2000-3000kr.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det går an å få TVer med parabolantenneinngang, men de koster som regel mer enn budsjettet ditt, og så må du ha en CAM i tillegg.

 

Dette er det definitivt beste kjøpet innenfor ditt budsjett. Alternativt har du f.eks. denne. Du får også noen 22" LED-skjermer med 100 Hz uten å overskride 3000kr-grensen.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Så 50Hz er greit altså? Jeg så på en 30"tv på elkjøp her om dagen som hadde 50Hz, men jeg reagerte på at bildet hakket veldig når de viste en film der det var litt action.

 

Er det en måte jeg kan finne ut hvor mange Hz jeg har på tven min? Jeg har sett i manualen og på boksen, men det står ingen ting om det.

 

Takker for alle svar :thumbup:

Lenke til kommentar

50Hz er standard i Europa (PAL). Du har ihvertfall ikke lavere oppdateringsfrekvens enn det..

 

Jeg fikk Philipsen i dag. Til å begynne med var jeg forferdelig skuffet over kontrasten osv, men etter mye justering, så ble bildet ikke så altfor værst! Jeg kan leve med dette :) Den gamle Philipsen 32PFL5522D var kanskje litt bedre på kontrast og skarphet.

Lenke til kommentar

Kontrasten og sortnivået er ikke så dårlig som i standardinstillingene. Philips vet hvordan de skal selge tver, og hvis den billigste tven hadde hatt gode standardinstillinger så hadde kanskje ikke så mange gått for 4000 eller 5000 seriene.

 

Her er instillingene etter kalibrering av kontrast-sort/hvitnivå på Philips 42PFL3606/H (42PFL3606H)

 

PC Mode: ON (skrur av alle digital crystal clear settings og gir deg "smoothere" bilde for PC / Video / Spill)

"If you’re planning on displaying mostly 720p and 1080p signals and don’t need the motion-smoothing technology, you should switch to “PC mode”. Here, fine details no longer show artificial sharpening, and therefore display more precisely and authentically."

 

Contrast: 47

 

Brightness: 52

 

Tint: Normal

 

Picture format: Unscaled

Hvis du vil skalert bildet til å passe tv skjermen din perfekt, fra PC kilde, så bør du installere kontrollpanelprogrammet til skjermkortet ditt, feks ATI Catalyst Control Panel og skalere skjerm størrelsen til å fylle mest mulig og samtidig miste minst mulig av bildet.

 

"Philips 42PFL3606" Philips 42PFL3606 , Philips 42PFL3606H , Philips 42PFL3606/H , Philips 42PFL3606 calibration , Philips 42PFL3606 settings , Philips 42PFL3606 instillinger , Philips 42PFL3606 kalibrering , Philips 42PFL3606 contrast settings

Endret av iNtensimilla
Lenke til kommentar

PAL sender på 50 Hz ja, men det er bare halve bildet som sendes for hver oppdatering. En 100 Hz-skjerm vil da selv tegne resten av bildet (kunstig) slik at du unngår tearing. Å ha noe mer enn 100 Hz er bare meningsløst, fordi det kun innebærer at skjermen tegner flere kunstige bilder.

 

Dette er da slik jeg har forstått problemet, men kan hende jeg tar feil...

Lenke til kommentar

Det stemmer nok ganske bra det du sier! Jeg har aldri hatt over 50Hz, men har sett tver med 100Hz og oppover, og jeg syns ikke forskjellen er så stor.

Sant at man kan oppleve tearing med 50Hz, det har jeg lagt merke til et par ganger med den nye tven min, men det er ikke noe som skjer hele tiden. Det virker som det skjer mest ved veldige dramatiske scener i spill (har ikke lagt merke til det i film enda)

 

På mine to tver jeg har hatt Philips 32PFL5522/D og 42PFL3606/H så har jeg aldri lagt merke til eller vært irritert over at skjermene ikke henger med i spill som Call of Duty og Battlefield Bad Company. Så det er vel øyet som ser..

 

Lagde en liten videosnutt av tven i går. Man kan se litt tearing under en scene i et videosnutt fra Bad Company 1(det kan være at kameraet kommer så nærme at tearingen blir mer tydelig, eller at kameraet lager tearing) Man ser ihvertfall at ellers så kjører det ganske smooth!

 

http://www.youtube.com/watch?v=gEJIViStrNQ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...