Gå til innhold

Enorm "input delay" på Samsung Series 6 LED TV - kan det fikses? [Løst]


Anbefalte innlegg

Hei.

 

I dag fikk jeg ny tv, en Samsung 46" Series 6 LED TV. Og den har et stort problem med såkalt input delay. Når jeg trykker på noe på PS3 eller på dataen så tar det lang tid før det skjer noe på skjermen. PS3 er koblet til med HDMI, og dataen med VGA. Laggen på PS3 er helt enorm, nå snakker vi 3-4 tidels sekunder, nesten et halvt sekund. PC-en reagerer mye raskere, men den er heller ikke helt perfekt.

 

Lar dette seg fikse på noe vis, eller må jeg bare sende denne tilbake, og gå for en helt annen TV?

 

Link til produktet: Samsung 46" LED-TV UE46C6005

 

 

Red.: Spillmodus reduserer laggen noe, men det er fremdeles for ille til å spille på, så den vil bli sendt tilbake, også skal jeg kjøpe noe helt annet når jeg finner ut hva som passer meg best.

Endret av Cutthroat Bill
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har prøvd det nå. Det funket ikke på HDMI-inngang nummer 2, men det funket på inngang 1. Skarpheten ble helt elendig da jeg gjorde det, og det var fremdeles litt lagg. Fant ut at det er en spillmodus, så jeg prøvde den, og det resulterte i bra bilde, men fremdeles litt lagg.

 

Jeg bruker forøvrig Half-Life 2 på PS3 for å sjekke hvor mye lagg det er. Det burde ikke ha noe å si, men jeg skal prøve Portal 2 og Uncharted 2 også.

Lenke til kommentar

Stemmer, er HDMI 1 som er optimalisert for bruk mot PC, og da må den være navngitt "PC". Synes personlig da at bildet blir skarpt og fint, men kan sikkert stilles inn eter dine preferanser(er dog begresete muligheter for instillinger av bilde i PC-modus).

 

I spillmodus er alt av forberdingskretser slått av, så tror ikke at det er mulig å få noe mindre input delay enn dette...

Lenke til kommentar

Bildet ser kanskje bra ut hvis det er en PC som er koblet til HDMI 1, men det er kun PS3 som bruker HDMI-kabel foreløpig. Etterhvert vil jeg kanskje oppgradere til HDMI på både PC og Xbox 360 i tillegg, og da nytter det ikke med kun 1 port med redusert lagg. Og som sagt så fant jeg ut det finnes en spillmodus som reduserer laggen like mye som HDMI 1, men det er likevel for mye lagg til å spille på.

 

Kort fortalt har jeg bestemt meg for å sende denne TV-en tilbake, og heller satse på noe annet.

Lenke til kommentar

Nei, du misforsto nok... Kan bruke spillmodus på alle HDMI-innganger og dermed redusere input delay, men er bare HDMI 1 som er optimalisert for PC-bruk med tanke på pixel mapping. Uansett kan man manuelt slå av forbedringskretsene i menyene...

 

Men da du synes det blir for mye input delay og ikke skal beholde den, så er jo egentlig saken avgjort :)

Lenke til kommentar

Nei, du misforsto nok... Kan bruke spillmodus på alle HDMI-innganger og dermed redusere input delay, men er bare HDMI 1 som er optimalisert for PC-bruk med tanke på pixel mapping. Uansett kan man manuelt slå av forbedringskretsene i menyene...

 

Men da du synes det blir for mye input delay og ikke skal beholde den, så er jo egentlig saken avgjort :)

 

Har denne tven selv, og har hatt samme problemet. Men da jeg ikke driver med spilling på den har vi godtatt den lille laggen som er når portene blir merket med PC.

 

Men er veldig interessert i å få fjernet denne input laggen helt.

Ser du nevner det er mulig å skru av forbedringskretsene i menyen? Hvordan finner man denne?

Lenke til kommentar

Du kan skru på spillmodus ved å trykke følgende: Meny -> Oppsett -> Generelt -> Spillmodus AV/PÅ

Også kan du skru av Motion Plus ved å trykke følgende: Bilde -> Avanserte Innstillinger -> LED Motion Plus AV/PÅ

 

Selv med alt skrudd av så er det omtrent 1 tidels sekund lagg, som er for mye når man skal spille, spesielt hvis man skal spille på nett.

Lenke til kommentar

Heisann

 

Er litt frekk og spør om du evt. anbefaler den tv'en du kommer til å kjøpe?! Vi er på utkikk etter så og si det samme m/tanke på hva en ønsker i en tv. For min del er det det samme om det er en lcd, led eller plasma OG 3d er ikke interessant. Jeg har lyst på en tv jeg kan bruke til gaming, og jeg vet hvor f#* irriterende det er med lagg(spesielt på cod/battlefield). Skarpt bilde er også et "must":) Hadde blitt takknemlig hvis du gav lyd om du fant en bra tv!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

HeisannEr litt frekk og spør om du evt. anbefaler den tv'en du kommer til å kjøpe?! Vi er på utkikk etter så og si det samme m/tanke på hva en ønsker i en tv. For min del er det det samme om det er en lcd, led eller plasma OG 3d er ikke interessant. Jeg har lyst på en tv jeg kan bruke til gaming, og jeg vet hvor f#* irriterende det er med lagg(spesielt på cod/battlefield). Skarpt bilde er også et "must":) Hadde blitt takknemlig hvis du gav lyd om du fant en bra tv!

Jeg gikk igjennom alle listene på nettsiden Sovehest linket til. Der fant jeg en Sony (Bravia Engine 2) KDL-46EX402 som jeg bestemte meg for å prøve. Kjøpte den for ca 5K på netonnet.no. Men det ser ut som de har fjernet den fra sortimentet nå, antagelig fordi det er fjorårets modell.

 

TV-en fungerer veldig bra til spilling etter min mening. Og bildet er helt ok. Jeg har aldri hatt en high-end-TV før, så jeg har ikke noe å sammenligne med. Ett (lite) problem jeg har hatt er at TV-en av og til lager en slags skygge på høyre siden av skarpe kanter. Men jeg legger vanligvis ikke merke til det.

 

En annen ting er at konsollspill kan virke litt uskarpe, men det er ikke sikkert at det er TV-ens feil. Jeg tror heller det har med optimalisering av grafikk på konsoll å gjøre, og/eller at jeg sitter litt for nærme en så stor TV.

 

Kort fortalt er jeg veldig fornøyd med TV-en, men som med de fleste ting så får man det man betaler for.

 

 

http://translate.google.no/translate?u=http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test.html%23pagina-2&sl=it&tl=en&hl=no&ie=UTF-8OK test - oversatt av google, for oss som ikke er så stødig på italiensk.Edit:kaster inn resultater fra en eldre testhttp://www.ddaymedia.it/media/gaming/bestgamingresult.jpg

Takk for linkene. Fant det jeg lette etter blant 2010-modellene. :)

Endret av Cutthroat Bill
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...