Gå til innhold

Ny laptop < 7k til siv. ing. student


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Skal kjøpe meg ny laptop, og lurte på om dere har noen forslag siden jeg ikke har fulgt så mye med på utvilingen de siste årene.

 

Den jeg har begynner rett og slett å bli litt gammel - en fire år gammel Dell Inspiron 1720...

 

Jeg er ute etter en kraftig 15" som skal brukes til å kjøre diverse mer eller mindre krevende software som f.eks Solidworks, Pro Engineer, Autocad, Matlab, Fluent osv. Jeg vet at en stasjonær er bedre egnet til slikt, men jeg trenger en ny bærbar, og har ikke råd til to maskiner.

 

Budsjettet ligger på 6-7000kr, men selvølgelig: jo billigere jo bedre. Den skal kjøpes i USA, så det er nok noe billigere enn tilsvarende maskin i Norge. Jeg er klar over at jeg ikke får noen supermaskin til den prisen, men jeg regner med at det vil bli en solid oppgradering over den jeg har nå.

 

Har sett litt på en ny Inspiron, evt. en Dell XPS, men som sagt vet jeg ikke så mye om dagens prosessorer, grafikkort osv. så jeg er veldig usikker på alle valgene. Har dere noen forslag til gode tilbud?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vhaarr: Den så veldig fristende ut. Det er jo et par ting jeg ikke liker, som 5400 HDD, og 0.3 MP webcam (litt viktig siden jeg bor i utlandet), men begge disse kan jo enkelt byttes ut/suppleres med eksterne løsninger. 2GB skjermkort og i7 prosessor ser veldig bra ut, uten at jeg vet noe særlig om de spesifikke modellene det er snakk om.

 

Vil også moderere meg litt med krav om 15". Jeg har en 17" nå, og er veldig fornøyd med å ha egen keypad. Hvis en 17" skulle være billigere så er det ikke noe stort problem, den blir bare litt stor å dra på.

 

 

Daxen: Veldig useriøst innlegg. Det er naturligvis relevant da man som siv. ing. student ofte må kjøre relativt krevende programvare. I så måte er en siv. ing. student ganske forskjellig fra f.eks en jusstudent, uten at det medfører mer "#fame".

Lenke til kommentar

Daxen: En siving. student er en underkategori av kategorien "student", som har adskillig høyere status enn mange andre underkategorier av student. Siving. student har eksempelvis høyere status enn alt av håndverkere, sjukepleier, helsesøster, mediefag,samt alt innen kunst og kultur. I tillegg er det mange andre underkategorier som har dårligere status enn siving. studiet. I tillegg til status, vil også gjennomsnittslønnen være langt høyere når siving. studenter kommer i arbeid enn når mange andre studenter kommer i arbeid. Flott at du spør når du ikke er opplyst om dette, Daxen. Man kommer ingen vei om man ikke spør.

 

PC anbefaling: MacBook Pro. Veldig snasen, lett å håndtere, men dyr i forhold til hva du får av ytelse. Mac er jo i tillegg litt problematisk til tider...

Lenke til kommentar

I ressursbruk: ja, antakelig, men det kommer selvsagt an på hvor store assemblies du jobber med og hva slags bruk det er snakk om i Photoshop. Dessuten jeg har ennå tilgode å komme over en jusstudent som bruker mye Photoshop i forbindelse med studiene. Jeg hadde heller ikke reagert om noen hadde startet en tråd med emnetittel "Trenger ny laptop til Photoshop".

 

Hvis du ikke har noe relevant å bidra med, så vennligst hold deg for god til å poste, så dreier kanskje tråden tilbake til det den var ment for; forslag til laptop til en sivilingeniørstudent :)

Lenke til kommentar

Skal du kjøpe i USA får du en laptop til rundt 1000-1200$ uten problemer, her i Norge tilsvarer det noe rundt 9000 kr:

ASUS G53SW

1100$ er ca 6200 kr.

Den samme modellen i Norge koster rundt 9000 kr.

 

TS: Jeg vil anbefale deg å finne et amerikansk forum for å hjelpe deg, da de fleste her inne har lite peiling på hvordan markedet og prisene ligger i utlandet. Du kan trygt gå for den jeg linka til, men jeg tviler ikke et sekund på at noen kan finne et bedre tilbud.

Lenke til kommentar

Hva er forskjellen på en siv.ing student og en vanlig student? #fame ?

 

En siv.ing.-/ing.stud. har som regel bruk for eks. acad, solidworks, inventor, pro/e som da også stiller krav til litt kraftigere hardware enn f.eks. en student som kun trenger laptopen til word/tekstbehandling.

 

Noe som for øvrig burde være innlysende...

Lenke til kommentar

Hva er forskjellen på en siv.ing student og en vanlig student? #fame ?

 

En siv.ing.-/ing.stud. har som regel bruk for eks. acad, solidworks, inventor, pro/e som da også stiller krav til litt kraftigere hardware enn f.eks. en student som kun trenger laptopen til word/tekstbehandling.

 

Noe som for øvrig burde være innlysende...

Ser at du ikke så den innlysende ironien i det hele...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...