Gå til innhold

Studere kinesisk i kina


mokira

Anbefalte innlegg

Hei.

Har vært i kina i 10 mnd nå, hvorav jeg tok ett semester i kinesisk. Har lyst til å fortsette med dette, men jeg vil gjerne til en by hvor det er minimalt med "utlendinger". Helst utenom Beijing og Shanghai med andre ord.

Jeg studerte nå i Changsha, en ålreit by, men i lengden føler jeg den kan bli litt "liten". Jeg har vurdert Chengdu, Dalian og Chongqing.

Er disse byene gode byer? Eller er det noen andre byer som kunne blitt anbefalt?

Jeg kunne også trengt litt tips til hva slags jobbmuligheter jeg sitter med etter å ha tatt en bachelor i kinesisk.

Ryktene skal ha det til at det er vanskelig med kun kinesisk språk, at man stiller sterkere med en økonomigrad i tillegg, noe jeg per nå ikke har.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, du kan jo tenke deg selv hvordan det er med jobb i ettertid.

 

Vil du være mer ettertraktet om du KUN kan oversette en avis for noen, eller om du å har en faglig utdannelsen innen økonomi og kan forstå og oversette kinesiske bedriftsrapporter til et

stort firma?

 

Har du ikke fått informasjon om hvordan du kan kombinere bachelorgraden din med et fag til?

Jeg ser ikke helt for meg hvordan kinesisk klarer å dekke 180 poeng i en bachelor alene.

Lenke til kommentar

Jeg har ingen anelse om jobbmuligheter i ettertid. Jeg har prøvd å lete i øst og i vest (bokstavelig talt), men det er ingen klare mål. Ei heller spesifikke arbeidsoppgaver. Sjekker jeg finn eller manpower for eksempel finner jeg ikke noen utlyste jobber hvor de søker etter kinesisktalende. Jeg vet rett og slett ikke hvordan gå frem.

 

Jeg ser hva du skal frem til, men per nå er jeg først og fremst interessert i kun språket. Har søkt på tre forskjellige retninger. De heter "business chinese", "chinese for tourism", samt en retning som heter "chinese language - culture oriented". men er fremdeles usikker.

Har ikke så mye informasjon om poeng og slikt. Søker via kinesiske sider.

 

Alt i alt lurer jeg på om kun ved å kunne språket, om det jeg lærer kan brukes til noe?

Endret av mokira
Lenke til kommentar

Det jeg vet er at staten har satt i gang et program (1997) som kalles KINAPROGRAMMET og de tar inn folk som snakker kinesisk+norsk+engelsk og har en bachelorgrad (eller høyere) og kunnskap innen samfunn og kultur. Det er å en fordel å ha noe kunnskap om det juridiske der borte.

 

Der lyser de ut konsulentstillinger 100% med en minimumslønn på 400,000,- og topplønn på rundt 460,000,-.

 

Jeg ville ikke ha gått for noe turismelinje, for det ser jeg for meg at det er lokalbefolkningen som vinner på uansett, men det vet jeg ikke så mye om, så ikke ta meg på ordet her.

 

Business chinese er kanskje noe som vil gi deg store muligheter innenfor de store industriene. Skipsverft, metallindustrien, olje.. osv, har alle kontrakter med Kina og jeg ser for meg at det trengs kinesisktalende personer med utdanning innen økonomi, eller hva enn bedriftslinjeretningen har å tilby. STORE penger å tjene her, men vet ikke hvordan markedet er nå.

 

 

Ville selv ha gått for kulturrelatert linje, for det er noe som kan gi deg statlig stilling, og greie penger og pensjonsordning etc.. (hva som ble nevnt i begynnelsen)

Endret av Sower
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger.

Har også ett par andre spørsmål:

 

Jeg vet at via uio samarbeider de med skoler i beijing og shanghai, men jeg vurderer som skrevet skoler andre steder. Mandarin`en er vel "renest" i Beijing, men innholdet i studiet vil være det samme.

 

Jeg tenker, iom at jeg tar en hel grad der borte, med tanke på jobbmuligheter opp mot norske firmaer, senere, vil de heller prioritere en som har tatt kinesisk via uio og ett semester i kina eller er en med en hel grad og 4 år i kina en potensielt bedre kandidat?

 

Vil det også være lurt at under utdanningen mtp jobbmuligheter knytte kontakter med uio/BI siden de kanskje kan være behjelpelige med å skaffe jobb senere? Jeg har ikke noe i mot å jobbe i Kina, men på sikt vil jeg kanskje tenke meg å bo og jobbe i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...