Gå til innhold

Problemer med skalering HDMI (PC - TV)


Anbefalte innlegg

Hei.

JEg har et problem med skalering når jeg kobler til pc'en via hdmi til tv'en. Problemet er at bildet blir for stort på tv'en. En del kommer bort på alle sider på tven uansett hvordan oppløsning jeg prøver. Noen som vet hvordan jeg får dette riktig?

 

Jeg har en Asus N43SN med intel hd graphics og Nvidia Geforce GT550

Pcen velger vel selv hvilket den bruker avhengig av belastning. Når jeg har testet har jeg prøvd Intel.

 

Kanskje noen vet hvordan en bytter manuelt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde samme problemet med min pc skjerm, hadde den før koblet med vanlig skjermkabel, men har byttet til hdmi kabel, da var oppløsningen ræva uansett hva jeg gjorde, og bildet altfor lite i forhold til skjermen.

 

Jeg gikk inn på control center programmet som fulgte med skjermkortet, eller kan lastes ned på nettet (har Radeon HD 6800 eller noe sånt), er sikkert noe sånn til ditt skjermkort også. Uansett, inni det programmet var det en sak som het "enable ITC processing", når jeg haket av den så funket det meget bra. Eller så var det "enable GPU scaling", kan hende det var det også, begge de er haket av hos meg nå. Håper du finner ut av det :new_woot:

Endret av grovetussen
Lenke til kommentar

Fenomenet kalles overscan, og er en feature, ikke en bug på TV-en. Fra gammelt av i bilderørs-TV-enes dager er det tradisjon å projisere bildet litt større enn skjermen, og mange flatskjermer gjør også dette på alle innganger unntatt enn den som er beregnet til PC-bruk. Ikke noe problem om ørlite av bildet klippes i alle kanter når man ser film, men når det fører til at menylinjer, startknapp, knappene for å lukke og minimere PC-vinduer etc forsvinner, samt liten tekst blir uskarp, ja da er det litt brysomt.

 

Hvilken TV har du? Er det flere HDMI-innganger på TV-en der en merket (PC)? Er det noe valg i menyene på TV-en som kalles "just scan" eller "1:1 pixelmapping" eller noe sånn?

 

På noen TV-er må man enten leve med det, eller bruke VGA-kabel + separat lydkabel. Eller hacke softwaren i TV-en...

Lenke til kommentar

Jeg har en Panasonic 50" plasma. Det er 3 HDMI-innganger, men ingen har noe konkret merke nei. Kan heller ikke finne "just scan" eller "1:1 pixelmapping" eller lignende.

 

Den forrige pcen jeg hadde, hadde muligheten til å skalere så det ble greit, så det skulle være mulig på den pcen jeg bruker nå også?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...