Gå til innhold

Berg-og-dalbaner, karuseller, fornøyelsesparker


GalFisk

Anbefalte innlegg

Ja, hvilke erfaringer/synspunkter har hwno-folk flest om slike skrekkmaskiner? Har akkurat funnet ut at jeg selv digger berg-og-dalbaner, da jeg, inspirert av Rollercoaster Tycoon, stekende sol og for mye fritid tok en tur til Tusenfryd. Men nå har jeg bare tre-fire baner å skryte av at jeg har tatt, hvorav en (dragen, som også finnes i transportabel versjon) knapt kan regnes som skrytemateriale...

Har tenkt å prøve å få til en tur til Liseberg, og lurer på om noen har tatt både Balder og Thundercoaster, og har synspunkter på hvordan de er i forhold til hverandre? Eller bare vil si noe... Skycoaster i Tusenfryd er noe av det herligste jeg har vært borti, og jeg ville tatt den igjen (og igjen) på tross av prisen for en tur. Er det andre attraksjoner der man kan oppnå en like intens følelse av fritt fall? Synd det varer så kort...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er dønn karuselljunkie!

Det som tiltaler meg er rushet, uten at det er et reelt faremoment med i bildet. Skallen _vet_ at dette er helt ufarlig. Men adrenalinet fosser på allikevel.

Litt den samme greia som å spise lunka SpagettiRimini i mørket mens man ser på splatterfilmer.

Mulig jeg egentlig bare er pysete, men jeg nyter i fulle drag.

Tusenfryd blir en av de første dagene og Liseberg forhåpentligvis i sommer. Balder og Höjdskräcken er nye siden sist og ser veldig bra ut.

Lenke til kommentar
Skallen _vet_ at det ikke er ufarlig, da forledendag var det en nestenulykke på Hugos Tivoli hvor det ene strikket røk i en karusell allà SkyCoaster... :-?

Tivoli type mobilt?

Det er hakket før fasadeklatring uten sikring etter min mening.

Men statistikken skulle vel tilsi at kjøreturen til nesten et hvilket som helst tivoli er en større risiko.

Lenke til kommentar

Har tenkt å prøve å få til en tur til Liseberg, og lurer på om noen har tatt både Balder og Thundercoaster, og har synspunkter på hvordan de er i forhold til hverandre?

De er ganske like, men ThunderCoaster er hakket bedre. Liseberg skryter av at Balder er lengre, men TC er litt raskere.

Lenke til kommentar

Når det gjeld mobile tivoli, so føler eg meg aldri heilt trygg som i Tusenfryd og liknande plassar der alt "står fast".

På dei mobile skal jo alt frå kvarandre kvar veke osv...kan heller ikkje seie det ser so profft ut, når ein traktor står og produserer kraft til ein karusell...litt "heimalaga" på ein måte...

 

For ein del år tilbake, på eit mobilt tivoli, sat eg og ein kamerat i noko kalla vaskemaskina/tørketrommelen elns, plass til 2stk per "bur", som for rundt og rundt imens heile opplegget bevegde som eit pariserhjul (som ein karusell som heiter "edderkoppen" om dykk veit, berre vertikal), einaste som var sikringa var ei "dør", med innvendige polstringar , sikra av ein liten skyvelåsliknande sak.

Følte meg ikkje heilt trygg der me vart kasta rundt, imens "døra" skrangla...90% av tida festa eg augene på låsen, men alt i alt var det ei artig oppleving, spesielt då eit antall tyggiskuler i lommene fauk rundt omkring i buret og ut på folkemengda hehe...

Ein av dei karusellane eg likte best i Tusenfryd må vel vere pariserhjulet som ligg på bakken, og som langsomt hevar seg, til ein vert haldt i "setet" kun ved hjelp av sentrifugalkrafta...

Lenke til kommentar

Den er ok, men det som gir meg rush er heller fritt fall, bratte stup og lignende, enn å bli holdt fast i ellers unaturlige posisjoner av sentrifugalkraften. Kanskje jeg ikke tåler å snurre så mye, jeg blir riktignok ikke kvalm eller.no sånt, men jeg finner det ikke spesielt behagelig eller interessant.

Radiobilene på Tusenfryd var skuff forresten, den kladden i midten gjør at det blir trafikkork hele tiden på kortsidene, at en person kløner og en annen kræsjer med vedkommende er nok til å lage en propp.

Og Japp Spaceshot burde ikke bremset opp på toppen (da hadde man riktignok flydd av), den burde vært konstruert slik at man flyr 'fritt' den øverste halvparten (eller mer), og ikke blir påvirket av noe annet enn tyngdekraften.

.skaarj: Var dette en strikkhopp-aktig dings? På SkyCoaster henger man i stålvaiere og blir svingt fram og tilbake som en pendel. Kan tenke meg at man får mer fritt fall-tid når man strikkhopper, men oppbremsinga blir vel mer ekstrem.

Lenke til kommentar

Ta en tur til Dyreparken i Kristiansand og prøv Storslegga. Den er ny av året. Det er en pendel karusell.. Selve pendelen pendler 120 grader grader hver vei, mens riggen med 24 seter sviver rundt. Du er vektløs på toppen, og kjenner 2g på vei nedover. Knall!

 

Storslegga er vel egentlig det eneste spenstige dyreparken har å tilby, Tømmerrenna er vel utdatert for lenge siden. Men så er det jo alle de søte dyrene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...