Gå til innhold

Fjernoppklaringssoldat i etterretningsbataljonen. Info?


Eloquent

Anbefalte innlegg

FSK har SOF status, ebn har ikke det...

 

Sier seg sjøl at spesialstyrkene er mer "ninja" enn vernepliktige - uavhengige av avdeling. De proffe delene av ebn er riktignok MEGET dyktige som gjør mye spenstig, men det er ikke direkte kamphandlinger \ anti terrorvirksomhet på samme måte som FSK driver på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

Hei ser at dette er en forholdsvis gammal tråd.

 

Mottok brev fra forsvaret om innkallelse til etterretningsbataljonen januar 2012.

iflg forsvaret.no er det kunn to avdelinger som en kan lese om.

 

fjernoppklaring & el. krigføring

 

det står at fjernoppklaring nylig har gjennopptatt mulighet for førstegangstjeneste. mens el. krigføring består av ren profesjonell personell.

Det står også at de som er aktuelle kandidater for fjern.esk vil motta nødvendig informasjon direkte i postkassen. Det brevet jeg mottok stod det ingenting særlig bortsett fra ebn jan 12 og en felles brosjyre.

noen som har en anelese om noen andre deler av bataljonen hvor de gjennomfører førstegangstjeneste? evt hvilken jeg ender opp i?

 

det som jeg også syntes var litt rart var at tidligere fikk jeg bekreftet at jeg skulle i 2.bn januar 2012. har sendt mail til VPV men ikke mottat svar enda...

har prøvd å søke litt rundt på nettet uten noe hell...

 

takker for svar

:-)

Lenke til kommentar

Du er innkalt til Støtteeskadronen, det er den eneste underavdelingen som tar inn vernepliktige i januar. Fjernoppklaring har kun opptak i juli. Tjenesten vil være drifting av KO, og være til støtte for de andre underavdelingene.

 

dvs lignende som i f.eks 2.bn

sanitet, bombekastertropp osv?

 

 

KO? koordingeringspunkt?

Lenke til kommentar

aah høres fantastiskt ut...

 

er ganske utrolig når jeg for det første søkte kun til hæren på sesjon ettersom jeg hadde lyst til å ha en "skikkelig" førstegangstjeneste. deretter blir jeg tildelt luftforsvaret. Måtte sende formell søknad om forflytting, søknaden ble invilget og jeg ble tildelt 2. bataljonen. og nå nylig fikk jeg brev om endelig innkallelse til etterretningsbataljonen med administrative oppgaver...

 

noen som vet om det er mulig å søke seg over igjen til 2.bn etter oppmøte på innrykksdagen? eller er det helt umuligt? tror jeg må ta en telefon til vernepliktsverket kanskje..

Lenke til kommentar

Ring VPV og hør om det er mulig å få bytte til GSV. Når jeg prøvde å bytte til 2.bn. så fikk jeg vite at det allerede er for mange i 2.bn, og for få på GSV (januar 2012). Men GSV ser ut som en konge tjeneste!

 

Ja GSV hadde eg lett tatt viss det er ledigt! problemet er at jeg jobber natt for tiden + en del overtid. skal se å få ringt dem kl 0800 imorgen!

 

takk for svar! satser på GSV 2012 då:)

 

edit: 0800 i morgen var lørdag. hehe.. Men har fått plass på gsv i januar:) dit du skal også hellogoodbye?

Endret av Boxer904
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Selv har jeg planer om å søke meg til fjernoppklaringseskadronen som jegersoldat her. Jeg blir jo da vervet siden jeg nettopp har avtjent min førstegangstjeneste i HMK Garden.

I utgangspunktet ønsket jeg jegertjeneste i førstegangstjenesten, men etter at jeg røk fra Fallskjermjeger-opptak, så ble det altså Garden. Det jeg føler er mye bedre med å tjenestegjøre som jeger i for eks hjk eller da fjernesk er at man kan jobbe mye mer selvstendig. I tillegg er jo jegertjenesten noe annet enn infanteri-tjenesten. Som jeger går du langt med tung oppakning på ryggen og ligger ute over lang tid. Infanteritjensten i Garden følte jeg ikke var noe for meg i det hele tatt. I tillegg blir man mye mer sammensveiset i en jegertropp i en mindre avdeling der du tjenestegjør sammen med folk som har kommet seg inn i troppen, og ikke minst motiverte folk!

Er det noen som vet om mulighetene for en "karriere" i fjernesk? Du gjennomgår først 10 mnd utdanning i utdanningstroppen. Deretter kan man søke seg til den bestående operative troppen?

Lenke til kommentar

Opptaket til Fjernoppklaring er vanskeligere enn opptaket til HJK, så du bør bruke tid på å finne ut hvorfor du røk ut fra HJK. Deretter MÅ du trene målrettet, klare minstekravene og gå mye med sekk. De mener det virkelig når de sier "ingen respekt for avstanden."

Når du først har kommet gjennom nåløyet er det 10 måneder med grunnutdanning før du eventuelt får tilbud om å begynne i den operative troppen. Det er sjelden de som fullfører grunnutdanningen ikke begynner i den operative troppen, de ønsker virkelig å beholde de som først har kommet inn. Når du fullfører får du enten engasjementskontrakt eller kontrakt som avdelingsbefal. (For befal)

For det jeg vet virker det som om det er et utrolig godt miljø og samhold i avdelingen, folk blir der lenge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...