Gå til innhold

HMK Garden 2011/2012


Gahl

Anbefalte innlegg

ja, begynner å få litt nerver siden innrykk i oktober nærmer seg, og siden jeg er jente har jeg altså muligheten til å trekke meg. Samtidig har jeg veldig lyst til å fullføre førstegangstjeneste.

 

Jeg har flere praktiske spørsmål, og blir veldig glad om noen vil svare.

 

- Under rekrutten, sånn ca hvor mye fritid får man? Jeg har endel baller i lufta, vil det finnes muligheter til å pendle inn til Oslo noen kvelder i uka for fotooppdrag?

 

- Jeg har også meldt meg opp til fire eksamener i november/desember (forbedre vitnemål), jeg har lest endel fra før av, men får man permisjon til eksamen? Og finnes det anledning til å ta kurs i fag så tidlig i førstegangstjenesten?

 

- Hvor lenge varer rekruttperioden? Har sett folk skrive alt fra 4 - 8 uker, er det litt tilfeldig hvor lenge det vil vare?

 

- Etter rekruttperioden, hvor mye fritid får man? (Tar sikte på å jobbe som fotograf i 5. kompani)

 

- Får man ferie foruten permisjon?

 

- Jeg er 21. Er det flere som er rundt min alder, eller er den absolutte majoriteten rett ut fra vgs?

 

- Om jeg begynner å studere neste år, er det mulig å avslutte førstegangstjenesten i august pga. studiestart?

 

Det høres sikkert nå ut som om jeg ikke er motivert for å starte opp i det hele tatt, men jeg spør kun av praktiske årsaker.

Endret av Nordkjosbotn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Hyggelig å se at jentene tar ansvar, du kommer til å få et fantastisk år hvis du kommer inn som fotograf i HMKG, alltid koselig folk der :) Og kp 5 er kjent som det beste kompaniet å være i, det sier ihvertfall vi som har vært der :D

 

Under rekrutten får du ikke mye fritid, de to første ukene må du nesten regne med å ikke ha noe særlig fritid i det hele tatt. Etter ca 4 uker kan du regne med å få regelmessig helgefri men ikke slutte før sent på kveld.

 

Eksamener får du selvfølgelig perm til å ta, i tillegg får du også 2 lesedager :) dette har du krav på! Du blir nok ikke overført til huseby før i januar, så da må du ta kursing på terningmoen, er faktisk usikker på åssen tilbuda er der oppe men generelt i forsvaret så har fokus nesten kurs på alle fag i tillegg til at du kan låne bøker! :)

 

For deg vil jeg regne med at rekrutten tar 2 og en halv mnd. Du tar over for januarkontigenten som dimmer nå i desember. Du vil da møte opp på Huseby rett etter julepermen i januar.

 

Etter rekrutten har du 2 uker gardeperiode i kp5, da har du meget lite fritid. Men etter det kan du regne med å være ferdig til 16:00 hver dag :) muligens må du jobbe litt med ekstraoppgaver i forhold til det å være fotograf.

 

Permisjon heter permisjon i forsvaret, men så lenge du ikke er vaktgardist får du langpermer som er fastsatt for hele kompaniet :) (jul, vinter, påske, sommer) Annen permisjon kan du søke ellers, som er lett å skaffe seg hvis det bare er snakk om et par dager :)

 

Ja! Det er flere på din alder, spesielt i det innrykket du skal inn i. Augustkontigenten pleier å være fylt opp med avgangselever fra VGS. Resten er det en del blanda.

 

Ja igjen! Det er mulighet for å søke om skoledim som går ut på at du dimmer når skolen begynner, husk å være tidlig ute med dette, det pleier å gå veldig fint :)

 

Håper dette hjalp deg, hvis det er noe mer, så er det bare å spørre sende pm!

 

Signed by dimmitert korporal KP5!

Lenke til kommentar

Jeg skal også inn i garden i oktober! Jeg ser at de fleste har fått innkalling den 4. jeg har fått innkalling 3.okt, vet noen hvorfor det er slik? Jeg har også lest ett sted at man blir delt inn i tropper etter når klokka man møter opp, stemmer det? Eller er alt helt tilfeldig?

Setter pris på svar :)

Lenke til kommentar

Jeg skal også inn i garden i oktober! Jeg ser at de fleste har fått innkalling den 4. jeg har fått innkalling 3.okt, vet noen hvorfor det er slik? Jeg har også lest ett sted at man blir delt inn i tropper etter når klokka man møter opp, stemmer det? Eller er alt helt tilfeldig?

Setter pris på svar :)

 

jeg skal være på terningmoen innen kl 20:00 3 oktober :)

Lenke til kommentar

Vel, hvis du sier ifra en dag før eksamen så skjønner du sikkert at det ikke går.

Men hvis du avtaler lenge før så skal det ikke være noe problem, ganske sikker på at du har krav på det og.

Militæret er ikke til for å sette deg et par år tilbake vett, skal nok ordne seg ganske bra. Så istedenfor å diskutere det her, så ta og ordn det med en gang.

Lenke til kommentar

Da ble det tydeligvis kjørt en annen doktrine i panser. Hørte om flere både mens jeg var der og senere som måtte være med ut på øvelser til tross for eksamen osv. Det fine med forsvarets krav (mange av dem i det minste) er at de kan unngås hvis forholdene skulle kreve det. Det heter seg jo F. eks at vognførere skal ha 6 timer søvn \ hvile i døgnet hvorav minst 4 skal være sammenhengende. Likevel har jeg da unektelig opplevd 3 døgn uten å en gang sett innsiden av en sovepose eller telt, kjøre 30 timer i strekk med kun stopp for naturlige behov og fuel. Eneste søvn var en 15 - 20 min powernap en gang eller to i døgnet.

Lenke til kommentar

Kult å se at det er flere som skal i Garden i oktober (skal inn 4.)! Et spørsmål til dere: Trener dere for å komme i form fram til tjenesten?

 

Jeg har ikke trent noe spesielt, bare jogger litt og tar gjør litt styrke :) Kan ikke si jeg er i super form akkurat.

 

Tusen takk for godt svar, jeg kjenner jeg begynner å glede meg enda litt mer til innrykk :)

 

Jeg er også jente og skal inn i oktober. Tror det blir få jenter, men det går vel bra :p en venninne av meg dro inn 1.august 2011, og av 500 personer var det 23 jenter ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...